Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda hh

Po czym lekarz poznaje ze jest to łysienie androgenne??

Polecane posty

Gość magda hh

bez zadnych badan, tylko po obejrzeniu głowy? czym ono sie tak charakteryzuje ze lekarz podczas ogladania głowy moze stwierdzic ze to własnie taki typ łysienia a nie inny typ.Przeciez rodzajow łysien jest wiecej.

łysienie androgenne jest zwiazane z problemami hormonalnymi a dokładniej wydzielaniem w ogranizmie zbyt małej ilosci zenskich hormonów płciowych a zbyt duzej meskich, czyli androgenów. ja to rozpoznac? a no kobieta ktora ma problemy hormonalne czesto ma przetłuszczajaca sie skóre, dosc silne owłosienie, tradzik, cienkie włosy i paznokcie. no ale najlepszym sposobem zeby to rozpoznac jest zrobienie badan hormonalnych :) byc moze wszystkich a byc moze tylko testosteronu :) pozdrawiam

Gość magda hh
ale o jakie zaburzenia hormonalne chodzi? chodzi o zaburzenia ze strony ginekologicznej?? byłam u ginekologa, nic mi nie dolega, a włosy mi wypadaja i dermatolog stwierdził ze to łysienie androgeniczne, bez zadnych badan tak stwierdził, wiec na oko mozna stwierdzic ze to własnie taki typ łysienia??

Gość magda hh

moja mama tez to ma, i stwierdziła to u niej... fryzierka!! po zrobieniu badan hormonalnych okazało sie ze miała racje . czyli da sie to jednak rozpoznac bez robienia badan. no ale lepiej sie zawsze upewnic :) najlepiej wybrac sie do dobrego ginekologa-endoktrynologa :)

Gość good looking
strasznie wypadaly mi wlosy (teraz wlasciwie problem wrocil :O), dermatolog przepisal mi lek na lysienie androgenne - loxon. co prawda nie powiedzial mi wprost, ze cierpie na cos takiego, ale jednak zdecydowal, ze mam smarowac glowe czyms takim wlasnie i stwierdzil to po obejrzeniu glowy, przy czym powiedzial mi, ze z boku glowy wlosy sa ok, natomiast wypadaja na czubku, z przodu glowy i przy zakolach - jak facetowi :O totalna masakra, niedlugo calkiem wylysieje

Gość co to jest ten loxon
czy to jest wcierka na bazie ormonów lub sterydów? Czy cos bardziej naturalnego?

Gość co to jest ten loxon
*hormonów miał być - przepraszam :)

Gość do AGUSgdynia
a jakie hormony Twoja mama badała? i czy przy takim typie łysienia włosy odrastaja?

Gość good looking
tak, wcierka. spray taki do wcierania w skore glowy, nie mam pojecia na bazie czego to jest, bo jakos nie interesuje sie specjalnie skladem lekow. fakt, ze 5% loxon w polaczeniu z calcium panthotenicum, wit. A+E i zincteralem i jeszcze jedna wcierka, ale taka robiona w aptece pomogl mi zahamowac wypadanie i pobudzil wlosy do wzrostu. ale to bylo jesienia, i co z tego, skoro wiosna w pelni, a mi leci garsc wlosow przy czesaniu, druga garsc przy myciu i trzecia przy splukiwaniu odzywki 😭

Gość Siuup
Przede wszystkim musi zrobić badania bo bez tego to skąd ma wiedzieć. To że tak sobie spojrzy i stwierdzi to beznadziejna diagnoza ;/ Musisz porobić badania bo przyczyn wypadania włosów jest mnóstwo ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI