Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....finka

CHOROBY KOBIECE----porady

Polecane posty

Gość ....finka
NAGIETEK--- 2xdziennie łyzeczke .Przy niskim ciśnieniu .....popijac łykami rozpuszczone w np szkl wody . W przypadku bólu brzucha wypić mocniejsze na noc .

Gość ....finka
OKŁADY --jesli okład rycynowy (rozgrzewanie ) nie będzie służył (w przypadku stanu zapalnego - bólu)wymienić na okłady z liśći kapusty,które działają tylko ciepło okryte np ręcznikiem .Można je bezpiecznie stosować także przy stanach zapalnych .

Gość ....finka
NAGIETEK ---likwiduje problem nadmiernego owłosienia(poprawia prace jajników ).

do Finki - pozbierajmy info pije mieszanke z ziół o. Klimuszki 1x dziennie pije zioła krwawnika 2xdziennie nagietek masaż zobaczymy jaki wyjdzie czy z kapusty, czy z olejku rycynowego.... nasiadówke robilam z ziol ktore mi zostaly po wypiciu.... przydalby si ejeszcze masaz stop - sama sie boje robic bo nie wiem jak to zrobic czy cos jeszcze powinnam dodac - moze ująć???? bede wdzieczna za odpowiedz; pozdrawiam

Gość ....finka
Z KLIMUSZKI ---mieszanka gotowa czy sporządzona z pojedynczych ziół ?Jeśli zioła nie pomogą wymienić na inną mieszanke ziół ......Ja osobiscie jestem za innymi ziołami , w tym przypadku. .....

mieszanka sporzadzona z pojedynczych ziół" pięciornik kłącze ziele jemioły liść borówki czernicy ziele skrzypu liść brzozy kora kaliny koralowej ziele rdestu ostrogorzkiego kwiat kasztanowca ziele tasznika wymieszałam i pije dwa razy dziennie.... co konkretnie proponujesz???

Gość blogini
MOje drogie panie polecam popatrzec na ta stronke znajdziecie tam wiele ciekawych artykulow o zdrowiu i urodzie, przede wszystkim praktyczne porady, polecam http://zdrowkoiuroda.blogspot.com/ pozdrawiam

Gość alca do finki
A jak długo mam pić tą nalewkę z nagietka?

czytałam oststnio dużo na temat leczniczego działania aloesu, dowiedziałam się że skutecznie leczy wszelkie dolegliwości okolic intymnych (tampon zanurzać w aloesie i stosowac miejscowo) sama jednak nie sprawdziłam, ja stosuje provag to bakterie kwasu mlekowego które wyrównują florę bakteryjną pochwy, dla mnie wygodniejsza forma

Gość wesolek
Finko, co myślisz o wiesiołku? Na co pomoże? Jak stosować i jak długo?

ja stosuje dosyć długo wiesiołek, pomógł mi wyregulować cykle,ale na torbiele endometrialne to nie, wiem, ze jeszcze też pomaga na cerę.

witajcie ponownie kilka dni temu byłam na wizycie u lekarza ginekologa, okazało się że mój mięśniak rośnie, pomimo picia mieszanki ojca klimuszki... w dalszym ciągu nie poddaje się; myślę co mogłabym jeszcze zrobić, zeby sobie pomoc, bardzo boli mnie krzyż od tygodnia, wcale bóle nie ustepuja. Zioła M.Treben mam , oprocz picia , smaruje bolące miejsca. poczytalam o nagietku - bede pila 2 razy dziennie po lyzeczce, za miesiac mam wizytę u chirurga, bardzo bym chciala doznac szoku :D i nie miec tego mięsniaka, albo przynajmniej, zeby nie dokuczał i nie rosół... pomozcie :(

Gość wawawawawa
mi pomaga na mięsniaki picie siemienia lnianego ,1łyzka stołowa ,1 szklanka wody pije 1raz dziennie , mam mniej bolesne krwotoki ,

Gość ....finka
Czarna Mamba -sugerowałam , ze zioła Klimuszki mogą nie pomóc.

