Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pudelmania

Liposukcja, lipoliza a mo偶e SmartLipo????

Polecane posty

Go艣膰 pudelmania

Mo偶e kt贸ra艣 z Was mia艂a robiony kt贸rys z tych zabieg贸w? Czym one si臋 r贸偶ni膮 od siebie? Kt贸ry by艂by najlepszy, je偶eli chcia艂abym wyszczupli膰 sobie uda - zmniejszy膰 ich obw贸d o dobrych pare cm. Prosz臋, dorad藕cie co艣.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 i hop w g贸re

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hallooooo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slyszalam ze po smartlipo
nie zawsze sa zauwazalne efekty, chociaz jest to metoda mniej ryzykowna niz normalne lipo. Ale z drugiej strony po lipo chyba rezultaty sa lepsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ONELIA
Witam ! Mia艂am robione smart lipo na brzuch i z ca艂a odpowiedzialno艣ci膮 mog臋 stwierdzi膰, 偶e pierwsze efekty s膮 widoczne zaraz po zej艣ciu opuchlizny czyli 1 -2 tyg, po 1 miesi膮cu osiaga sie zamierzony efekt. Zabieg jest wykonywany w znieczuleniu miejscowym, trwa 1-2 h , samopoczucie po jest ca艂kiem niez艂e , oczywi艣cie s膮 zasinienia i opuchlizna i lepiej sie przygotowa膰 na kilku dniowe pozostanie w domu. Pozostaj膮 bardzo ma艂e blizny , ktore z czasem s膮 prawie niewidoczne. Po zabiegu nosi sie specjalne \"ubranko\" przez ok. 1 miesi膮c. Ja przed zabiegiem te偶 si臋 zastanawia艂am, mia艂am w膮tpliwo艣ci co do skuteczno艣ci, ale sporo poczyta艂am o tej metodzie na ameryka艅skich stronach i teraz nie 偶a艂uje podj臋tej decyzji. Szkoda tylko, 偶e nie jest to zbyt tania \"przyjemno艣膰\"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aescin
??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ONELIA
Onelia - Mog艂aby艣 napisa膰, ile p艂aci艂a艣 za smartlipo? Prosz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 effy
hej. ja te偶 mia艂am robione smartlipo. p贸ki co czekam a偶 zejdzie mi opuchlizna. zabieg mia艂am 30 kwietnia. teraz ju偶 mog臋 je藕dzi膰 na rowerze [ale na bieganie chyba jeszcze nie pora]. z ka偶dym dniem jest lepiej. na pocz膮tku w moim przypadku spory dyskomfort, ale oby艂o si臋 bez ketonalu. tak jak pisa艂a ONELIA trzeba si臋 przygotowa膰 na kilka dni niskiej aktywno艣ci. - najlepiej zrobi膰 to np w pt, by w weekend wypocz膮膰. ja za po艣ladki, bryczesy i cz臋艣ciowo ty艂 ud zap艂aci艂am 5500. je艣li chodzi o wag臋 - nie chcia艂am zrzuca膰, zreszt膮 smartlipo nie jest od tego. chcia艂膮m si臋 pozby膰 bryczes贸w i poprawi膰 lini臋 cia艂a. prawdopodobnie b臋d臋 mie膰 miej w obwodzie [w ko艅cu odsysali jak膮艣 tam ilo艣膰], ale to dla mnie ma艂o istotne. smart - najmniej inwazyjna a podobno najlepsze efekty. zobaczymy;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pudelmania
Dziewczyny, mam wielk膮 pro艣b臋 - piszcie tu na bie偶膮co o efektach. Effy, mam nadziej臋, 偶e rezultaty zaskocz膮 Ci臋 bardzo pozytywnie. :) Onelia, a wida膰 znaczn膮 r贸偶nic臋 w obwodzie mi臋dzy przed i po? Zastanawiam si臋 nad udami i ciekawa jestem ile cm mo偶na straci膰 dzi臋ki smart. Nie wiem, czy na ta parti臋 nie lepsza by艂aby tradycyjna liposukcja, chocia偶 z drugiej strony jest duzo bardziej ryzykowna i inwazyjna. Sama nie wiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alicja z krainy czar贸w.
Onelia i effy - a gdzie robi艂y艣cie zabieg?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 effy
do Alicji z krainy czar贸w - ja robi艂am w katowicach. przekona艂y mnie:1. szybkie terminy, bo zale偶a艂o mi, by mie膰 wszystko wygojone przed wakacjami. 2. fachowo艣膰 informacji przez telefon 3. podczas romowy, kt贸ra by艂a wyczerpuj膮ca z dok艂adnym wywiadem 艣rodowiskowym, lekarz wszystko wyja艣ni艂. poza tym czyta艂膮m o centrum w necie, ma dobr膮 opini臋, dbaj膮 tam o klient贸w i maj膮 wykwalifikowany personel. [sama na w艂asnej sk贸rze do艣wiadczy艂am, jak ca艂y personel si臋 mn膮 zaj膮艂, jak si臋 okaza艂o, 偶e nie wyolbrzymiam mojej awersji do igie艂 i krwi.] zauwa偶am juz pierwsze efekty...opuchlizna troch臋 zesz艂a. nie puchn膮 mi kolana i kostki, mog臋 ju偶 nawet je藕dzi膰 na rowerze. ubranko nadal nosz臋 w dzie艅, ale na noc odpoczywam i mog臋 si臋 wyspa膰 bez. po艣ladki si臋 troszk臋 podnios艂y, s膮 troch臋 mniejsze, maj膮 jakby 'do艂eczki', bryczesy, kt贸re u mnie w rodzinie s膮 dziedziczne s膮 minej widoczne. tu jeszcze jestem opuchni臋ta, ale czuj臋 pod palcami, 偶e jest lepiej. czuj臋 si臋 smuklejsza. ba nawet wesz艂am w spodnie sprzed zabiegu. odno艣nie cm w obwodzie...nie mierzy艂am si臋 przed, wi臋c po te偶 nie ma sensu. waga - ta ama co przed zabiegiem. btw. wagi smartem si臋 nie zbije. t艂uszcz jest lekki, jego cz臋艣ciowe odessanie mo偶e pomniejszy膰 obw贸d, ale nie sprawi, 偶e staniemy si臋 lekkie jak pi贸rko;] pozdrawiam majowo:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 effy
Centrum Estetyki Cia艂a Katowice ul. Panewnicka 5

