Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ascfjasif8

Kłopoty z wypróżnianiem

Polecane posty

Gość ascfjasif8

Mam 28 lat, mam niestety hemoroidy od bardzo dawna, od ok. 15 roku zycia (podobno dziedziczne, u mnie w rodzinie wszyscy mają), powód jest prosty: zaparcia. Miałam je zawsze, mimo że zmieniałam swoją dietę naprawdę bardzo. Kiedys jadłam wszystko, potem rzuciłam mięso. Bylam też na "zdrowym trybie" :jogurty, muesli, płatki owsiane. Byłam tez na głodówkach. Były okresy gdy mialam dużo ruchu i takie gdzie było go mniej. I zawsze było to samo: zaparcia. Cokowliek bym robiła i jadła. Jeszcze niedawno potrafiłam się "zmusić" do kupy, mimo zaparć, dziś to jest tylko marzenie. Po prostu czuję że jedzenie zbiera mi się w brzuchu, brzuch mnie boli, jest napompowany, po prostu czuję że chce mi się kupę.... a tu nic. Nic i nic, a brzuch boli coraz bardziej. W koncu biorę środki przeczyszczające, bo inaczej po prostu cierpię... Kiedys robiłam kupę raz na 2-3 dni (bez wspomagaczy), dziś robię raz na 5, czasami 7 dni, i to tylko po przeczyszczaczach. Nie mogę ich odsunąć, bo wtedy po prostu pęknę. Mam wrazenie jakby jelita w ogole mi nie pracowały. Mój lekarz polecił mi Forlax jako najbezpieczniejszy lek przeczyszczający, ale on jest niestety trochę drogi... Macie jakies rady??

Gość lorbosia
Tylko balsam kapucyński, polecam bo rewelacyjnie reguluje wypróżnianie. Naprawdę spróbuj, działa super

Gość ascfjasif8
dokladnie :D Pani Kupa nie chce wyjść i nie wiem jak Ją do tego zmusić. :)