Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annah

Jaka sałatka dla mamy karmiącej??

Polecane posty

Kobietki,proszę o radę :).W sobotę będę gościć 2 mamy karmiące piersią i chciałabym przygotować jakąś sałatkę,podpowiedzcie proszę :)oprócz tego zrobię jeszcze szpinak w cieście francuskim,sernik na zimno z brzoskwiniami :) no a na sałatkę nie mam pomysłu :( Będę wdzięczna za przepisy dla mam karmiących 🌻

mhm wszystko zależy jaką dietę mają te mamy karmiące, bo ja na przykład nie mogę jeść nabiału i to jest dramat :( ani sernik ani ciasto francuskie nie dla mnie...buuu a co do sałatek może owocowa, tylko bez cytrusów.

heheh to zalezy jakie maja wrazliwe dzieci te mamy karmiace :) niektore karmiace jedza wszystko a niektore maja scisla diete :) na pewno nei zaszkodzi marchew z jablkiem, ale na pewno zaszkodzi kapusta z grocszkiem :) zrob cos lekkostrawnego, a najwyzej nei zjedza :/ ja np jadam surowke z kapusty pekinskiej co nei wzdyma ale od niedawna jadam surowke z pory i tez dziecku nic sie nei dzieje

dzięki :) pytałam je i nabiał mogą jeść,odpadają jakieś wydymające warzywa....

te maluchy mają po 10 miesięcy,więc chyba nie ma co przesadzać ;)

Gość mamatrojga
nie ma to jak wyolbrzymiać! ja jadłam wszystko z każdym dzieckiem tylko przy pierwszym pojawiła się alergia na nabiał, to odstawiłam na miesiąc a potem stopniowo wprowadzałam, oczywiście unikałam fasolki po bretońsku, ale jak było parę ziaren w barszczu to zjadłam itd, i te wszystkie diety dla karmiących to naprawdę obowiązują w pierwszych 3 miesiącach życia dziecka i stopniowo się wprowadza wszystko, bo potem tak jest, że dziecko ma rok i zje coś smażonego to sraczki dostaje -bo mu szkodzi - bo matka nie jadła smażonego jak karmiła itd.