Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

ciąża dziewczyny, a wojsko partnera-kasa

Polecane posty

pojdzie do wojska teraz wojsko placi na rodzine poborowego , sugerując sie tym ze mają na to kase , a duzo mezczyzn ucieklo za granice moj kolega ma 30 lat i poszedł do woja , dostał bilet i dziekuje :)

a kto powiedział, ze ja nie pracuje? napisalam wyzej, ze mam zabezczpieczenie finansowe. Dżizys.. Chodzi mi o to, ze jesli mogę z korzystać z tej kwoty od MONu to dlaczego niemialabym tego robic?? Nie znasz całej sytuacji i sama dopisujesz sobie zbędne wątki.

Gość koniczynkowy listek
widze ze nawet sie nie da z toba nirmalnie ''porozmawiac'' Skoro jestes taka madra to rob jak uwazasz a nie pytaj ludzi na kafe skoro zawsze masz cieta riposte. I jeszcze jedno jak ktos slusznie zauwazyl wyzej zalegalizuj jak najszybciej ten zwiazek. Bo jesli chcesz kase od wojska to sorki ale konkubnat wolny zwiazek zycie na kocia lape czy jak zwal tak zwal nie uprawniaja cie do NICZEGO!!!!

nie napisalam nic po czym moglabys stwierdzić, że nie idzie ze mną porozmawiać. po prostu mamy rożne poglądy i tyle. Nie uważam też, że jestem najmądrzejsza, ale głupia też nie jestem.

Gość koniczynkowy listek
Ja wcale nie napisalam ze jestes glupia. po prostu co czlowiek to opinia. i ja wcale Ci zle nie zycze a wrecz przeciwnie. Moj znajomy tez mial sytuacje podobna do twojej. narzeczona w ciazy ( slubu oczywiscie niet ) :D Narzeczenstwo trwalo juz jakies 4 czy 5 lat. No i okazalo sie ze bedzie bebiko. A on do slubu koscielnego palil sie jak diabel do wody swieconej :D. no i latal biegal zalatwial lekarze itd itp. udac sie udalo WKU go zwolniko.... Ale co sie przy tym strachu najadl nerwow i wlosow stracil zebami zgrzytal to jego. I po decyzji WKU nie spieszac sie na luzaka wzial slub cywilny. A Ty jak Ci zalezy legalizuj ten zwiazek poki szybko nie da sie koscielnego to pal szesc ale zeby choc cywilny miec to juz bedzie dobrze.I to jest podstawa prawna do jakichkolwiek roszczen wzgledem MONU FINANSOWYCH MIESZKANIOWYCH I NAJROZNIEJSZYCH INNYCH OWYCH a tak w ogole to mam na co dzien stycznosc z USC. W dni powszednie jest znacznie mniej slubow bo weekendy to maja zawalone :(

Gość trochę poddenerowana
nie umoralniam Cię, tylko mam prawo meic swoje zdanie i Ty też, i z niczym Ci "nie wyskoczę" -nie atakuj mnie i również czytaj ze zrozumieniem. "Najpierw powinno sie zastanowić jakie są obwiązki zanim zechce się mieć dziecko, ale zdarza się również inaczej. " - wiem przecież ze w życiu dzieje sie róznie. nie bede sie upominać o becikowe jeżeli Cie to interesuje, chociaz podatek jaki odprowadzam podejrzewam ze zasponsoruje nie jedno becikowe. Stać mnie na dziecko bez pomocy państwa, ale demokracja m.in. polega na pomaganiu słabszym jednostkom.

poddenerowana Widzisz ciebie stać - innych nie stać. Jedni maja z górki, frudzy pod gorke. Życie. Ale nie nalezy karcic takich ludzi i wytykać im jakimi są materialistami..... ;| !!!!!

Gość trochę poddenerowana
zastanów się z jakich pobudek wezmiecie ślub... jezeli tego naprawde chcesz to ok, ale samotnym matkom o ile wiem też państwo tez pomaga. Nie bierz tego do siebie ale czasem nie watro marnować sobe życia, róznie sie układa. W każdym razie powodzenia. :)

Wracając do tematu (i omijając całą awanturę). Jeśli jestem dobrze poinformowana to - w tej chwili biorą do woja wszystkich, czyli tzw "jedynych żywicieli rodziny" też. Co najwyżej mogą jakby rozłożyć służbę "na raty". Co do kasy - nie mam pojęcia, ale stawiam że będzie to standardowy żołd.

Gość kamila92
ty dopiero jesteś w ciąży a mojego wzieli a nasze dziecko ma teraz 4 miesiące i boli mnie to że nie będzie go przy tych pięknych chwilach