Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Promujmy Wrocław

Europejski Instytut Innowacji i Technologii powinien powstca we WROCŁAWIU !

Polecane posty

Gość No nie przesadzajmy
Może dla ciebie jest jedyne i niepowtarzalne dla mnie to średniej wielkości miasto gdzieś pod Poznaniem bo do was jedzie się koleją przez Poznań. Jak byłem we wrześniu we wrocku to bardziej od rynku utkwiły mi w głowie korki kocie łby zamiast asfaltu i chyba najdroższe taksówki na świecie

Gość też z wrocławia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Miasta_w_Polsce_wed%C5%82ug_liczby_ludno%C5%9Bci szkoda tylko, że Poznań jest mniejszy od Wrocławia... jacy wy jesteście zawistni :O a korki są bo wciąż remontujemy nowe drogi, cóż by tu rzec, dążymy do doskonałości, trzeba trochę pocierpieć, żeby potem jakiś buc na kocia łby nie narzekał :D

Gość No nie przesadzajmy
Co mnie obchodzi ze wrocław jest ciut większy Ważne że dla mnie to zwykłe miasto do którego można dojechać przez poznań

Gość też z wrocławia
no i co w związku z tym? rozbrajają mnie takie argumenty \"że można dojechać prze poznań\" :D:D:D jakbyśmy mieli 3 tory kolejowe w Polsce, to jak ktoś jedzie z Katowic albo Warszawy to też musi jechać prze Poznań czy o co ci chodzi ? hahahahha

Gość No nie przesadzajmy
O nic to są wszystko tylko subieltywne odczucia. poprostu nie rozumiem czym wy się w tym wrocławiu tak podniecacie. Sporo bywam w wielu miastach i mam porównanie.

Gość No nie przesadzajmy
Napisz mi jeszcze w czym wy uważacie się za najlepszych skoro najlepsze uczelnie , biznes, pieniądze są w Warszawie. Turystyka i kultura w krakowie, a ład i porządek w Poznaniu To czym wyróżnia się wrocław bo mi kojarzy sie z zakładami LG Philips i rynkiem

Gość Czym tu sie podniecać
Przeciez wiadomo że Wrocław dostanie instytut tak samo jak dostał EXPO

Gość Oby
:D

Gość Oby
o euro to chyba chodzi heh

Gość Oby
Napisz mi jeszcze w czym wy uważacie się za najlepszych skoro najlepsze uczelnie , biznes, pieniądze są w Warszawie. Turystyka i kultura w krakowie, a ład i porządek w Poznaniu A My mamy wszystkiego, z wyżej wymienionych, po trochu, takie z nas omnibusy 🖐️ :D może to nas wyróżnia właśnie, my też mamy u siebie jedne z najlepszych uczelni, to nie jest tak, że wszystko ma Warszawa, mamy dużo turystów - niemców i coraz więcej ich, co do porządku i ładu wciąż nad tym pracujemy, najważniejsze DLA MNIE jest to, że kocham to miasto, DLA MNIE jest najlepsze i nie chciałabym żyć gdzieś indziej, często słyszę od Wrocławianów takie deklaracje, rzadko kiedy od mieszkańców innych miast, może jeszcze Krakowianie tylko sa tak dumni ze swojego miasta jak my 🖐️

Gość moja miłość do tego
miasta jest wieksza niż jego korki

Gość Burak z wawy
Mam w biurze koleżankę , do wawy przpeprowadziła się rok temu. Pół roku temu kupiła w wawie miszkanie i do Wrocławia już nigdy nie wróci. Kilka razy z nią porozmawiałem i dowiedziałem się parku prawdziwych faktów o wrcku i jego mieszkańcach a nie PRowskich banialuklów. Tak wiec nie wszyscy są takl zakochani w swoim Wrocławiu i nie wszyscy sobie wyobrażają życie tylko tam

Gość na czerwono Anouk
Ja znam to zycie i kocham. Kocham miasto, jak wielu do mnie podobnych, co jednak nie zmienia fakty, że chciałabym, żeby żyło sie tu łatwiej, lepiej, przyjemnije, żeby była lepsza jakosc życia.

Gość na czerwono Anouk
Ale za niektóre niedobory miasta odpowiadają władze centralne i cała lata zaniedbań PRL-u (bo Wrocław drogi ma, Wrocławiowi obwodnica niepotrzebna)

Gość Burak z wawy
te same władze centralne uznały że Warszawie (największej aglomeracji) też obwodnicy nie potrzeba. Uznały również ze nie potrzeba autostrady. Więc nie zwalaj na władze centralne bo one zaniedbały jednakowo wszystkich a nie tylko Wrocław

Gość na czerwono Anouk
Do końca wiesz swoje:P:P:P:P

Gość konkrety
no i bedziemy mieli skytower ;) Niejednokrotnie bylem w Warszawie i dobiły mnie korki na ulicach, o Poznaniu nie wspominam bo przejazd przez to miasto w godzinach szczytu jest nie lada wyczynem. Wiec argument o korkach uwazam za nietrafiony i zamkniety. Krakow ma wiecej zagranicznych turystow. Hmm... Zapewne chodzi o tych przepitych anglikow, o ktorych glosno ostatnio w tv? (wpadaja sie nachlac i obrzygac kilka ulic, bo w Polsce taniej) Ja kocham swoje miasto ale do snobizmu mi daleko 🖐️

