Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam ...

Zakaz handlu ... wkurzona ...

Polecane posty

Gość pytanie mam ...

Bylam dzisiaj wyprowadzic psa ... patrze a w jednym s osiedlowych sklepow kwitnie handel cala para ;/ No i tradycyjnie za lada stoi biedna kobieta, ktora od x miesiecy nie miala urlopu - pracuje piatek, swiatek i niedziele ;/ Szef jednak tez jest w tym sklepie (nie mam pojecie dlaczego nie dal tej biednej kobiecie urlopu, skoro i tak jest w tym sklepie)... Mam pytanie czy zglosic to lamanie prawa ? Jesli tak to gdzie ? Czy to ma sens ...

Gość pytanie mam ...
Ale gdzie ?

Gość uroda urodą a mózgu brak
może straży pożarnej?

Gość ijuz
a moze dostała wiecej grosza i sama chce stac ?

Gość Może do Państwowej
Inspekcji Pracy?

mozesz zglosic na policje jest to łamanie prawa dzisiaj sklepy moga byc otwarte tylko wtedy jesli to sam wlasciciel sobie stoi za lada natomiast nie prawa zmuszac do tego pracownikow a nepwno jestes pewno ze to nie jest wlascicielka?

napewno sama sie na to zgodzila, u mnie w zabce siwtatek piatek czy niedziele wcale nie pracuje szef a jego pracownice co ledwie ukonczyly 18 lat.

Gość pytanie mam ...
dziekuje za linka ... a ze to wlasciciel jestem pewna na 100% !!! To male osiedle kazdy sie zna ;/ Ta na pewno sie zgodzila pod pretekstem "pracujesz albo wypad" - prywaciarze ;/

Gość ja mieszkam w kurorcie
nadmorskim i przyjedż tu i zobacz ile jest ludzi i ile sklepów otwartych ! A w każdym 2-3 pracowników :O ....musieliby wszystkie zamknąć ...🖐️

A powiedzcie mi jak jest z knajpami, pubami czy restauracjami? Własnie kuzyn się zapowiedział na 16.00 i zostanie do jutra. Czy w Sopocie są otwarte takie knajpy?

Gość pytanie mam ...
Zadzwonilam ... podkablowalam ... a Inspekcja Pracy ma to tradycyjnie w dupie ... bo nikt nie raczyl nawet przyjechac ;/ I po chuja wprowadzali ten zakaz ?

Czynne mogą byc knajpy,puby,restauracje itp,apteki,kwiaciarnie... Sklepy,w których tego dnia sprzedaje właściciel,lub osoba zatrudniona na ten konkretny dzień na podst. umowy-zlecenia.

Gość Jutro znów zakaz handlu

Gość toz to apokalipsa
a dlaczego ?

1 stycznia - Nowy Rok, pierwszy dzień Wielkiej Nocy, drugi dzień Wielkiej Nocy, 1 maja - Święto Państwowe, 3 maja - Święto Narodowe Trzeciego Maja, *pierwszy dzień Zielonych Świątek, dzień Bożego Ciała, 15 sierpnia - Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny, 1 listopada - Wszystkich Świętych, 11 listopada - Narodowe Święto Niepodległości, 25 grudnia - pierwszy dzień Bożego Narodzenia, 26 grudnia - drugi dzień Bożego Narodzenia,

*pierwszy dzień Zielonych Świątek, W tym roku 11 maja