Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sisi_b

Jakie wy macie do tego podejście ? ? ? ? ? ? ? ? ? dzieki!!!

Polecane posty

Gość sisi_b

celowo nie pisze na forum ślubnym:) ciekawi mnie jak do tego podchodza Ci którzy nei tylko zabierają sie do przygotowań swojego weselicha tylko chodzą jako goście, albo poprostu maja cos do powiedzenia w tej sprawie... nadszedł czas kiedy musze zamówić zaproszenia chcielibysmy pieniądze zamiast prezentów, bo bardziej bym się cieszyła z pieniążków np. na kupno łóżka do nowego lokum, niż gdybym dostała pościel do tego łózka:) sa przeróżne wierszyki w humorzasty sposób traktujący taką prośbe, które pisze się na zaproszeniach, mozna wybrac jakies smieszne, gustowne.... jak sie czujecie gdy dostajecie takie zaproszenie, czy żle myslicie o takich młodych? ze leca na kase itd. ze gardza prezentami z sentymentem.... prosze o rady i dzieki wielgachne z góry:)) hmm gdy sama chodziłam na wesela to dawałam kase i prezent hmmm ale np. za prezent za 300zł - bardziej przydałyby mi się te 300 stówy na jakąs szafke do kuchni niz załużmy reczniki...:)

Ja bym pomyślała że są normalnymi, trzeźwo myślącymi ludźmi i absolutnie to nic złego. Poza tym wierz mi żę gości e będą zadowoleni, że odpada problem "co kupić", a to potrafi być problemem dużym. Każda zaproszona Pani chętniej włoży pieniądze w kopertę a sama pobiegnie szukać sobie kreacji, niż te same pieniądze weźmie i będzie biegać za prezentem dla Ciebie:) Jeśli masz do tego fajny wierszyk to już w ogóle super.

Gość ciekawska nati
no sory ale proszenie o kase zamiast prezentow jest totalnie beznadziejne i pozbawione klasy!:o albo robi sie liste prezentow jakie sie chce dostac i puszcza w obieg albo tak jak my zrobilismy ze zrezygnowalismy z prezentow a goscie przynosili zabawki, ktore dalismy potem do domu dziecka:)

Uważam że taki wierszyk jest jak najbardziej na miejscu:) Może lista prezentów jest dobrym pomysłem..ale dla kogoś coś może się podobać a młodym nie..więc zdecydowanie lepiej pieniążki i problem z głowy...

E tam beznadziejne. Uważam, że to dobry pomysł. Zresztą teraz chyba odchodzi się od dawania prezentów, częściej młodym daje się kasę. My co prawda nie sugerowaliśmy nic nikomu, ale w zasadzie na 40 par dostaliśmy jedynie dwa prezenty, a od reszty pieniążki. Jeżeli wy macie przy okazji jakiś \"sugerujący wierszyk\" to ok. A i gościom będzie \"łatwiej\"

Gość to tragiczne po prostu
wszelkie dobre wychowanie upada :-O

Gość sisi_b
ciekawska nati - ale w domach dziecka pluszaków i zabawek na prawde maja dużo - bardziej przydaja im sie proszki do prania np. ale ty chyba mówisz o pluszakach które daje sie zamiast kwiatów, no bo co? niby zamiast prezentów? i naprawde goscie na to poszli a Ty nie miałas zadnego prezentu... a w takiej liscie prezentów też umieszcza sie raczej rzeczy bez których na starcie mozna sie obejsc - np. komplet srebrnych sztućców czy filiżaneczki i mikrofalówka, a przeciez nie napisze - 5 rolek tapet, szafa z drzwiami suwanymi czy panele hehhehe dzieki za wasze zdania i prosze o jeszcze

Gość akana
sa rózne fajne wierszyki z których wynika ze sie chce pieniadze a nie prezent.

Gość sisi_b
przykładowy wierszyk Na wesele przybywajcie O prezenty się nie martwcie By nie składać ich na stercie Niechaj zmieszczą się w kopercie.

Gość akana
spotkałam sie z czyms takim ze młodzi nie chcieli kwiatów tylko kupony totolotka znajmym mowili to wprost a rodzinie bylo im glupio i dali sobie spokój z tym, ale wiem tez ze zawsze trafi sie jakis :osobnik:, który i tak postawi na swoim i kupi prezent. sama niedługo wychodze za maz i tez bym wolala pieniadze niz prezenty, ale nie powiem tego nikomu bo mi głupio i nie chce zeby ktos mnie zle zrozumiał

dla mnie to jest dobry pomysl i nowoczesny bo teraz coraz wiecej mlodych ludzi w tak wlasnie robi ciagle gdzies slysze o tym ze wola pieniedze niz prezenty wiec po co na sile kogos uszczesliwiwac czyms co sie nie przyda a za pieniedze sie kupi co akurat bedzie potrzebne ja jestem jak najbardziej za ...:D

Dla mnie to normalne. Jak chcecie kasę to napiszcie, wiadomo, że przyda się bardziej niż 3 komplety pościeli, 2 czajniki i zastawa stołowa w kompletnie nietrafiony deseń. A o wychowaniu nie mówmy może- bo przynajmniej nie są obłudni i nie będą udawali, że cieszą sie z tostera za 50 zł. te zabawki zamiast prezentów to wg mnie pokazówa, jaka to jestem kochana i przejmuję się losem biednych dzieci. A czy wcześniej coś dla nich zrobiłam. Dzieciakom bardziej przydały by się ubrania lub zaszyty niż 50 miśków.

ja za 2 lata :D i mama zamiar ujac to w zaproszeniu a blizszym poprostu powiedziec tlumaczac to w ten sposob ze za pieniedze kupimy to co bedzie najpoterzebniejesze w danej chwili nie wiedze w tym nic glupiego ale moze tylko ja tak mysle :D

Gość akana
zgadzam sie z Toba w 100% ale jak to powiedziec starszym osobom, które za przepraszam za to co napisze 100 LAT ZA MURZYNAMI?

