Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tygryssss

Mama kontra dziewczyna !! Co robić ?

Polecane posty

Gość Tygryssss

Mam pewien problem. Od 2 lat jestem z dziewczyną, ktora bardzo kocham. I mam problem z moja matką. Ona strasznie nie lubi mojej dziewczyny. Nie wiem dlaczego, bo Ona jest zawsze uprzejma, miła, kulturalna u mnie w domu . Mimo to mama ciągle jej dogryza. Mi ciągle mówi , że moja A... jest dziwna, nic nie umie, do niczego się nie nadaje itp. Ciągle jej samej zwraca uwage, że coś źle zrobila itp. Przez to moja dziewczyna straciła ochote przychodzić do nas ! Wkurza mnie moja matka, ostatnio mi powiedziala, ze A.. jest dla mnie wazniejsza od rodzonej matki i obraziła sie. :/ Kocham moją dziewczyne i wiem, ze ona sie tym bardzo przejmuje. Ale moja matka jest nieugieta... Nie chce przez matke stracic dziewczyny !Co ja mam robic ??

Gość mofo
bedziesz zyl z mama czy z dziewczyna ? wybierales swojego ojca dla twojej matki ?

Gość phi też mi coś
jesteś facet i masz jaja, więc POWIEDZ matce, że nie z nią chcesz się żenić tylko z ukochaną i jeżeli tego nie akceptuje to trudno. Mój mąż tak zrobił i jego matka od razu się obudziła i zmieniła się o 180 stopni.

Gość Tygryssss
No nie wybieralem. Ale jednak chce normalne stosunki utrzymywac z matka, chcialbym zeby też byla miła dla mojej dziewczyny. Ale do niej nic nie dociera

mozesz sobie utrzymywac dobre stosunki z matka ale naprawde ci na tym zalezy skoro twoja matka nie szanuje ciebie ? bo twoja dziewczyn to twoj wybor, nawet jezeli ciezko jej szanowac twoja dziewczyne przez zwykly wzgląd ze nie jest zlym czlowiekiem (tak btw sama tym samym nie zasluguje automatycznie na szacunek ...) to powinna uszanowac ciebie i Twoj wybor bo to Twoje zycie nie jej.

Gość Tygryssss
Oczywiście gdybym musiał wybierać -,wybrałbym dziewczyne . Ale chcialbym aby ona ją zaakceptowała, była dla niej miła i tak dalej. Żeby było normalnie, po ludzku...

Gość powiedz matce
ze to nie jej sprawa z kim sie spotykasz, i ze nie wymagasz sympatii do twojej dziewczyny, tylko kultury osobistej. Zaznacz, ze nie bedziesz tolerował jej chamskiego zachowania, i ze w przyszlosci ulozysz sobie zycie z jakas dziewczyna (mozliwe ze ta), a nie z mamusia, i powinna to zrozumiec. Pomarudzi, ale moze do niej dotrze. A jak nie, przynajmniej bedzie siedziec cicho.

Gość powiedz matce
ze nie obchodzi cie co mysli o tej dziewczynie i ma ci o tym nie mowic, i zeby w jej towarzystwie zachowywała się kulturalnie.

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
na twoim miejscu bym powiedziała mamie tak: "tam mamo A jest dla mnie ważniejsza, dobrze by było żebyś się do tego przyzwyczaiła, bo kiedyś się ożenię, założę własną rodzinę i wtedy ta rodzina będzie dla mnie najważniejsza, ważniejsza od Ciebie, bo taka jest naturalna kolej rzeczy. zawsze będziesz mogła liczyć na moją pomoc, bo jestem twoim synem, ale jestem dorosły i nie będę tolerował Twojego ingerowania w moje życie uczuciowe. jeśli chcesz żebyśmy byli w zgodzie uszanuj moje wybory" jak się obrazi to trudno, przeczekaj aż zrozumie, bo pewnie będzie potrzebowała na to czasu. pamiętaj też że matka to człowiek jak każdy inny, na innych jak Ci robią przykrość możesz się obrazić to i na nią też. po prostu sie obrażaj jak najeżdża na Twoją dziewczynę. Twoja mama robi Ci to bo uważa ze jej wolno, obraża się żeby Cię szantażować...jak jej będziesz na to pozwalał to z czasem twoje z nią kontakty zrobią sie jeszcze bardziej toksyczne.

Gość yrwin
codziennie nowe zaskoczenie - haslo na dzisiaj: dziewczyna wazniejsza od matki, ciekawe co przeczytam jutro:D

Gość do yrwin
to co? ma zrezygnować z dziewczyny, którą kocha bo szanownej mamusi sie to nie podoba?:o

Gość współczuję takiej
głupiej matki

Gość postaw sprawę jasno
bo jak nic z tym nie zrobisz to matka będzie cię całe życie emocjonalnie szantażować no bo skoro raz jej sie uda to i następny. Często taka terapia szokowa pomaga uzdrowić relacje między rodzicami a dziećmi.

