Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelmania

Liposukcja, lipoliza a może SmartLipo????

Polecane posty

Gość zakotwiczona
to chyba chodzi o forme znieczulenia ... nie przxejmuj sie ja tez jestem ciemna ahahha mimo iz troche czytalam to nie sposob tego zapamietac ....

Gość zakotwiczona
a ma napisane tak na stronce : . Technika „tumescent“ w sposób zamierzony działa na tkankę tłuszczową, przyczynia się do mniejszej utraty krwi oraz obniża ryzyko powstania nierówności. Rekonwalescencja również przebiega szybciej. Usuwamy nadmiar tłuszczu z następujących okolic ciała i tu Istnieje kilka technik liposukcji. Wśród nich warte bliższego opisania są według mnie trzy- wstrzykiwanie płynu, technika "tumescent" i technika ultradźwiękowa. Pierwsza z powyżej wymienionych technik, sprowadza się do tego, że w miejsce z którego ma zostać usunięty tłuszcz, wstrzykuje się jałowy roztwór soli fizjologicznej, lidocainy i adrenaliny. Lidocaina wykazuje właściwości znieczulające, z kolei adrenalina powoduje obkurczanie naczyń krwionośnych. Zabieg ten ułatwia więc odsysanie tłuszczu i zmniejsza krwawienie. Z kolei doświadczony chirurg stosując tą metodę potrafi bardzo ładnie wymodelować sylwetkę pacjenta. Zastosowanie jej redukuje również liczbę podskórnych wylewów, oraz zmiejsza ryzyko związane z pozostaniem na skórze nierówności.

Gość zakotwiczona
to chodzi tez o to ze sie wstrzykuje wiecej tego plynu niz tluszczu ktory zawiera tez srodek znieczulajacy o na tez zasadzie .

Gość zakotwiczona
Technika "tumescent", z ang. "brzęknący" polega na wstrzyknięciu przed zabiegiem dużej ilości płynów, równej 3-krotnej objętości odsysanego tłuszczu. Zabieg zwykle trwa dłużej - 4-5 godz. Często nie wymaga stosowania dodatkowego znieczulenia ze względu na wystarczającą ilość środka znieczulającego zawartego we wstrzykiwanym płynie. Inną odmianą jest technika "super wet" z ang. "wysokoobrzękowy", polegająca na wstrzyknięciu równej ilości płynu w stosunku do objętości odsysanego tłuszczu. Metoda ta wymaga zwykle dodatkowego znieczulenia. Przeciętny czas trwania zabiegu to 1 - 2 godz. no tyle to chyba wystarczy co>?? hihihi

Gość mantissa
O matko! Aleś nawynajdowała :D Dzięki 🌼 Szkoda, że nie robią tam smarta. Jakoś mimo wszystko bardziej mnie on przekonuje, bo rzadziej występują jakieś defekty czy nierówności na skórze. Ale im więcej czytam o tych róznych zabiegach, tym większy mętlik mam w głowie. :O W Czechcach za to cena kusi.

Gość zakotwiczona
i jak tam Mantissa napisalas?? ---odpisal?

Gość effy
hej:) jak Wam idzie odkładanie kasy na zabieg? czy sie myle, czy troche sie obawiacie smart? z mojej strony moge powiedziec, ze z kazdym dniem pieknieje:) warto bylo, mimo poczatkowego dyskomfortu...teraz mam coraz mniejszy tyleczek.

Gość mantissa
hejka :)🖐️ Zakotwiczona - napisałam wczoraj popołudniu, mail najwyraźniej doszedł, bo do mnie nie wrócił. :) Jak na razie nie dostałam odpowiedzi. :O Może po weekendzie odpisze..? Mam nadzieję. :) Effy - z kasą kombinuję na różne sposoby, trochę tu, trochę tam, żeby uzbierać potrzebną sumkę. Zbiera się systematycznie. :) Jeszcze troche czasu mam, bo przez wakacje na pewno nie będę robić - nie wyobrażam sobie siedzieć w tym ubranku w takie upały, ledwo wytrzymuję w przewiewnych lekkich ciuchach. Ostatnio, jako że ja jestem z reguły czarnowidzką :O, zaczęłam się też bać ewentualnych komplikacji po zabiegu, podobno niektóre osoby mają zgrubienia (ale to chyba można rozmasować?), a inne nierówności. I co wtedy? Można iść do poprawki? Czy za poprawkę się płaci jeszcze raz? Cieszę się, że u Ciebie obyło się bez takich stresujących i nieprzyjemnych histroii i że jesteś zadowolona z efektów. :) Ja na razie wciąż jeszcze tylko marzę o wciągnięciu na tyłek jakichś dopasowanych spodni, a nie tylko w kółko spódnica czy bojówki. :O Niby wagę mam w normie, ale szczerze nienawidzę swojej sylwetki. Ale pogoda... :) Przyjemnej soboty 🌼

