Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awe

PREZENT NA ROCZEK - ZA JAKĄ SUMĘ?

Polecane posty

Gość awe

Mój mąż jest ojcem chrzestnym rocznej dziewczynki. Wiem, że "gest" to sprawa indywidualna, ale nie chciałabym przesadzić ani w jedną, ani w druga stronę. Dlatego chcę na podstawie Waszych wypowiedzi ustalić sobie jakąś średnią sumę. W jakich granicach finansowych mógłbym mieścić sie ten prezent?

witam :) ja ma chrzesnice w kwietniu miala 2 latka i kupilam jej prezent za ok100zł. na roczek podobnie był to rowerek . prezent wydaje mi sie bardzo trafny i udany mala do tej pory na nim jezdzi oczywiscie z pomoca rodziców ;)

Gość awe
Dzięki za odpowiedź:) Prosze o jeszcze:)

Gość zielony beret
50 zł a co ma do tego że chrzestny? nie trzeba od razu droższego prezentu kupować, każdemu dziecku w rodzinie na ur za ok 50 zł kupujemy

Gość awe
No właśnie dlatego pytam. Wydawało mi się, że na roczek trzeba więcej, bo to szczególne urodzinki.

Gość Zoilllllllllllllllllllllllllll
100 zł jest ok ;)

wg mnie 50-100zł - w tej cenie można naprawde kupić fajną zabawkę dla rocznego maluszka: rowerek, basen, takiego niskiego konika na biegunach, jeździk, narawdę sporo tego :)

Oooo, sama jestem ciekawa, bo pod koniec miesiaca jedziemy do chrzesnicy meza, ktora niedawno skonczyla roczek....tylko ona ma jeszcze siostre blizniaczke;):). Myslicie, ze wypada dac rodzicom koperte z pieniedzmi do podzialu, dla obu dziewczynek?

ja tam osobiście nie jestem za dawaniem kasy bo wiadomo jak to może być: dziecko zobaczy ją w pampersach, kaszkach a czy rodzice kupią mu coś ekstra z tych pieniędzy - hmm może być róznie... Sokor dwie dziewczynki a jedna jest chrześnicą to może coś czym będzie mogłe się bawić sama ale róznież z siostrą np. taki bujaczekjedno dziecko sadza się pośrodku a 2 po bokach.. http://www.allegro.pl/item356882179_little_tikes_440m_wieloryb_bujany_zolty_bujak_ss.html

Gość awe
dzięki za wszystkie opdowiedzi. Sprowadziłyście mnie na Ziemię i po stokroć dzięki:)

Mi osobiscie sie wydaje, ze 50zł od chrzestnego na roczek to troche mało :( i nieważne czy w kopercie, czy w zabawce. Zresztą nie wiem, co można fajnego kupic do zabawy dla roczniaka za 50zł? Misia średniej wielkości? Myślę że 100-200zł będzie ok.

Mi osobiscie sie wydaje, ze 50zł od chrzestnego na roczek to troche mało :( i nieważne czy w kopercie, czy w zabawce. Zresztą nie wiem, co można fajnego kupic do zabawy dla roczniaka za 50zł? Misia średniej wielkości? Myślę że 100-200zł będzie ok.

Gość awe
Nadal nic nie kupiłam, a czas nagli. Czy reszta też proponuje 100 zł, czy więcej?

mój synek niedawno miał roczek,od chrzestnego dostał w kopercie 200 z, na drugi dzien zakupilismy mu bujanego konika smoby berchet za 198 i ma od chrzestnego cos wspaniałego!

100 zł jest ok od chrzestnego, reszta wg uznania, choć na te pierwsze urodzinki oczekuje się troszkę więcej ;)

Gość ...jakaja...
JA CHRZEśNIAKOWI NA ROCZEK kupiłam ubranko- komplecik za 50zł i 100zł w kopercie. Obawiałam się, że to trochę mało, ale jak na roczek dostanie 500 to co na komunię??? Poza tym na 500 mnie nie stać. Moim zdaniem max. 200zł wypada dać

Gość za 100 zł spokojnie wystarczy
fajny pomysł z tym podwojnym bujakiem, o ile jest miejsce na ustawienie takiego olbrzymka w domu :P Osobiście wolę, jak moj synek dostaje prezenty niż kasę. Wiadomo, że prezent można mniej lub bardziej trafić, ale dziecko się cieszy, a taki ma być cel.

Gość aaaaaaaaaaa buba
Pierwsze słysze zeby na roczek dawać pieniadze w kopercie.Dziewczyny,taki maluch juz conieco rozumie,a zabawka jest wspaniałym rozwiazaniem.50 czy 100-a czymu licza na wiecej.Dasz ile masz i na co Ci stać.Moja córka dostła cos takiego http://www.happybaby.pl/?p=productsMore&iProduct=23&sName=Playskool-Fontanna-Pileczkowa-Airtivity i naprawdę starasznie sie jej to podoba.Nie ważne za ile,wazne by spodobało sie dziecku.

Gość awe
Powiem Wam kobitki, że lubię to forum, a jeszcze bardziej Was, za to, ze piszecie:) Upatrzyłam ostatecznie na allegro świetna lalkę za 130 zł. Moim zdaniem wygląda na więcej, ale nie o to chodzi. Najważniejsze, że dziecko będzie miało czym się bawić (raczej pewnie tak na serio to w przyszłości, narazie tę pewnie tylko laleczkę potarmosi). Ale będzie pamiątka od tatusia chrzestnego:), innych zabawek nadostaje pewnie od reszty gości. Za dawaniem pieniędzy tez nie jestem. Pozdrawiam Was i dzięki raz jeszcze!

Gość awe
narazie pewnie te laleczke tylko potarmosi - tak miało byc we fragmencie mojej powyższej wypowiedzi - coś tam poknociłam:)

Gość tiny teaspoon
zależy jak blisko się jest z dzieckiem i jaki się ma budżet :) równie dobrze można kupić fajny prezent za 50, 100 czy 150zł. My planujemy wydać 150zł składając się na "pół" jako rodzice ;) nasze pierwsze urodzinki pod koniec miesiąca na http://www.tinyteaspoon.com :)

Gość tiny teaspoon
jest multum zabawek edukacyjnych, rowerki, pchacze, wózeczki, albo praktycznie - bramka zabezpieczająca, bo taki maluch już śmiga z prędkością światła :)