Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MileJdi112

Czemu ciągle naskakujecie na Katolików ???

Polecane posty

Proszę: Satanizm można podzielić na dwie grupy: * satanizm teistyczny - wierzących w istnienie osobowego Szatana i oddających mu cześć - np. wyznawcy Kościoła Azazela. Według niektórych z nich, Szatan jest w rzeczywistości najwyższym z bogów zajmujących się ludzkością, reprezentującym prawdziwą naturę człowieka . * Satanizm laveyański (filozoficzny) - uznających Szatana za symbol pewnych idei, takich jak siła woli i postępowanie według swoich pragnień niezależnie od ich moralnej oceny - np. Anton Szandor LaVey. http://pl.wikipedia.org/wiki/Satanizm

Gość Akwarysta19
A powyzej powinno byc: A ateizm to zawsze zdawalo mi sie, ze jest BRAKIEM wiary w boga, a *NIE* wiara w nieistnienie boga.

Gość mloda andzelina dzoli
Marcyśkaa - nie próbuj wdawać się w dyskusję, bo zostałaś już z niej wyłączona:-) szkoda nerwów:-)

w swoich studiach zapoznałem sie z satanizmem i zależy o jakiej ścieżce chcemy mówic

Gość Marcyśkaa
Satanizm moge się domyslać, że jest związany z wiarą w Szatana. Nic więcej mi wiedziec nie potrzeba. A skoro Ty nie wiesz nic o innych religiach, to czemu ja mam wiedziec coś o religiach które mnie nie interesuja co?

Gość Akwarysta19
Nie mowie tutaj o jakichs oszolomach, ktorzy sobie wierza w osobowego szatana, bo to oznacza, ze wierze rowniez w boga, przeciez szatan musi miec swojego przeciwnika ;] Mowie tutaj o pewnej ideologii filozoficznej.

Gość Marcyśkaa
szkoda nerwów masz racje, bo wiadomo,że każdy będziebronił własnego stanowiska. A ja poprostu nie lubię pakowania wszystkich do jednego wora.

Bardzo miły - ja dziewica niewyżyta i do tego baba siedzę na kafeterii, by zabić czas dłużący mi się do ślubu i nocy poślubnej, natomiast w przerwach odmawiam paciorki.- to jasne. Ale Ty, Ogierze? Znowu na babskim forum? Boję się że niedługo otworzę lodówkę a tak kto? BARDZO MIŁY BLONDYN> PS. Aluzji do Smoka wciąż za Chiny nie mogę pojąć. Katolicyzm mi chyba myślenie stępił.

Gość Marcyśkaa
Wiec sama widzisz, ze nie wiele wiesz na ten temat, wiec w takim razie nie oburzaj sie jak pisze, ze nie masz pojecia o tym. Jesli nie wiesz i Cie to nie interesuje to sie po prostu nie udzielaj. Wiara w szatana bylaby tak samo glupia jak wiara w boga. Ja sie wychowalem w katolicyzmie, wiec normalne jest, ze na tej religii sie skupiam, bo o niej wiem najwiecej. Co nie zmienia faktu, ze wszystkie zinstytucjonalizowane religie sa klamstwem.

jeśli Abbanita ma mówic o sataniźmie będzie to osad nieprawdziwy gdyż ona skażona jest katolicyzmem i tym samym jej wywód bedzie nic niewarty

Gość mloda andzelina dzoli
Teraz wystarczy poczekać, a pojawi się wysyp postów myślicieli, którzy wszystko na temat wiary sobie obmyślili, rozkminili i wiedza najlepiej. Będą się pławić w swej wiedzy na tematy teologiczne, misteryjne itp. :-) Have fun

Gość bubeczko
Jezus chodzący po wodzie to bzdury tak ? A okultyzm i "magia" które się wiązą z satanzimem to jest naprawde godne uwierzenia :D

za pozwoleniem - wypraszam sobie zrownywanie ateistow z satanistami! satanizm dopuszcza istnienie magii i tym podobnych pierdol. nie mowcie, ze to tylko jakis tam prad filozoficzny - poczytajcie sobie "biblie satanistyczna" tego calego LaVeya - jest tam jak byk napisane o rytualach, magii i calym tym metafizycznym srutututu. ateista to racjonalista, ktory odrzuca idee boga, wraz z cala reszta "majdanu" - magia, astrologia i cala reszta zabobonow nie maja nic wspolnego z ateizmem.

Gość Akwarysta19
Moj poprzedni post napisalem pod pseudonimem "Maryśkaa", pomylilem sie :p jest on oczywiscie skierowany do Maryśki :P

Gość Marcyśkaa
to nie ja pisąłam to powyzej. Znajdx sobie inny nick jak chcesz sie wypowiedziec

tak stępił ci myślenie, smok wawelski odżywiał sie dziewicami, ale Szewczyk dratewka przerobił go na pieczeń siarkową

Gość
Jakaż szkoda, że na zachodzie wojny religijne sprowadzają się do strzelania focha :P

Gość Akwarysta19
Anyzowka - przeczytalem tylko 1 czesc biblii szatana, bo jest bardziej filozoficzna. Druga czesc wywalilem jak tylko zobaczylem, ze chodzi o jakies durne rytualy ;D

Bardzo Miły - przeczytaj uważnie co Ci napiszę , Żałosny Dupku. NIE ODPOWIEM WIęCEJ NA żADEN POST TWOJEGO AUTORSTWA, KTóRY NIE BęDZIE ZASłUGIWAł NA ODPOWIEDZ I MARNOWANIE MOJEGO CENNEGO CZASU, KTóRY WSZAKżE ZAWSZE MOGę PRZEZNACZYć NA MODłY.

Gość Marcyśkaa
Akwarysta ja sie nie udzielam na temat satanizmu przeciez ;/

Gość akwarysta19
Maryśkaa przeciez napisalem juz, ze to moj post ;] Byl skierowany do Ciebie, ale z jakiegos powodu sie nim podpisalem xD

Gość Marcyśkaa
No i kto tu nie szanuje cudzych poglądów ....

Gość
bardzo miły blondyn => zmógł go siarką - czyt. (ponieważ to Polak był) pewnikiem przepił go na jabole. Tak, tak kochani. Śmierć z przepicia ciągle się zdarza :P

radze Wam sie zaczernic po prostu - wtedy nie trzeba za kazdym razem wpisywac swojego nicka i zawsze wskoczy prawidlowy ;) 🖐️

Gość Marcyśkaa
Akwarysto nie zauważyłam tego wpisu :D

Gość Akwarysta19
A to co? 21:38 Marcyśkaa "Przeciez oni nie wiedza na czym to polega " --> NO CIEKAWE CZY tY WIESZ NA CZYM POLEGAJA JAKIES INNE WYZNANIA A ja nie pisalem o innych wyznaniach tylko o satanizmie ;]

Gość Marcyśkaa
Akwarysto no i ok :P

ja, owszem - nie szanuje niektorych pogladow, co nie oznacza od razu, ze nie szanuje ludzi. uwazam, ze kazdy ma prawo miec poglady, jakie chce, chocby nawet byly nie wiem, jak glupie 🖐️

Gość Marcyśkaa
zresztą ta dyskusja nie ma większego sensu, bo wiadomo, że każdy będzie obstawał przy swoim stanowisku i bronił swoich poglądów i to jest naturalne.

Abbanito za malutka jesteś by mnie zdenerwować, a swoją drogą nazywać mnie dupkiem żałosnym, ja odważyłem sie na dziewicę przenajczystszą , jeszcze musisz się Fausta na pamięć nauczyć by mi dorównać