Udost臋pnij ten post

EFFY DAJ ZNAC JAKIE BEDA EFEKTY:)TRZYMAM KCIUKI a powiedz mi czy orientujesz sie jesli bym chciala brzuch i boki(w sesie wgiecia butelkowego)-talie i boczki takie troche schodzace na tyl,ale w sumie to sie rozchodzi o jakby jedno..ale bedzie potraktowane jako ile czesci bo chyba nie 5??:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emcia11
Witam wszystkie panie!Mam od dziecinstwa pewien problem mam jedna 艂ydke chudsza o 6 cm od drugiej czy s艂ysza艂yscie moze o mozliwosci powiekszenia 艂ydek?czekam.odp.sprawa pilna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do emcia
Wydaje mi sie, ze mozna byloby to skorygowac. Sprobuj zaczerpnac informacji bezposrednio u lekarza, mozesz np. napisac maila do ktorejs kliniki i opisac swoj problem. Oni nbajlepiej wyjasnia Ci, czy i jak mozna to zrobic. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 effy
do kasiekkasiek mysle ze mozna to potraktowac jako jeden obszar, no moze dwa - bo tyl. o szczegoly i negocjacje ceny trzeba juz pytac w konkretnej klinice. tam najlepiej okresla obszar. bo przeciez moze sie okazac, ze niekoniecznie beda robic te obszary, o ktorych Ty myslisz ze sa zle. np ja nie musialam robic calych posladkow, tylko ich dolna czesc. a jake efekty na dzien dzisiejszy...opuchlizna jest juz tylko w mijescu laczenia sie uda z posladkami, ale to newralgiczny punkt, ktory najdluzej sie goi. zauwazylam u siebie takie stwardnienia pod skora, zastanawiam sie czy to przejdzie po masazach. a porpos masazy, poki co nie chodze jeszcze na manualny, bo boje sie, ze ucisk bedzie mnie jeszcze bardzo bolal. ale znalazlam cos takiego jak limfodrenaz w takich specjalnych nogawkach,do ktorych wtlaczane jest powietrze. to powietrze przedmuchiwane jest w gore ciala i dzieki temu nastepuje masaz. przyjemna sprawa, polecam, bo dziala jednoczesnie na obie nogi, a po prawie godzinie masazu czuje sie autentycznie lzejszym! no i cena jest niska;]

