Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Promujmy Wrocław

Europejski Instytut Innowacji i Technologii powinien powstca we WROCŁAWIU !

Polecane posty

Gość Promujmy Wrocław

kto za ? Wrocław to piękne miasto - miasto przyszłosci !!! Tylko Wrocław! Miasto uśmiechu i radości, miasto nauki- zasługuje na to, by było znane w Europie. poprzyjmy ten projekt !!! http://www.napiszmydoeuropy.pl

A może bez Dudkiewiczowej propagandy?

EIT przydałby się, ale pora przestać się promować, a budować drogi, organizować sensownie komunikacje w mieście, zając się sprawą przedszkoli i żłobków, rewitalizowac Śródmieście i znaleźć sposób na politykę społeczną.

Gość Promujmy Wrocław
a co ma Dutkiewicz do tego ? NIe Dutkiewicz , to kto inny .... Chodzi o Polskę ! Naszą Ojczyzne :P

Gość Promujmy Wrocław
Anouk > a nie widzisz, ze to wszystko się robi ? A promocja jest potrzebna, nawet tym miastom, ktore tego nie potrzebują.

Jakoś nie widzę, a tak usilnie wypatruję pomysłu na komunikacje miejską. Ostatni przykład nierychliwości władz miejskich: będzie zamknięta droga przez Strachocin, PKP zwróciła się do Miasta z ofertą puszczenia tam pociągów podmiejskich-szynobusów (miały jeździć chyba co pół godziny, w godzinach szczytu co 20 min)...miasto dalej rozważa ofertę, nie wie, co ma zrobić... :P:P:P W ramach promocji wybudujmy sobie fontannę na pergoli za 20 baniek:P:P:P:P Wizjonerstwo to nie wszystko, za wizja powinna podąża sprawna organizacja. A nasze władze miejskie mają głównie wizje. Wszystkiego. i to najlepiej na raz.

Gość ja popiera Kielce
wrocek juz i tak się za duzo nachapał (Euro 2012) trzeba wspomóc inne ośrodkie NIE DLA WROCKA!!!!!!!!!!:P

Gość ja poparlem wrocek
na naszej klasie :P

Gość Juz wymiotuję tym wrocławiem
Wrocław to Wrocław tamto Niedługo lodówke otworze a w srodku będzie Wrocław Jak tak dalej pójdzie to Wrocałw stanie się najbardziej znienawidzonym miastem obo Warszawy Zwykłe miasto jakich w Polsce conajmniej kilka a kreujecie się na Bóg wie co

Gość a poza tym we Wrocku
sami napływowi bo to poniemieckie miasto, kupa wsioków spod Lwowa.

Gość ja poparlem wrocek
czepiacie się, ładne miasto jest :classic_cool:

Gość Promujmy Wrocław
akurat Wrocław jest kandydatem , wiec nie wiem dlaczego miałby nie wygrac ? Gdyby była to Warszawa, Poznan , Kraków lub inne miasto poparłabym pomysł bo jestem Polką i chodzi nie tylko o to , aby akurat Wrocław ale ogolnie o nasz kraj ;)

Dokladnie Silą się nie wiadomo na co i ze jaka u nich kultura zachodnia panuje a 3/4 mieszkańców zwieźli pociągami ze wschodnij granicy. Prawda jest taka ze turyści poza Niemcami o Wrocławiu dowiadują się podczas zwiedzania Warszawy czy Krakowa.

Chyba z Polski Centralnej;) Ze Lwowa przyjechała inteligencja zamieszkała wówczas na Sępolnie i Biskupinie i częściowo na Borku;) Ale to oni nadali wyraz temu miastu.

ok. 50-60% nowych mieszkańców powojennego Wrocławia pochodziło z Polski Centralnej:P:P:P:P Lwowska była inteligencja, i trochę też przyjechało wileńskiej;)

Gość ja poparlem wrocek
juz wymiotuje tym wroclawiem -> przestan klapac paszczą i zajmij sie promocja wlasnego miasta/wsi, zamiast utyskiwac na innych. Watpie jednak czy mialbys/mialabys na to sily i checi bo po twoich postach wnioskuje ze potrafisz jedynie narzekac i mędzić... :classic_cool:

Co mnie obchodzi czy pochodzicie spod Warszawy czy lwowa Ważne że kreujecie się na najlepszych i w ogóle naj. A efekt jest taki ze im bardziej staracie się zaistnieć i wypromować to gorzej to wychodzi. Robicie się gorsi od krakusów i warszawiaków. Tyle że oni mają jakieś podstawy do snobizmu a wy jeszcze długo nie będziecie mieli .

