Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

black velvet

co robić w takim układzie?

Polecane posty

Gość matulkaulka
sprawa smierdzi OK.mozna zafundowac raz,dwa a nie cały czas .

zrozumialam az nadto, tylko was latwo sprowokowac do zejscia z dyskusji. patrzycie tylko na czubek wlasnego nosa, babska solidarnosc sie klania, a gdyby wam sie taka sytuacja przydarzyla to byscie inaczej spiewały. jeszcze raz powtarzam - znacie tylko wersje "ofiary", "oprawca" powinien zostac spalony na stosie bo jest prostym burakiem ze wsi i nie szanuje swojej kobiety. najprosciej.

Gość j a ja
u mnie była sytuacja taka: facet pracuje zarabia dużo, ja bardzo mało z tego muszę dokładać się rodzicom do mieszkania, a on nie. i zazwyczaj on stawiał, zapraszał ale ja również ale wiadomo , ze nie tak często , bo mnie na to nie stać, ale kupowałam prezenty i zapraszałam na piwo, kawe i do kina...w zeszłym tygodniu on gdy dość duzo kasy wydał na nas dwoje wieczorem, po pijaku powiedział tak: że fajnie mi się udało, że sobie takiego sponsora znalazłam... bez komentarza to pozostawię... było to po pijaku! ale od wtedy zastanawiam się nad tym co faceci myślą, nawet gdy mówią że takie stawianie nie sprawia im problemu!

To moze wyjaśnijmy, że sponsoring to jest całkowite utrzymywanie kogoś w zamian za seks. Natomiast, do cholery jak sie zaprasza gdzies dziewczynę, to rzeczywiście umrze w mekach jak zaplaci te 5 zł za piwo, za kino czy za kwiatka za 2 zł... no od ust sobie odejmnie i umrze z głodu. Masz dziewczyne? To sa pewne koszta. I tyle.

Gość ja myslę że trzeba
takie bidne chłopie które nie ma z czego zapłacic za randke na która zapasza kobiete wystawia się zwyczajnie na pośmiewisko, nie pisze o utrzymywaniu, bo wiadamo ze kazdy musi sie sam utrzymac, chodzi o wspólne przyjemnosci, chłop który ma kase ale załuje to zwykły CHAM koniec kropka

mowie Ci przechodzilam przez TO !!! zostaw go, zreszta i tak to sie stanie. nie dawaj mu sie ponizac i wykorzystywac. placenie przez faceta - nie chodzi o notoryczne wydawanie kasy na prawo i lewo. ale od czasu do czasu to jest taktowne i na miejscu zaplacenie czasem za swoja dziewczyne. on poprostu ma cie tylko do seksu zrozum to i zostaw go.

Gość matulkaulka
mi mała :-) dziecko moj syn nie jest zupełnie mamisynkiem :-) i w zyciu nim nie bedzie.Po prostu ucze Go,ze teraz swiat sie zmienił i dziewczyny sa cwansze niz kiedys.A co jeszce Go ucze,to to zeby nie ufal zbytnio kobietom pod wzgle.zabezpieczenia bo czesto,gesto dziewczyny specjalnei wpadaja w ciaze aby faceta załapac.

matulkaulka - to nie jest zadne podejscie, dla mnie to naturalne. oczywiscie kiedy na przyklad jest jakas szczegolna okazja to moj facet sam z siebie mnie zaprasza gdzies i placi za nas oboje, ale na codzien kiedy wychodzimy prawie dzien w dzien i jemy cos na miescie, nawet glupiego hamburgera w mcdonaldzie to mam wymagac zeby za mnie placil? glupota i ciemnogrod kompletny :o oboje jestesmy studentami, ja mam stypendium on dodatkowo pracuje i jakos sobie radzimy, na przyjemnosci nam starcza i nie rozumiem powiedzenia "biedny student". jak biedny to do roboty, albo po stypendium naukowe lub socjalne :o wtedy bedzie te pare groszy w kieszeni

Bo to nie jest normalność, normalny facet chce rozpieszczac kobietę, sprawiac niespodzianki, zaskoczyc kwiatkiem... I nikt nie mowi o prezentach drogich a o drobiazgach.

Gość matulkaulka
Biała CZekolada widze,ze jestes mądrą dziewczyną.

Gość no sorrrry do diaska
jak już tak ostro jedziecie obrońcy uciśnionych facetów jak mu tak cieżko wydać pare groszy co jakiś czas na wlasną kobiete to wynocha do burdelu, tam seks kosztuje 150 do 200 zeta i też dziwka ma przyjemność bo zaraz takie bedą argumenty a dodatkowo zostaje jej kasa w kieszeni za godzine gimnastyki

Gość przecież to nie o kasę chodzi
w tym problemie. Więc nie rozumiem tych bzdetów o wymaganiu sponsoringu itp. Skąpienie pieniędzy jest tylko jednym z elementów, w jaki ten facet pokzuje, że ma dziewczynę w doopie. Jeśli dziewczyna czuje, że coś tu jest nie tak, jeśli nie czuje sie kochana i szanowana, to na bank znaczy, że dokładnie tak jest - coś tu jest nie tak i nie jest ani kochana, ani szanowana. Gratuluję tej mamusi, co tak pięknie wychowuje swojego dorosłego już syna :O Najbardziej mnie rozwala tekst o tym, że jak dziewczyna nie jest jeszcze stałą narzeczoną, to szkoda na nią pieniędzy. :O Brawo. W taki sposób to synek raczej nie dojdzie nigdy do etapu "stała narzeczona", bo każda wcześniej kopnie go w tyłek. Ja jeszcze nawet nie mam dzieci, ale mojego syną będę uczyć pięknego zdobywania kobiety. Nie żadnym sponsoringiem, ale codziennymi drobiazgami, również tymi kosztującymi jakieś pieniądze.