Udost臋pnij ten post

Effy - a czy podczas konsultacji lekarz pokaza艂 Ci mo偶eco艣 w rodzaju komputerowej symulacji, jak b臋dziesz wygl膮da艂a po zabiegu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 effy
niestety nie pokazywal. nie wiem w ogole czy stosuja cos takiego, bo tak naprawde u kazdej pacjenki jest inny efekt. jak robil ze mna wywiad, to oczywiscie musialam pokazac, co chce zmienic. podczas wstepnej konsultacji okreslil i pokazal mi obszar zabiegu i jakie beda prawdopodobne rezultaty, ale tylko na mnie. nastepnie tuz przed samym zabiegiem zostalam ladnie orysowana markerem [ktory schodzil potem przez 4 dni;) ] i jeszcze raz powtorzyl jakich rezultatow moge sie spodziewac. oczywiscie ofotografowal mnie ze wszystkich stron przed zabiegiem i po, a takze na pozniejszych konsultacjach. ostatnie zdjecia beda miesiac po, wtedy bede mogla zobaczyc roznice. nie mierzylam wczesniej obwodu ud i szczerze mowiac jestem troche ciekawa efektu koncowego. poki co...probuje rozmasowywac te twardsze miejsca. martwi mnie tylko to, ze sa one jeszcze troche bolesne. marze juz o sukienkach, basenie...ehh

Udost臋pnij ten post

Effy - dzi臋ki ogromne za Twoje wpisy. Dzi臋ki nim zaczynam mniej ba膰 si臋 zabiegu i jestem coraz bardziej zdecydowana, 偶eby go sobie wykona膰. Najbardziej boj臋 si臋 b贸lu w trakcie samego zabiegu, odk膮d dowiedzia艂am si臋, 偶e znieczulenie jest miejscowe a nie og贸lne. :] Mam jeszcze wielka pro艣b臋 do Ciebie, czy mog艂abys opisywa膰 tutaj na bie偶膮co efekty i swoje samopoczucie po zabiegu? :) A mo偶e odwa偶y艂aby艣 si臋 wrzuci膰 tu swoje fotki sprzed zabiegu i po, dla por贸wnania...? Oczywi艣cie tylko d贸艂, anonimowo. ;) Je艣li nie zechcesz, zrozumiem. 呕ycz臋 Ci, 偶eby wszystko si臋 艂adnie szybciutko pogoi艂o i 偶ebys powli艂a znajomych nowym wygl膮dem, mo偶e w tych letnich sukienkach. ;) Co do masa偶y, to czyta艂am, 偶e niekt贸re dziewczyny wykonuj膮 sobie je same.....wa艂kiem do ciasta. Jak miejsce przestanie ju偶 bole膰, mo偶e warto wypr贸bowa膰. :D Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaiekkasiek
chce ale boje sie bo u nas to troche nowosc i lekarze nie maja zbyt duzego doswiadczenia w tego typu zabiegach... moze dam im jeszcze z pol roku:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 effy
alicja - dzieki za slowa otuchy:) zdjec nie mam. nie robilam ich sobie. zobacze je dopiero u lekarza, bo on mi`je cykal. wiec moze wtedy;) odnosnie samopoczucia...generalnie minelo juz 3 tygodnie, wiec czuje sie ok. procz bolesnosci i dyskomfortu z powodu myslenia o stwardnieniach no i noszenia tego wdzianka to moje samopoczucie jest normalne. jest juz tak, ze czasem zapominam ze to jest..i przylapuje sie ze mysle jaka sukieneczke zalozyc;D a co do masazy...chodze na limfodrenaz a sama pod prysznicem delikatnie sie masuje takim gadzetem z wypustkami, ale b. delikatnie, bo mnie jeszcze miejscami boli i mam nadal jakby odretwiale. martwi mnie jeszcze to, ze jestem nierowno opuchnieta. tzn jedna strone mam wieksza od drugiej. ale to dopiero 3 tygodnie, a emulsja schodzi do 3 miesiecy, wiec trzeba czekac. kasiek - to nie jest nowa metoda. a lekarze maja doswiadczenie. to tylko zludzenie, ze jest to nowosc...bo cena jest wieksza niz za zabieg na cellulit w spa. nie trabia o tym gazety. wielu lekarzy szkolilo sie w eurpie i stanach, wiec mysle ze nie ma sie czego bac:) swoja droga to sie zastanawiam czy gdybym weszla na to forum przed zabiegiem, to czy tez bym miala takie straszne obawy. wyszlo, ze zrobilam to raz-dwa [od dowiedzenia sie o metodzie minely moze 3 tygodnie] i teraz moge tu opisywac swoje 'doswiadczenia'. trzymajcie sie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Effy
A mozesz napisac czy opuchlizna po zabiegu jest bardzo widoczna? Tzn czy mozna nosisc normalne ciuchy te sprzed zabiegu czy czlowiek jest tak opuchniety ze trzeba to kamuflowac jakimis obszernymi ubraniami, luznymi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 effy
jesli chodzi o opuchlizne u mnie... byla wyrazna, tzn czulam sie wieksza, a na zabieg zabralam spodnie dresowe [bo byly mieciutkie, a ja bylam obolala]. wczesniej myslalam, co wsune na tylek, ale jak sie okazalo nie bylo tragicznie. poniewaz wczesniej troche schudlam, to mialam w szafie spodnie o rozmiar wieksze, pasowaly idealnie ;D mniej wiecej po tygodniu, poltora moglam juz zakladac spodnie, jakie nosilam tuz przed zabiegiem. teraz wchodze w rurki i pomykam na szpilkach. generalnie w kwestii ubioru. mnie najbardziej drazni to ubranko, bo jest za pepek, a ja jestem przyzwyczajona do niskiego stanu. w pierwszym tygodniu rzeczywiscie czulam sie jak w ciazy: szerokie, miekkie spodnie, do tego szeroka tunika lub dluzszy top. nic co moglo obcierac. bo nie byla to kwestia rozmiaru a raczej komfortu. bo bylam obolala od pasa w dol. chodzilam jak kaczka;D mialam problemy by wsiasc np do samochodu, nie moglam podniesc za wysoko kolan, wolniej chodzilam wlasciwie to nauczulam sie spacerowac, puchly mi kostki, tak, ze jak spalam na wznak to z poduszka pod kolanami i kostkami, by ulzyc nogom. po tym czasie jest coraz lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kajakula
Dziewczyny czy s艂ysza艂y艣cie co艣 o Skinclinic w W-wie? Jestem tam zapisana na konsultacj臋 w spr. liposukcji laserowej i interesuj膮 mnie wszelkie informacje na temat tego miejsca.

