Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majowkaaaaa

czemu nie wypada brac slubu w maju?

Polecane posty

Gość majowkaaaaa

strasznie podoba mi sie ten miesiac,ale wszyscy odradzaja:Oczy to naprwde taki zly termin na slub?

termin jak każdy inny. Ja też chciałam teściowa się uparła bo to zły miesiąc. Ale byłam zła... Stanęło na czerwcu także jeszcze miesiąc :)

Gość wyzwolona_pogodna_anka
w maju ślóp to ryhły grup :-o

Gość majowkaaaaa
u mnie tez chyba teraz stanie na czerwcu,mama marudzi,wiec to tak,zeby ja uciszyc

No cóż, walka z przesądami na kafe jest to walka z wiatrakami... takimi upartymi wiatrakami:-D Pytanie do autorki: jesteś wierząca? Bierzesz ślub kościelny? To czego się boisz, ludzkiego gadania że nie wypada, bo przesąd? Ludzie zawsze będą gadać, a bo r w nazwie nie ma, a bo coś tam. To ty masz mieć ślub w najpiękniejszym miesiącu w roku, nie oni. Oni już swój mieli. Gdy tak patrzę jak teraz jest ładnie, jak wszystko kwitnie i jest zielono - wiem że nie mogłam wybrać lepszej daty na ślub:)

Gość znam conajmniej 2 małżeństwa
majowe i już może po srebnym weselu, a ja brałem ślub w czerwcu , r w nazwie i co owdowiałem , tak że są to wyjątkowo głupie przesądy

Autorko, to tylko przesądy. Maj jest pięknym miesiącem, ale nie wszyscy właścieciele restauracji zgadzają się na robienie wesela bo maja \"na głowie\" komunie. Jeśli zgrasz terminy, to czemu nie? p.s. kilka dni temu stłuklam lusterko :P

Gość majowkaaaaa
ruda,ja tam przesadna nie jestem,ale jakbym to ja zbila lusterko,to wszytkie niepowodzenia bym na to zwalala. slub cywilny bierzemy,mimo,ze wierzacy oboje jestemy,ale nie praktykujacy.tylko wsyzcy gadac beda:O

Gość hello_kitty
ja biore slub w maju!!! nie jestem przesadni nie pryejmuje sie ludzmi ktorzy robia wielkie oczy gdy slysza date

ja też chciałam w maju... ale teściowie się uparli, że nie i stanęło na sierpniu... w maju ślub prędki grób powiedzenie ukute przez grono nacjonalistów którzy po upadku powstania styczniowego postanowili poświęcić ten miesiąc poległym za ojczyznę i znieczęcić tym samym pary do brania ślubu w najpiękniejszym miesiącu w roku

po upadku powstania styczniowego poswiecili maj?

a maj rzeczywiscie jest najpiekniejszy :) ja bym brala najchetniej w maju... ale chyba stanie na sierpniu bo w tydzien albo dwa slubu nie zorganizuje a czekac rok mi sie nie usmiecha :P

Gość a najśmieszniejsze so dziwicee
maj to taki piękny miesiąc...więc po co go psuć?

oczywiscie ze przesady...ja tez bralam slub w maju dokladnie 29 wiec za dwa tygodnie bedzie 15 latek :) i jest oki,wiec to zalezy od nas,pozatym maj to miesiac zakochanych,pozdrawiam :)

Gość Jakoś nie zauważyłam
żeby nie wypadało, własnie teraz zaczął sie boom na śluby.;)

ja wzielam slub w maju rok temu 5go i sie anm super zyje jak na razie :))) a przesady mozna sobei wsadzic ... moim zdaniem odradzanie maja to przyczyna - biznes komunijny :D::D zarowno dla ksiedza jak i restaruracji, fotografa, dekoratora itd.. w maju jest najladniejsza zielen, kwiaty, cieplo itp same zalety, ja polecam:)

Gość Zeflik
24.05.1986 rok za parę dni 30 rocznica pozdrawiamy nie wierzcie w zabobony

Gość gość
ślub w maju, grób na skraju. x kiepski miesiac na takie uroczystosci. uciazliwy dla alergikow, pogoda niestabilna. nie lubie tego miesiaca. czerwiec/lipiec/sierpien/wrzesien to juz lepiej

Gość gość
a co za kretyni ci odradzają maj i z jakiego powodu? :O

Gość gość
nie lubie tego miesiaca, bo sie w nim urodzilem.