Gość autorko czyli robisz
wesele z myślą żeby się zwróciło? a kto powiedział,że cokolwiek macie dostać-przecież to dobra wola gości,tak jak twoją dobrą wolą jest zapraszanie tych co chcesz. po co wydawać kasę na wesele-kup sobie za to łóżko i pościel i co tam jeszcze chcesz

pfff, tak, bo w domu dziecka o niczym innym nie marzą tylko o tym, żeby dostać kolejna masę niepotrzebnych zabawek od szlachetnej pani młodej, która z wielkiego serca zrezygnowała z kwiatów :O nie zarzucaj komuś brak klasy, skoro robie brakuje wyczucia :O

autorko czyli robisz z przykrością stwierdzam, że nie rozumiesz o co chodzi autorce Dobra wola dobrą wolą ale wiadomo, że goście i tak coś przyniosą wiąc niech to będzie coś z czego sie ucieszą

Gość a gdzie tu brak kultury
i wychowania???? to chyba normalne ze dziewczyna wpli kasę zamiast trzech czajników bezprzewodowych. I przecież nie napisze na zaproszeniu " wstęp tylko z kopertą', ale zasugeruje zabawnym wierszykiem ze woli pie4niążki. Ja jestem jak najbardziej "za", zreszta ostatnio sama byłam na weselu gdzie młodzi woleli pieniadze i zamiast kwiatów butelke wina- nie słyszałam zeby sie ktos poczuł tym urazony

Gość akana
w sumie moze to i racja, jezeli chodzi o zabawki do domu dziecka to jestem przeciwna, im sa bardziej pieniadze potrzebne niz kolejna partia zabawek

tak ale to chyba normalne ze daje na wesele prezenty nikt nikogo do niczego nie zmusze ale warto pomyslec troche przed bo taka prawada po co komu 3 komplety poscieki czy czajnikow czy jeszcze czegos innego i nikt tu nie mowi o tym zeby sie zwrocilo tylko zeby jakoa te pieniadze odpowiedno zainwestowac w cos co sie naprawde przyda badz jest niezbeden a niektore prezenty beda tylko lezec i zbierac kurz albo sie odda bo po co komu kilka takich samych rzeczy najlepiej to ladanie i milo ujac w zaproszeniu

Gość akana
tylko że są różni ludzie

Gość autorko czyli robisz
ja nie mówię,że to brak wychowania-tylko trochę materialistyczne podejście do tematu-jak dla mnie.prosiła o to by powiedzieć jej swoje zdanie a to jej ślub i zrobi jak zechce. ja zupełnie inaczej podchodzę do tego tematu,dla mnie to nie ważne czy dostanę 1 czy 5 żelazek

Gość akana
no dokładnie, moja rodzina na szczescie zawsze idzie na łatwizne i daje pieniadze, ale jeszcze zostaje druga strona, no ale......

Gość akana
spoko każdy ma prawo do swojego zdania

Gość smutne to i niesmaczne
:-( dobrze to podsumowali, że zakładasz, że ma ci się zwrócić wesele 14:07 autorko czyli robisz --->> ma w pełni rację! O tempora o mores! Lista prezentów też przybyła do nas z USA :-O Rusyfikacji opieraliśmy się 200 lat - amerykanizacja zajęła nam miesiąc. :-(

dobrze moje drogie szlachetne dziewczynki, która z was robiła wesele, wykosztowała się, pospraszała pół rodziny i nie pomyślała ANI RAZU o tym, co dostanie, do czego jej sie przyda i czy jej się "zwróci za wesele" ? :O

Gość ciekawska nati
w tamtym domu dziecka zabawki byly potrzebne bo wczesniej to uzgadnialismy:o co za ciemnota tu siedzi matko boska:o

gdybym dostała takie zaproszenie pomyślałabym o braku szacunku do mojej osoby, że miło widziany jest mój portfel a nie moja osoba. Wydaje mi się to troszkę niestosowne i nigdy na tym dobrze nie wyjdziesz. Ale z drugiej strony masz rację kasę łatwiej zagospodarować niż np 5 blenderów. Ale istnieje coś takiego jak listy prezentowe może jest to lepszy pomysł.

teraz ludzie juz nie patarza na to tak jak kiedys ja bym nie pomysla ze jestem zaproszona bo licza sie pieniadze ktore dam tylko pomyslabym ze tak mlodym wygodniej i taka chca i ok a jak ktos chce zeby sie zwrocilo za wesele to po co je w ogole robic ??