Udost臋pnij ten post

do effy Witam Ci臋 serdecznie! Po przeczytaniu post贸w mam wra偶enie 偶e jeste艣 b.dobrze zorientowana w temacie. man pytanie czy lipoliza laserowa z odsysaniem to tosamo co SmartLipo. Chcia艂abym zrobi膰 co艣 z moim stercz膮cy brzuchem (dok艂adne 5-7 cm gr. s艂oniny). Sk贸r臋 mam do艣膰 elastczn膮 (nie obwis艂膮) tylko to ot艂uszczenie brzucha. Je偶eli mozesz to napisz czy taki przypadek jak m贸j sie kwalifikuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smartlipo z liposukcj膮
Hej za 2 tygodnie mam wyznaczony zabieg smartlipo, a do tej pory nie mia艂am kogo spyta膰... chodzi mi o cellulit. Czy po tym zabiegu jest mniejszy? G艂贸wnie decyduj臋 si臋 na zabieg z tego powodu. Nie mam nadwagi, mo偶e 3,4 kilo, jestem szczup艂a, zaproponowali mi w "IQ MEDICA" w Warszawie smartlipo w po艂膮czeniu z drobn膮 liposukcj膮. Mam du偶e obawy i spa膰 nie mog臋. Na sam zabieg jestem zdecydowana, bo nie chc臋 bardzo si臋 odchudza膰 aby nie zmala艂y mi piersi. czytam, 偶e warto ale co z tym cellulitem? A mo偶e wybra艂am z艂膮 klinik臋? Je艣li mo偶na wiedzie膰 gdzie mia艂y艣cie zabiegi, by艂abym baaaaaaardzo wdzi臋czna. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

smartlipo z liposukcj膮 a cellulit? Czy si臋 zmniejszy? A mo偶e zrezygnowa膰 i wybra膰 na cellulit i niedoskona艂o艣ci ultrad藕wi臋ki (ULTRASHAPE)?

Udost臋pnij ten post

Mo偶e jakie艣 informacje na temat IQ MEDICA w Warszawie? Dr Chomicka? Du偶o jest artyku艂贸w z jej udzia艂em na temat smartlipo, ale czy wybra艂am dobrze? Ps zabieg mam w znieczuleniu og贸lnym...

Udost臋pnij ten post