Gość ....finka
lusil Hej! Jeśli któraś z Was ma mięśniaki, niech spróbuje takiej metody, która u mnie poskutkowała.Trudno w nią uwierzyć,bo polega na piciu siemienia lnianego(gotowane wg przepisu na opakowaniu)3xdziennie po pół szklanki przez 3 tygodnie,tydzień przerwy,powtórzyć dwukrotnie.W sumie to jest 11 tygodni.Moje usg w lutym wykazało,,guz lity"ze wskazaniem na mięśniaka.Ostatnie usg,robione przez tego samego specjalistę,wprawiło tego lekarza w zakłopotanie.Mięśniaka nie było!Hi,hi.Dodatkowo piłam balsam kapucyński.Siemię lniane to pomysł od Tombaka,udoskonalony przez kogoś-znalazłam w necie.Jeśli ktoś nie wierzy w to,co piszę,mogę wysłać ksera usg.

Gość ....finka
....finka ....finka Przepis na leczenie MIESNIAKOW ,WŁOKNIAKOW i innnych nowotworow : Czytamy :Ten sposob leczenia pomógł wielu osoba .Korzen pieciornika kurze ziele (Potentilla erecta )-najlepiej kupic go w aptece zielarskiej lub u zielarza -o długosci 10 cm i srednicy 2,5 -3 cm posiekac ,zalac 0,5 wodki i odstawic na tydzien w ciemne miejsce. Nastepnie płyn przelac i rozcienczyc jeszcze 0,5 l wodki . Pozostaly korzen zalac jeszcze 0,5 l wodki i powstałego plynu juz nie rozcienczac .Otrzymamy 1,5 l nalewki .Stosowac po łyzce stołowej 3 x dziennie na 20 min przed posiłkiem.

Gość ....finka
....finka Kwiaty kasztanowca na MIESNIAKI ---czytamy " Moja mama wyleczyła miesniaki z pomoca kwiatow kasztanowca "....1 łyzke kwiatow zalac szklanka wody ,doprowadzic do wrzenia a nastepnie odstawic na 8 godz . Sam napar nalezy pic po łyku ,ale czesto .W ciagu dnia nalezy wypic ok. 1 l naparu(5 szklanek),dlatego wczesniej nalezy przygotowac go wiecej .Najwygodniej przelac go do butelki i nosic wszedzie ze soba , zeby czesto popijac ..." W sumie piła napar przez 2 tyg odnie . Kiedy po miesiacu była na kontroli ,lekarz stwierdził ,ze miesniaka nie ma .Z listu Anny Libickiej.

Gość ....finka
....finka NAGIETEK---naturalny antybiotyk.Jego stosowanie pozwala wyleczyc wiele ciezkich chorob ........takze kobiecych.Nalewke pic rozcienczona w wodzie.Uwaga niskocisnieniowcy!! ;obniza cisnienie -wowczas popijac dzielac 2 lyzeczki na krople albo pozwolic sobie na 1 lyzeczke przed snem-ulatwi dodatkowo zasypianie. 13:37 [zgłoś do usunięcia] ....finka NAGIETEK---sposob uzycia ;2 lyzeczki dziennie rozcienczone z woda .Czas kuracji 3 tygodnie lub dluzej.

Gość ....finka
....finka [zgo do usunicia] ....finka MIESNIAKI ---Wg dr Gornickiej -lekarki i zielarki ;Skutecznosc kuracji zwiekszaja 15-20 min minutowe nasiadowki ,do ktorych napar przygotowuje sie z Septosanu i miety.

Witam, mam 23 lata, od 2 lat leczyłam się hormonalnie na PCO, pęcherzyki na jajnikach znikneły, ale po odstawieniu tabletek anty w kolejnym cyklu nie dostałam okresu, od 35 dnia cyklu zaczełam pić Kwiat Malwy Czarnej na wywołanie miesiączki. Od tamtego czasu mam lekki ból pleców, bolą mnie piersi- takie moje typowe objawy przed okresem, ale jest już 39 dzień i nic..., nie wiem czy mogę sobie jeszcze jakoś pomóc ziołami, czy iść juz do gin, który raczej na pewno przepisze mi jakiś specyfik na wywołanie okresu, który zapewne zablokuje mi owulację w przyszłym cyklu. Proszę o poradę!

