Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasmineczka

czy jest jakis domowy sposob sprawdzenia ze jest sie w ciaży?

Polecane posty

Gość jasmineczka

robilam juz 3 testy wszystkie negatywy ale okres spoznia mi sie 5 dzien! a zawsze jak w zegarku bylo!troche sie boje, dzis bylam u ginka ale oczywiscie nie przyjmuje!

Gość jasmineczka
kumulacja:)

Gość dziewcze z problemem
ja mam podobny problem, mam 17 lat , kilka tygodni temu uprawialam z chlopakiem petting , nasienie znalazlo sie w okolicach pochwy, balam sie ze wpadłam i nadal sie boje , wiec zaczełam robic testy , pierwszy test zrobiłam 7 dni po tym pettingu , nastepny w dniu spodziewanej @ , nastepny test 3 dni po terminie @ nastepny 10 dni po terminie , i nastepny za tydzien , i tak co kilka dni , ZROBIŁAM 7 TESTÓW CIAZOWYCH, wszystkie robilam odrazu rano po wstaniu z łozka . a ponadto boje sie ze zaszlam w ciaze , boje sie bardzo , chlopak ten zostawil mnie i wyjechał na stałe (polecial do kanady) zmienił numer , nie mam z nim zadnego kontaktu, :( tesknie za nim , on ze mna zerwal , powiedzial ze niechce byc juz ze mna...:( mam wszystkie objawy ciazowe , bóle kregosłupa żoładka itd... niewiem co mam robic..:)

Gość jasmineczka
dziewcze a ile ojres ci sie spoznia?

to nie jest bajeczka , to jest problem

okres mialam normalnie od tego pettingu , 2 razy , ale okres w ciazy tez sie zdarza

a testy tez sie mylą

Gość jasmineczka
mialas 2 razy okres i 7 testow zrbilas wiec mnie nie zalamuj!na bank nie jestes nie wiem o co ci chodzi w ciazy nie ma okresu a jedynie plamienia

Gość raspbrery
Nikt nie chce mi odpowiedziec dlatego pisze tutaj, prosze o rade pierwsza Yasmin wzielam za pozno, okres dostalam po poludniu w niedziele, a pierwsza tabletke wzielam w poniedzialek rano. Czy mialam wziasc w ten poniedzialek 2 tabletki ? bo tego nie zrobilam... Jestem na 12tej tabletce czy jestem już zabezpieczona?

Gość jasmineczka
sory ale ja nie biore tabs dopiero zaczne, ale z tego co slyszlam to tabletke pierwsza bierze sie w 5 dniu a nie w pierwszym to ginekolog ci nie powiedzi;l??

okres normalny w czasie ciazy tez czasami sie pojawia jak niewierzycie to se sprawdzcie na google

Gość bonnie_j
Dziecko Ty sobie odpuść sex... Test tak może się mylić ale jeden a nie siedem!! Okres może się pojawić w trakcie ciąży ale to całkowicie inaczej wygląda. Zajście w ciążę nie jest takie łatwe nie wystarczy żeby nasienie znalazło się w okolicy wejścia do pochwy. Istna paranoja i padaka. A objawy o niczym nie świadczą to twoja panika je wywołuje. Jak to mówią kto szuka ten znajdzie. Starasz sie dopatrzeć objawów to je widzisz!! Opanuj sie i nie pisz więcej takich pier... bo to szkoda czasu na czytanie. A skoro masz takie problemy to znaczy że nie powinnaś się brać za takie poważne czynności jakimi bez wątpienia jest sex lub zabawy z nim związane!!

bonny j-- poczytaj se w google ze normalny okres w ciazy moze sie pojawic

Gość bonnie_j
I dlatego napisałam że występuje. Czytać nie umiesz... Ale w twoim przypadku to na pewno nie okres w trakcie ciąży!

Gość fanka anka
dziewcze mysle ze ejstes w ciazy z kosmita i masz rozne dziwne dolegliwosci, zielony ludek porwałciebie i zgwałcił a Ty tego nei pamietasz i teraz bedziesz miała seledynowe dzieci

Też mam zawsze okres jak w zegarku, a raz spóźnił mi się 15 dni, więc nie panikujcie. :p

Gość do jasmineczka
skoro zrobiłaś te 2 testy i nic nie wykazały to chyba możesz być spokojna. Ale okres może się też przesunąć jeśli przesunęła się owulacja. Więc jeśli za kilka dni się nie pojawi to zrób jeszcze raz test. Co do domowych sposobów sprawdzania czy jest się w ciąży to najbardziej znanym to jest codzienny pomiar podstawowej temperatury ciała (zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze, najlepiej w pochwie). Podczas owulacji następuje jeden skok temperatury do góry, natomiast jeśli jest ciąża to w dzień spodziewanej miesiączki jest drugi skok temperatury na wyższy poziom. Jeśli masz dostać miesiączkę to kilka dni przed miesiączką temperatura spada. Ale na temperaturę mają wpływ choroby, stres, alkohol (jeszcze zależy u kogo) więc wykres może być niemiarodajny. Jeszcze drobna uwaga, bo wyczytałam że chcesz zacząć brać tabletki. Przy tabletkach cykl miesięczny kobiety przebiega inaczej i ten domowy sposób o którym napisałam wyżej nie wchodzi w grę.

Gość jasmineczka
to juz 6 dzien spoznienia ja juz swiruje!

Gość bonnie_j
jasmineczka nie martw się tak skoro 6 testów wskazuje że nie jesteś i robiłaś je w odstępie kilku dni to na pewno nie jesteś w ciąży. Jak sie uspokoisz i przestaniesz o tym myśleć to sam przyjdzie. Za dużo się martwisz i to pewnie przez stres on nie przychodzi :)

Gość seks niesie za soba konsekwenc
polecam gorącą kapiel i kieliszek czerwonego winka:)powinno przyspieszyć okres:)

Gość jajego
zaraz wskakuje do wanny!:(

Gość jasmineczka
z ta kompiela to slyszlam, ale sie troche boje bo kompletnie nie mam zadnej wydzuieliny

mi się z reguly okres nie spoznia,ale jak juz cos takiego sie dzieje to zaawsze gorąca kapiel i dla przyspieszenia okresu i dla odprezenia i ewentualnie kieliszek czerwonego winka rozwniezdla okresu ale i dla odprezenia:)

a z ta wydzielina to z reguly niema wydzieliny tuz przed okresem czyli w dni nieplodne.Wedlug mnie okres powinnas dostac lada dzien

Dziewczę z problemem --> piszesz to w kolejnym wątku. NIE jesteś w ciąży. Niepokalane poczęcie będzie bardziej prawdopodobne. I nie masz racji: w ciąży NIE pojawia się normalny okres, bo jest to fizjologicznie niemożliwe. Poczytaj, na czym polega ciąża i czym jest miesiączka.

Gość bonnie_j
Przypadkowy przechodzień----> Z tym sie muszę zgodzić :)

To prawda. Nerwica natręctw czy upierdliwa prowokacja z nudy?

Jeszcze trochę i zrzucimy się na ogłoszenie w kanadyjskiej gazecie, żeby ten drań wrócił, i na prywatną diagnostykę dla autorki, żeby już nas nie zamęczała. Dorzucimy też karton testów ciążowych. A może ona jest repem z firmy od testów? Czeka, aż padnie pytanie - jakie testy - i dawaj, ukryta reklama :P.