Gość yrwin
oczywiscie ze nie ma zrezygnowac, powinien wyjasnic to z matka i zalatwic to jak facet, ale pisac/mowic, ze dziewczyna jest wazniejsza od wlasnej matki to kretynizm.

Gość No sorry ale jesteś
facetem czy maminsynkiem? Postawienie na swoim wcale nie jest brakiem szacunku do drugiej osoby i twoja matka jeśli jest mądrą osoba powinna to kiedyś zrozumieć. W końcu jestes dorosły i to nie ona ma kierowac twoim życiem tylko ty sam!

Gość Do yrwin
no a jeśli ta dziewczyna stanie się jego żoną to dalej mamusia będzie ważniejsza od niej?

Gość darecjusz
powiedz matce stanowczo ze ma jej dac spokoj bo ona jest twoja dziewczyna na ktorej cio zalezy i ju, ja tak zrobilem i pomoglo

Jak moja mama czasami (jak jeszcze z Nia mieszkalam) żle sie odezwała do mojego chłopaka to jak ja opierdzieliłam z 3 razy ale konkretnie to się zaraz uspokoiła.

Gość yrwin
matka i ojciec na 1 miejscu, bez wyjatkow

Gość Do yrwin
no to już nie mam więcej pytań. Ciekawe tylko kogo byś najpierw ratowal/ratowala - swoją żonę/męża swoje dziecko czy swoją matkę!:o

Gość Jeśli bez wyjątków
no to związku małżeńskiego nigdy nie powinieneś zawierać bo nie wiesz na czym sie on opiera!

Gość yrwin
Za duzo filmow sie naogladales/naogladalas...

Gość Autorze to w końcu
twoje życie i to ty powinieneś decydować.

Gość yrwin
I nie zamierzam. Niech zyje kocia łapa i luzne znajomosci:)

Gość Tom.
matke ma sie jedna, dziewczyn mozna miec wiele.

Gość Nie pozwól matce
ingerowac w twój związek, ugniesz się raz to będą następne, najgorsze co może być to szantaż emocjonalny!

Gość Natalia Raisa
Yrwin...dobrze, że szanujesz rodzinę ,ma ona dla Ciebie znaczenie i wartość prioretytową, ale uważam, że przesadzasz, mówiąc, że rodzice najważniejsi bez wyjątków. Ja kocham swoich, ale jestem bardziej przywiązana do męża i na nim zależy mi najbardziej, bo to z nim tworzę to, co tworzą moi rodzice w swoim domu razem. W sytuacji, w jakiej ejst autor topiku jest wiele osób, ale jeśli nic one z tym nie zrobią, to właściwie mogą się pożegnać ze swoją połówką. Rodzice nie powinni przechodzić przez granicę, którą Twoja Matka dawno już przekroczyła. Ja wiem, jak czuje się Twoja dziewczyna doskonale. Zadbaj o to, żeby nie musiała się tak czuć, bo to pewnie bardzo jej ciąży...współczuje jej, bo nic nie robi złego, ale traktuje się ją jak podczłowieka...;/ porozmawiaj ze swoją matką, ale tak, żeby w rozmowie to nie ona była stroną dominacyjkną, która ma najwięcej do powiedzenia, tylko na odwrót, żeby matka zrozumiała, bo byciem ciągle miłym i próbującym unikać konfliktów swojej matki prawdopodobnie nie zmienisz ( a właściwie jej podejścia)

Gość tak takjasne ze wiele
jedna sie mamusi nie spodoba ponieważ jest biedna, druga bo brzydka, trzecia bo gruba, czwarta bo ma tipsy, piąta bo pyskata itd. A tu pac! synuś stary kawaler ale mamusia szczęsliwa bo ma go tylko dla siebie!:o:classic_cool:

Gość Tygryssss
Ja wiele razy już Jej zwracałem uwagę, rozmawiałem, ale do Niej nic nie dociera... Ostatnio wogóle sie do niej nie odzywam. Dlatego już nie wiem co robić ? Z dziewczyną planuje założyc rodzine i bardzo ją kocham. Ale chciałbym bardzo, żeby moja matka chociaż ją akceptowała. Wiele razy jej mowiłem , że A... jest dla mnie wazna i że sie z nią ożenie. Żeby uszanowała moj wybor, ale to do mojej matki nie trafia. Dalej robi swoje . Doszło do tego, ze z moją dziewczyna ostatnio nie spotykamy sie u mnie w domu .