Gość ....finka
Popijaj nalewke z nagietka .....poprawi prace jajnikow ,wyleczy stany zapalne ,wyreguluje cykle . Ustapi ból piersi .2-3łyzeczki dziennie.

Finka tylko że piszesz o tym nagietku ktory działa na jajniki, moje są w porzadku i nie wiem czy pic ten nagietek na mięsniaka... ja mam niskie ciśnienie, więc raz dziennie jak wypije to max, też nie wiem czy to nie za mało.. ja wyczytałam że maria treben w swoich ksiązkach na mięśniaka poleca półkąpiele lub kąpiele w krwawniku ja robie tak, albo rano, albo na wieczór zalewam ok 2l zimnej wody z kranu 50g krwawnika... na wieczór odsedzam lub rano w zależności od pory bo on generalnie musi postac kilka godzin , podgrzewam i .... używam w półkąpieli np.... robiłam tak przez 2tygodnie, pozniej zrobilam przerwę i od dzisiaj znowu zaczynam... MT nie kaze pic ziół... ona na mięśniaka każe stosować tylko półkapiele z krwawnika.... jak przyniesie jakis efekt to na pewno napiszę... pozdrawiam

Gość wawawawawa
finka dziekuje za rady jak leczyć miesniaki

Gość natalia 657
Droga Finko, Proszę Cię o radę i pomoc.Mam guza na lewym jajniku, pobolewa mnie lewy bok i dostałam duży brzuch(wzdęcia) Ostatnio jak robiłam USG napisał lekarz,że jest podejrzenie mięśniaków macicy (nie miał pewności).Doradż proszę co mam robić Czytałam Twoje porady i odpowiedzi- bardzo mądre. Piszesz,że na mięśniaki macicy dobry jest okład z oleju rycynowego, a czy taki gorący okład nie podrażni guza na jajniku. Co mam pic,zażywać aby chociaż się podleczyć, - masz dużą wiedzę medyczną nie tylko z dziedziny farmakognozji (nauka o ziołach )ale także farmakologi.GRATULUJĘ. Niejeden lekarz mógłby się od Ciebie wiele nauczyć. Pozdrawiam cieplutko Ciebie i wszystkie Panie wypowiadające się na forum

Gość ....finka
Dziękuje za słowa uznania ....... Natalia -przeczytałas moje strony, więc nie będe się za duzo powtarzać .Obojetnie co to jest, zacznij popijać nalewke z nagietka.Koniecznie zrób nalewke z pięciornika kurze ziele (przepis powtarzałam wyżej-Przepis na miesniaki ,włókniaki,guzy ...Zioła Klimuszki raczej mało skuteczne .Potwierdza sie skutecznosc pojedynczych ziół .Zamiast okładów z oleju rycynowego polecam zimne okłady z plastrów borowiny ,ktore będą służyc w przypadku stanu zapalnego .Plastry z borowiny do kupienia w aptece .Wygodne w użyciu ,zamiast okładów z kapusty -okłady z lisci topoli (skutecznie sciągają stany zapalne )- zmieniać jak tylko wyschną.Pomocne nasiadówki (parujące nie za gorące ).Refleksoterapia (masować punkty jajników ,macicy) .Nafta (Petroleum D 5),Rosyjskie Mumio do picia (dodatkowo zakladac tampony z mumiem lub propoolisem )0.Pić glinke z której tez można robic okłady .

Gość ....finka
.............................

Gość ....finka
Przepraszam wszystkie panie dla których nie znalazłam wolnego czasu .Prosze czytać moje strony i korzystać z dotychczasowych porad .Obiecuje nowe przepisy.................... jesli czas pozwoli.

Gość WanilijkaA
finko... a czy borowine taka w pascie można przykładać zamiast plastrów????????