Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda9393

Czy miesiączka może wystętować co 2-3 miesięce??

Polecane posty

Gość Magda9393

Zastanawiam się czy z moim organizmem jest wszystko w porządku. Pierwszą miesiączke odstałam w wieku12 lat,(taraz mam 15) na początku wszystko było wporzadku (okres trwał mniej więcej 8 dni), alę od kilku miesięcy moja miesiączka pojawiała sie co 2 miesięce, a teraz jest już 3 miesiąc i nic! Co się ze mną dzieje? proszę o odpowiedź bo zaczynam sie bać.

Gość karlina edit.
a wspólzyłas sexualnie?

Z Tobą wszystko ok:-) Jesteś bardzo młoda i takie zawirowania sa normalne:-) To może sie dziać nawet do 18 roku życia....

Gość agatka8777
ja jak zaczynalam przygode z okresem to mialam przerwe na rok prawie :)

Gość ealikk
pogadaj z mama i idzcie razem do lekarza.To moga byc zaburzenia hormonalne.Wiem cos o tym bo sama mam z tym problemy.Podejrzewali u mnie PCO teraz wyszlo ze jeszcze cos innego(nie bede pisala co,bo pewnie i tak nie wiesz o co chodzi,a nie bede Cie niepotrzebnie straszyc:)) dziewczyny ktore lezealy ze mna na sali mialy tez takie dlugie przerwy i mialy np.zaburzenia prolaktyny.Idz do lekarza koniecznie,moze sie okaze ze to ze wzgledu na mlody wiek okres jeszcze sie nie uregulowal.Pozdrawiam

Oczywiście jak ktos zdecyduje sie podjać życie seksualne (a niestety młodzi często robią to zbyt szybko i zbyt pochopnie:-( ) to muszą liczyć się z ciążą... Ale jak ktos decyduje sie na taki krok to powinien tez mieć odwagę iść do ginekologa:-) I wcale nie mysle tu o antykoncepcji ale o przebadaniu swojego "dorosłego" już organizmu...

Gość Agatka ze szkolnej ławki
Ja miałam przez 6 lat nieregularnie i to nie było nic z hormonami ani z żadną chorobą związane. Potem samo przeszło.

Gość Magda9393
Zapomniałam dodać że nie współżyła sexualnie, ale zastanawiam się czy przez ten problem nie będę miała kłopotów z późniejszem zajściem w ciąże. Boje sie iść do lekarza, a z mamą nie mogę o tym porozmawiać bo jej nie mam.

Magda...jeżeli bardzo Cie to gnębi to przecież mozesz iść do zwykłego lekarza internisty (tak na dobry poczatek:-) ) . Poszukaj ginekologa kobiety i spokojnie z nia porozmawiaj! To normalny lekarz! Tak o tym pomyśl do dentysty idziesz...go laryngologa czy drmatologa idziesz to i tu powinnaś! Zabierz koleżankę albo kuzynke to bedzoe Ci raźniej (może jakś ciocia...). Jesteś bardzo młoda i nie możesz martwić juz na zapas! Wiele młodych dziewczyn ma takie kłopoty:-)