Gość mantissa
ODPISAŁ!!!!!!!! :D :):):) Koszt zabiegu oszacował na 25000 KC, na zabieg od czasu konsultacji czeka sie niedługo ;) Podał nr telefonu, pod którym można się rejestrować i napisał, w której klinice pracuje na co dzień. A wszystko to nienaganną polszczyzną :D

Gość zakotwiczona
hehehe no ladnie pisze prawda??? mimo wszystko i tak dziwne ze odpisuje kazdemu z osobna :) skoro ma wszystko an stronce wypisane do poprawki mona isc ale zapewne juz do innego lekarza dziewczyna robila u Furmanka a po jej telefonie ze jest nie zadowolona Furmanek byl nie mily i o tak to wszystko .. pojechala do polaka i teraz juz ma super zrobione i jest zadowolona :) oczywiscie ja cie wcale nie namwaiam zebys jechala do Polaka ... to twoja decyzja itp... ja sie chyba zdecydowalam :) i tez mysle ze pojade juz jesienia jak sie skoncza upaly :) bo tez se nie wyobrazam siedzenia w ubranku hihih z kasa jest roznie niby moge wziac z konta i juz je miec ... no ale nie jest tak prosto bo zawsze cos :) takze jeszcze mam czas i troszke poczekam

Gość zakotwiczona
ooo ehhehe ktos nas podrzuca????? ;) ;:D:D:D

Gość zakotwiczona
dostalam dzis odpowiedz od Brzuchanskiego oto ona : "Szanowna Pani Niestety moj stan zdrowotny nie pozwala mi przeprowadzac tego typu zabiegi, mam przy liposukcji problemy z kregoslupem. Prosze zwrocic sie do innej kliniki przeprowadzajacej liposukcje, bo nie bede te zabiegi przeprowadzal conajmniej rok Jest mi bardzo przykro. Z uszanowanim dr Martin brzuchanski " ech no szkoda ... :)

Gość zakotwiczona
mialo byc :( .......

Gość zakotwiczona
czy ktos tu jeszcze zaglada???

Gość mantissa
Ja zaglądam :p🖐️ Do mnie też dziś odpisał, maila o dokładnie tej samej treści co do Ciebie (widocznie ma szablonowy tekst, który wysyła każdemu). :) No szkoda. Pozostaje rozważyć dr Polaka albo nasze rodzime kliniki - ja bym spośród nich wybrała Katowice. Pozdrawiam 🖐️

Gość zakotwiczona
ja to nie wiem .. ale narazie Polak zostaje ... zawsze moge sie rozmyslic ;) do czecvh mam 10 godzin jazdy i wszystko moge na miejscu zrobic a PL musialabym zostac na kilka dni i nie wiadomo gdzie :( zadne z zmiast nie jest mi bliskie gdzie sa ci chirurdzy

Gość zakotwiczona
Mantissa -odpowiadam na wczesniejsze pytanie z tego co wiem mozna isc na poprawki chyba po 6 tygodniach no ale to nie w ramach gwarancji :O placisz ponownie :O :O zapewne lekarz u ktorego bedziesz robila nie zauwazy nic co mozna poprawiac i bedziesz musiala isc do innego :O kto tam by chcial robic spartolona robote?? i to przez siebie??

Gość mantissa
Zakotwiczona - no właśnie tego się obawiałam. A jak zaglądam na topic o lipolizie laserowej, to coraz więcej dziewczyn pisze o tym, że mają nierówności, które samoistnie przecież nie znikają. :O Jak by mi się cos takiego zrobiło, to byłabym ugotowana, bo nie mam możliwości już więcej nic robić przez najbliższe kilka lat. :O Teraz to masakrycznie się boję - nie samego zabiegu - tylko właśnie efektów, czy będą takie, jak trzeba.