Gość konkrety
dyskusja bez sensu, robi sie smutno i moralizatorsko. Rzeklbym, standardowo po polsku. 🖐️

Zanim coś kuriozalnego napiszesz sprawdź. W bibliotece, w Internecie:P:P:P:P Sprawdź, kto zakładał PWr i UWr (wtedy jedna uczelnia) i gdzie pracował choćby Hugo Steinhaus. Ale Ty pewnie nie wiesz nawet, kim on był:(:(:(:(

Gość Promujmy Wrocław
cyt :"W tej promocji nie chodzi o pieniądze ale o zebranie namacalnego poparcia Polaków dla powstania EIT w Polsce. To poparcie ma duże znaczenie przy podejmowaniu decyzji o lokalizacji ośrodka. Jeżeli się Państwu to nie odpowiada, to wybudują w Budapeszcie, Wiedniu albo Stuttgarcie, bo to konkurenci Wrocławia. Jeszcze jedno - kto z Państwa słyszał o Strasburgu? - pewnie wszyscy... proszę sobie wyobrazić że była to niewielka niczym wyróżniająca się miejscowość, która rozwinęła się dzięki ulokowaniu w niej instytucji unijnych. Dzięki takiej inwestycji Polska, o dziwo będzie kojarzona z technologiami IT = być może polskie produkty będą wzbudzały większe zaufanie. Z budżetu państwa rokrocznie wydaje się mnóstwo pieniędzy na reklamę Polski w zagranicznych mediach (np. w BBC czy CNN) - tu mamy możliwość zyskania darmowej reklamy na wiele lat, i nie zyska na tym jedynie Wrocław ale także np. regiony turystyczne. Druga sprawa - pamiętajmy że tak duży ośrodek będzie zatrudniał pracowników - całą obsługę logistyczną = miejsca pracy dla Polaków. Wszyscy przyjeżdżający będą korzystać z restauracji, barów. Jeżeli spodoba się im Polska, będą mówić o niej znajomych. Jest całe mnóstwo pośrednich, niewidocznych na pierwszy rzut oka korzyści - nie przepaśćmy tej szansy! "

Nooo, coraz weselej i jak to w naszej polityce...coraz bardziej nie na temat:P

Nooo, coraz weselej i jak to w naszej polityce...coraz bardziej nie na temat:P

Ta dyskusja nie ma sensu bo patrzymy na to z różnych punktów widzenia. Wy widzicie promocję swojego miasta a ja widzę nachalne wciskanie Wrocławia wszędzie gdzie tylko się da. Co by nie było jaki by artykuł nie był w necie , czy o stolicy czy o kraku to zaraz jest 20 komnentarzy z Wrocławia że czego to u was nie ma i jak sie miasto rozwija. Tyle ze jak człowiek tam pojedzie i wyjdzie już z tego rynku to okazuje się że to zwykłe misto z zaniedbanymi kamienicami, blokowiskami i chyba najbardziej dziurawymi drogami w Polsce, Drazni mnie że na siłe promujecie swoje miasto na lepsze niż jest w rzeczywistości. Drazni mnie ze

Gość konkrety
"Tyle że oni mają jakieś podstawy do snobizmu a wy jeszcze długo nie będziecie mieli" Wroclaw ma co najmniej 1000lat, wiec porownywalnie tyle co Warszawa... Nie zrozumialem o co chodzi z tym snobizmem?

Gość konkrety
ps. kiedy wyszedles juz z rynku to musiales naprawde zle błądzic, bo w poblizu jest wiele fajnych miejsc do zwiedzania, nie tylko blokowiska, ktore (jako wytwor technicznej mysli socjalistycznej) znajduja sie w kazdym polskim miescie...

Moze i są fajne miejsca poza starą częścia miasta ale ja ich nie widziałem. Po drugie Warszawa o ile wiem nie ma 1000 lat tylko coś koło 600 lat, pewnie co chodziło o Kraków Warszawiacy mogą się szczycić ze sa mieszkańcami największego i najbogatszego miasta w POlsce Krakusy ze mieszkaja w najbardziej turystycznym królewskim miescie. A wy to się mozecie szczycić conajwyżej rynkiem który odziedziczyliście po Niemcach i nic poza tym.

Gość i właśnie
tymi niemcami, czechami i austriakami i polakami to miasto zyje same, niewzne kto nim rzadzi to jest swietne...a nie jakies tam pomniki

Gość Podpisuję się krwią
pod tym chociażby :D

Gość nie okłamujmy się wroc. rządzi
Wrocław to Wrocław tamto Niedługo lodówke otworze a w srodku będzie Wrocław Jak tak dalej pójdzie to Wrocałw stanie się najbardziej znienawidzonym miastem obo Warszawy Zwykłe miasto jakich w Polsce conajmniej kilka a kreujecie się na Bóg wie co odzywa się ta nasza polska zawiść, co? i jakich to jeszcze kilka miast takich jak wrocław? nie może być, to miasto jest jedyne i niepowtarzalne🖐️:D