Hehehehehe... Matulka, bo ma zblizone poglady do Twoich?? Czyli nie bierze od faceta kasy (jak to durnie brzmi...) Jestem nie z tej bajki.

Gość matulkaulka
O przepraszam :-)jak u niektorych karta przetargowa jest seks to wybaczbie,jestescie chyba co niektore jakimis ...seks i uczucia maja byc za darmo a nie za prezenty i fundowane wypady.

Gość tak sie składa ze
dziewczyna cierpi na depresje i trzyma sie kurczowo namiastki uczucia. Wiele kobiet tak ma nawet i bez depresji.

Gość matulkaulka
Moj syn umie kochac,jest szarmancki i w ogole meski ale nie ejst frajerem aby sponsorowac. Juz sie wypowiedziałamz,e zamiencie sie z mezczyznami i zacznijcie ich utrzymywac itd.to zobaczymy jak szybko zmienicie zdanie.Wiecie co to rownouprawnienie???

Gość ja myslę że trzeba
tak, za namiastkę uczucia, pozory które stwarza facet aby przekonac kobiete o swym fałszywym zainteresowaniu kobiety sa w stanie słono płacic, przede wszystkim własnym ciałem, zaangazowaniem, jak mają to nie szczedzą też pieniędzy :-( żenujące ale prawdziwe

Gość tak tlyko pytam ja
czlowiek po pijaku zawsze szczery

mi_mala - sorry ale gdybym ja na miejscu tego faceta przeczytala "kupil mi kwiatka ktory na drugi dzien zwiedl" to bym sie za przeproszeniem wkurwila. moze ona bez entuzjazmu przyjmuje wszelkie prezenty od niego, dal jej 2r razy kwiatka a ta zaczela wybrzydzac bo jej zwiedly po dniu :D no ludzie, to ma byc argument? moze nie wlozyla ich do wody albo nie podlewala :D ok dobrze, czepiam sie moze, chce po prostu uswiadomic wam, ze dziewczyna ma DEPRESJE, ludzie w depresji maja troche zaburzone postrzeganie swiata, wszystko dla nich jest be, fe i w ogole do dupy. a wy od razu skaczenie na tego kolesia jakby wam matke zabil.

Gość przecież to nie o kasę chodzi
Jeszcze na własnym przykładzie. Mój mąż, jak się poznaliśmy, pracował na stacji benzynowej. Ja studiowałam i byłam na utrzymaniu mamy. Byliśmy biedni jak myszy kościelne. On wtedy nawet nie był moim chłopakiem. A za wyjazd do zakopanego, który miał być naszym pierwszym, wspólnym chciał zapłacić za mnie albo chociaż dołożyć, choć to było sporo dla niego, spory wysiłek. Powtarzam, że nawet jeszcze nie był moim chłopakiem. Potem, po studiach, utrzymywał mnie, zanim znalazłam pracę. Nigdy mi nie dał odczuć, że kasa jest ważna, że jej mu szkoda na mnie. Ujął mnie tym (innymi rzeczami też oczywiście). To jest norma, a nie to co niektórzy próbują tu przepchnąć. Autorko, co robić w taki układzie? Pieprznąć to w cholerę. :) Zasługujesz na więcej. Każda z nas zasługuje. Będą nas traktować tak, jak sobie na to pozwolimy.

Gość no sorrrry do diaska
jasne, a meżczyzni niech w zamian dostaną okres i chodza z brzuchem i rodza dzieci, nie też poczują jak to jest piszesz bzdury mamusiu nic dziwnego że potem takich pasożytów sie spotyka

biała --- a nie doczytałas ze za velvet jej starszy zarabiajacy partner nigdy nie płaci i zal mu nawet na benzyne zeby do niej przyjechac---- jak uwazasz to za norme to ci wspolczuje wypowiedzi matki nie komentuje -- teraz wiadomo skad tylu facetow bucow na tym swiecie

Gość do matulkaulka
życzę Ci żebyś nie była w przyszłości głęboko rozczarowana,że Twój synuś nie kupi Ci raz w roku kwiatka na Dzień Matki, bo żałuje 10 zł na kwiatek .

Wątpię:O Przecież dla niej każda dziewczyna będzie naciagaczką oraz polująca za pomoca ciąży na jej synalka:P Autorko... jeśli nie zerwiesz tego chorego układu, depresja sie bedzie powiększać, zrozum to. Ten człowiek jeszcze bardziej Cię wpycha w ten stan, bo jemu jest wygodnie mieć uzaleznioną dziewczynę. Przecież.. gdyby mnie wywinął facet numer idąc do kumpla na Sylwestra a nie był ze mną... dostałby kopa ze doleciał by do Chin.

Gość matulkaulka
wiekszosc z was to normalne sponsorowki za przeproszeniem .

Gość matulkaulka
A Was wychowuja matki ktore wpoiły wam,ze facet musi płacic i kupowac .Zal mi waszych przyszłych chłopakow,mezow.

Gość sprawa smierdzi
sponsorówki? a co to u cholery jest?

Gość i ja sie dołączę
mi też matulka działa na nerwy !!