Gość archtektura 2008
SkyTower to rzeczywiście powód do dumy Gigantyczny badyl górujący nad miastem jak kiedyś PKiN w wawie. Ja osobiśxcie do wieżowców nic nie mam ale w takim mieście z niską i zwartą architektura zupełnie nie pasuje

Gość Cóz moge powiedzieć o wrocku
Gdybym miał do wyboru mieszkanie we Wrocławiu czy innym podobnej wielkości mieście to wybrałbym Wrocław. Ale mając do wyboru wrocka albo kraka czy wawę to wybrałbym kraka albo wawę. Wrocław goni, biegnie szybciej od innych ale do czołówki peletonu jeszcze mu brakuję. Myślę ze kraków dogoni za 5 góra 10 lat. Warszawy nie dogonie nigdy bo jako stolica z największą kasa również najszybciej się rowija generalnie cieszy mnie rozwój Wrocławia tak samo jak rozwój innych miast

Gość konkrety
to o skytower to oczywiscie byl sarkazm, dlatego z przymruzeniem oka :P

Gość a ja jakbym mial wybierac
gdzie mieszkac - wrocek, krakow, gdansk, wawa, poznan to albo krakow albo wawa (no i jeszcze gdansk+ za morze ale chyba jednak wawa albo krak) wrocek mi nie pasi

Gość Cóz moge powiedzieć o wrocku
Ja tam lubię wrocka tyle że to jednak nie ta liga

Gość a ja zostałam w tym mieście
mimo, że pracowałam w warszawie.. mieszkałam w warszawie i źle mi było jak cholera. Przeniosłam się z powrotem do Wrocławia i juz lepeij, a praca i płaca podobna:P

Gość Architektura 2008
Przypadków jest tyle ilu ludzi Co nie zmienai faktu ze jednak więcej ludzi na stałe przenosi się z Wrocławia do wawy niż odwrotnie i to nie tylko chodzi o większą kasę, ale o mozliwości rozwoju. Koleżanka która pracuje w pokoju obok przeniosła sie do wawy nie tylko dla kasy, ale równeiż dlatego ze tu mogła robić to co chce i zarabaić przyzwoite pieniądze. Zresztą kazdy z nas jeśli decyduje się na opuszczenie rodzinnych stron to robi to dla poprawy jakości życia. Ja rózwnież tak zrobiłem

Gość jestem z Wroclawia
Nie wiem dlaczego tak wytykacie błedy Wroclawia ? Nie ma co ukrywac , ale miasto jest piękne i wciąz sie rozwija. A ze korki są ? No coz , tego się nie da uniknąc i tak samo jak tu są korki, tak samo sa w Warszawie, Poznaniu i innych większych miastach . To poniekąd dobrze swiadczy o miescie , bo widac ze wciąc sie modernizuje i dazy do usprawnien wlasnie w komunikacji. Do Pana, ktory napisał, ze do Wroclawia sie jedzie przez Poznan. To zalezy od punktu siedzenia :P Jakbys mieszkal w zachodniej czesci Polski lub poludniowej to wszedzie dojedziesz własnie min. przez Wrocław ;) Ogolnie chodzi moze nie o samo promowanie miasta tylko o to, ze ów Instytut miałby powstac w Polsce . A jako, ze jestesmy Polakami powinnismy wspierac Wroclaw gdyz to on został wytypowany na siedzibę instytutu. Gdyby był to Gdańsko, Poznan czy Warszawa pownnismy sie solidaryzowac z tym miastem własnie - bo tak zrobilby kazdy kto uwaza sie Polakiem.A wytykanie co jest złe ,nie słuzy Polsce.

Gość Architektura 2008
Piszesz piękne słowa o solidarności Ale uwierz mi że gdyby o ten instytut ubiegała się Warszawa to nikt w Polsce nie kiwnąłby palcem aby wesprzeć stolice w staraniach. Wręcz przeciwnie wszyscy byliby przeciw Po prostu jesteśmy takim narodem ze lepiej życzyć sąsiadowi niepowodzenia niż sukcesów

Gość Oby
Burak z wawy widzisz, ja mam odwrotnie - kolegę, który od 2 lat mieszka we Wrocławiu, od dziecka był w Warszawie, uwierz mi nie wypowiada się zbyt pozytywnie o stolicy, woli mieszkać tutaj:D

Gość Architektura 2008
ja mieszkałem wkrakowie a przeniosłem się do Warszawy i tu osiadłem na stałe są różne przypadki :)

Gość Oby
http://nasza-klasa.pl/school/209029/forum/7?page=1 popatrzcie jak tutaj się ludzie pozytywnie wypowiadają o Wrocławiu, na tym i na innych wątkach też, aż się ciepło w sercu robi :D Tylko tutaj taka zawiść ale widać to już standard na kafeterii :O