Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Papryczkowa.

Borderline- czy ktoś z Was to ma?

Polecane posty

papryczka po antach moze i wyszlabys z dolka ale to nie byloby to samo jakbys sama sprobowala to zrobic.Pisza ze czlowiek staje sie "dziwny" nie mialam na mysli pozytywnego okreslenia a raczej negatywne .Nie wiem jak to opisac ,raczej sie poporstu nie da .Mam kolege ktory jechal na antach przedtem byl ok nawet jak byl w depresji a teraz? Dziwnie sie zachowuje ,patrzy i jest jakis taki obcy.

Gość Powiedzcie mi
czym się różni nauczyciel od nauczycielki?

Gość Papryczkowa
Kwas- nudzi Ci sie? Twoja ironia tutaj jest zbędna. Lepiej wejdz na topik o łojeniu.

Powiedzmy ,że łapałam sie na myslach i zachowaniach , które do mnie nie pasowały.Ciężko to wyjasnic.Takie drobne rzeczy , które jednak przeszkadzają.Ale ja rzuciłam to swinstwo i jakos sama sobie daje rade, bo wiem ze jak sama sobie nie pomoge to nikt tego nie zrobi za mnie( ale wiem jak ciezko sie pozbierac , bo u mnie to tez troche trwało)

Gość Sok z pomarańczy
hahaha, kwas, ale fajne hahaha 🖐️

Gość szczesliwie uspiona
Papryczkowa posluchaj, nie mam duzo czasu, ale napisze w skrocie. Cieroilam na bezsennosc pare lat, z miesiaca na miesiac sie poglebialo. Nie spalam cale noce, spalam tylko ze 2 razy w tygodniu. Wyprobowalam wszystko co tylko bylo mozliwe i w koncu nie wytuyzmal moj organizm, zwyczajnie bym chyba umarla z wycienczenia i poszlam do psychiatry. Tez mialam z rodzina podobnie jak Ty, a wiec nic nikomu nie mowilam. Chodzilam na terapie 2 lata tydzien w tydzien na ktorej oprocz rozmow nic sie nie dzialo, ba zazwyczaj na takiej sesji ja mowilam. Mialam kryzysy, bo tez nic w trakcie jej mi nie pomagalo, ale dotarlam do konca. Po terapii ze 2 miesiace nadal nie moglam spac i nagle powoli zaczelo sie wszystko zmieniac. Teraz dzieki Bogu i lekarzowi spie jak dziecko. Dlatego idz do tego psychiatry, nie staraj sie wszystkiego rozumiec, bo jakby nie bylo, nie Ty jestes tym lekarzem do ktorego sie wybierasz. Znajdz dobrego specjaliste i wytrwaj. pa pa powodzenia.

Gość Papryczkowa
Kochane, czyli podsumowując jak mogę sobie sama pomóc? 1. Metoda stawiania sobie małych celi, aż dojdę do tych większych. 2. Wychodzenie z domu jak najczesciej ( i tu jest problem, nie mam z kim wyjsc, a samotne spacery są dla mnie stresujące. Za dużo by pisać dlaczego mnie stresują, ale powodów jest całe mnóstwo :(

Gość release the pressure
witam. ja co prawda nie cierpię na zaburzenie osobowości typu borderline, ale przez jakiś czas byłam w związku z kimś z bpd. fatalna sprawa, nie będę się silić na żadne frazesy i nic nie warte rady. powiem tylko, co wiem na temat metod leczenia. terapia - droga i serio długotrwała, ale jeśli ktoś może sobie na nią pozwolić - warto. efekty są i tak niewielkie, ale w tej sytuacji to zawsze coś. psychiatra - jak najbardziej zalecany. istnieją różne środki farmakologiczne, które pomagają załagodzić objawy, wyciszyć w trudniejszych okresach. nikt nie mówi o łykaniu tony pigułek przez 30 lat, ale stała opieka zarówno psychiatry jak i psychologa stanowi duże wsparcie. życzę powodzenia.

Gość dejsza
idz do specjalisty od hormonow, wyczuwam tu totalną burzę. Masz problemy z miesiaczkami? No wiesz... kompulsy, bezsennosc, ciagly dol - sprawka hormonow. No chyba że masz jakies traumatyczne przezycie za soba

Zapisz sie na jakies kursy itp.Będziesz miała pretekst ,zeby spotykac sie z ludzmi i wychodzic:)

Gość Papryczkowa
Do endokrynologa ?!

Gość Papryczkowa
dejsza, nie bardzo rozumie o co Ci chodzi z tym endokrynogiem?

Gość Papryczkowa
Hm, myslalam o kursach, ale nawet jakbym sie zdecydowała, to niestety - kwestie finansowe. Nie zarabiam kokosow, a same wizyty u psychologa sporo kosztuja. A tak na marginiesie strasznie ,,zdziczałam". Ciezko mi nawiazac normalna wiez z drugim czlowiekiem, a co dopiero o jakiejs glebszej. Nie wiem czy kiedykolwiek bede miala partera, dzieci , normalny dom. Tak na codzien nawet o tym nie mysle, odrzucam od siebie takie mysli, bo sama jestem tak strasznie zagubiona, że nie potrafiłabym stworzyc domu.

Gość bizonnnnnn
ALE PROBLEMY MACIE :P

Zamiast psychologa zainwestuj w dobrego terapeute. Będe trzymać kciuki za Ciebie.Z tego co widze to klasyczne objawy depresji ,wiec nie martw sie za bardzo , na to trzeba czasu😘

Gość Papryczkowa
Dziekuje Wam wszystkim za rady 🌼 Postaram się coś zdziałać i wyjść z tego martwego punktu. Jak sie cos zmieni, na pewno Was powiadomie. Jeszcze raz dziekuje.