Gość zakotwiczona
wszyscy sie obawiaja czy to operacja brzucha czy lipo czy piersi , wszyscy czuja niepewnosc przed tym czy sie uda czy edzie dobrze .... moze powinysmy byc dobrze pozytywnie nastawione??? nie zamartwiajmy sie na zapas ;)

Gość mantissa
Łatwo się mówi "nie zamartwiajmy się" :classic_cool: A co, jeśli... 😭 ;) jeszcze wakacje przed nami, jest czas na zastanowienie.

Gość zakotwiczona
heh takie a co jesli ... to oddala nas od decyzji .. chyba nic nie jest w stanie pogorszyc moich boczkow hehehhe zeby nie te boki pewnie bym nosila spodnie numer mniejsze :( wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Gość mantissa
A mi sie marzy prześwit między udami :( Jak bym go miała, to nie zdejmowałabym z tyłka rurek, a z nóg balerinek :D Boje się trochę tych nierówności, bo z opisów dziewczyn wynika, że one najczęsciej pojawiają się na nogach właśnie. :O

Gość zakotwiczona
no tez to zauwazylam czytajac :( hmmmm a ja nie mam az takiego wielkiego przeswitu miedzy nogami moze ciut heehe jakos chyba nie to najbardziej mi przeszkadza ...a balerinki jak najbardziej nosze :D:D rurek nie bo sie czuje troche jak wielka dupa ahahahahah zawsze wolalam troche poszezane spodnie

Gość mantissa
nosz kurde Napisałam posta i go wcięło, bo sie znowu forum zawiesiło Dobra, jeszcze raz... :] Na topicu o lipolizie laserowej napisała dziewczyna, której znajoma po zabiegu miała nierówności, a z czasem po paru miesiącach skóra się wyrównała :) Z drugiej jednak strony jest sporo osób, które po roku od liposukcji wciąż mają nierówności i niebardzo wiadomo, co z tym dalej zrobić. :O Widać co organizm, to inaczej reaguje na zabieg.

Gość zakotwiczona
heh no jak wszystko tak jak moga sie nie przyjac implanty w cyckach kurde Mantissa az tak nie bierz do siebie wszystkiego bo mozna sie jeszcze gorzej zalamac ;) poczytaj na innym forym dziewczyny od ud moze cos jeszcze pisza

Gość mantissa
Zakotwiczona, dzięki za te słowa :) Bo ja to jestem panikara i czarnowidzka życiowa i zawsze wszystko robieram na części pierwsze i sie doszukuję najgorszego... :O A w ogóle to mimo wszystko ja ciągle nie mogę uwierzyć w to, że mogłabym mieć taką figurę, o jakiej zawsze marzyłam. Wiesz, to niemal jak zmiana naturalnego kształtu sylwetki. Jak byśmy Stwórce poprawiały ;) :D Ale to takie drobne korekty w sumie, więc może się uda, bo niby czemu nie. :)

Gość Max2008
Drogie Pani, nie doczytałem, ile za brzuch zapłaciłbym w Czechach? Na razie najlepszą cenę mam w Sulęcinie. Tą metoda tumescencyjną i po odsysaniu zastosowanie smart lipo dla wygładzenia gdyby były nierówności czy aby im zapobiec.

Gość Max2008
Dzięki Dziewczyny, już przeliczyłem w Czechach brzuch i boczki to 3.500, to samo co w Sulęcinie. Poczytam na tej czeskiej stronie co mają za sprzęt

Gość zakotwiczona
za brzuch i boczki 2,500 KCZ Mantissa nie tylko ty ... ile ja za i przeciw sobie rozpisalam przekalkulowalam to i tak wychodzilo na za bo chyba innego ratunku nie ma ... dziwne ze znalazlam i ogolnie dowiedzialam sie tego dopiero teraz a nie jakis rok czy 2 lata temu .. ale moze to i dobrze ;D:D:D powinnysmy sie wspierac nawet jeszcze dlugo przed :D

Gość mantissa
Dziś mam właśnie dzień pozytywnego myślenia - widziałam na ulicy dziewczynę z prześwitem i mnie zmotywowała, też chcę taki :D Człowiek patrzy na siebie, widzi, że jakiejś masakrycznej tragedii nie ma, ale tu czy tam trafi się taki kawałek ciała, który wpędza w kompleksy i odbiera pewność siebie. ehh życie :) Pozdrawiam, Zakotwiczoną szczególnie 🖐️