Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelmania

Liposukcja, lipoliza a może SmartLipo????

Polecane posty

Gość kafcianawakacjach
"Ja nie jestem zadowolona ze SmartLipo, zreszta sami przeczytajcie na kafeteri o wypowiedziach o IQ medica, szkoda gadac" Na kafeterii znalazłam jedynie informację, że karzą długo czekać z terminami.. nic więcej Wiesz, to forum ma troszkę rolę opiniotwórczą, więc jeślii zamieszcza się takie zdanie, to dobrze było je chociaz troszke uzasadnić. z góry wielkie dzięki :)

no wlasnie przeciez lipoliza laserowa to SmartLipo, a co ja myslalam:(, a dlaczego odradzam IQ Medica- sama przeciez mozesz poczytac na kafeteri ile jest o niej tematow, nawet jest jedna jakas dziennikarka co zbiera opinie na temat doswiadczen z tej kliniki aby opisac puzniej w gazecie.

Gość mysza1234
Hej ja tez chce zrobic sobie wewnterzna czesc ud. U mnie w miescie jest tylko liposukcja i zastanawiam sie nad nia. Boje sie, ze skora obwisnie albo porobia mi sie jakies dolki. :( Naprawde miedzy smartlipo a liposukcja jest az taka duza roznica?

Gość kafcianawakacjach
Kurcze.. dzięki.. zerknełam na te opinie.. w takim razie co polecacie w ok. Warszawy?

W okolicach warszawy chyba najlepszy jest Sankowski, ale ma ogromne ceny. Chociaz jak sie juz decydowac na zabieg to najwazniejsze aby byla to dobra klinika bo w przeciwnym razie albo brak efektu albo efekt ktory wymaga poprawy-wiem cos o tym. Ja myslalam miedzy lipoliza a liposukcja, ale chyba zdecyduje sie na to drugie bo chcem juz miec raz a porzadnie. Wierzcie mi juz mam dosc mojego kompleksu a prubuje juz z nim cos zrobic dobre dwa lata. Takze teraz liposukcja albo zaakceptowac buleczki:)

SmartLipo jest teraz bardzo reklamowany ze wzgledu na fakt ze jest nowy, kliniki go kupily i chca wyprubowac. Reklama jest ogromna, ale tak naprawde jest to nowosc aby ja wyprubowac na pacientach, no i mnostwo jest osob niezadowolonych ze mna wlacznie.

Gość Zetka2
Moja koleżanka miała robiona liposukcję w głębokich warstwach tkanki tłuszczowej i wyglada nieciekawie. Podobno bułki na udach tak sie robi. Na topiku o lipolizie laserowej dziewczyny dużo piszą na ten temat.

Gość Mindek
zdecydowałam sie na smartlipo, bo bezpieczniej. Brzuszek jest płaściutki, chociaż przed zabiegiem tez nie był wielkich rozmiarów, ale jak siadałam to tłuszcz zwijał sie nad spodniami. I to mi najbardziej przeszkadzało. Miesiąc po smarcie doszedł do siebie, skórka ładna, równiutka, oczywiście już bez siniaków ( były przez 2 tygodnie). Mnie sam zabieg w ogóle nie bolał. Widzis sie wszystko co lekarz robi. Poczatek znieczulenia nieprzyjemny, taka jakby brzuch rozrastał się w rozmiarach, jak znieczulenie zadziałało wówczas juz nic nie czuć. Jestem z natury histeryczką, ale tu nie było przy czym histeryzować. Najbardziej wkurzył mnie mąż, bo zabrudziłąm mu tapicerką w samochodzie. Dziewczyny bierzcie worki na śmieci, jeżeli macie meżów ze sobą, duzo płynów wycieka po zabiegu. Nastepny dzień troche bolesny, przeszło po pyralginie. Na trzeci dzień tylko narósł obrzęk i ok

Gość effy
hej dziewczynki! jak tam przygotowania do zabiegu? ja jestem po drugim zabiegu smarta. ten był poprawkowy plus wewnętrzna strona ud. wszystko z odsysaniem. jak się domyślacie - przyjemnych doznań nie było;] czuję się zdecydowanie lepiej niż za pierwszym razem [a miałam teraz odessane więcej], prawie biegam;D powiem Wam tyle - nie ma się co zastanawiać, tylko wybrać się do profesjonalisty na zabieg:) pozdrawiam serdecznie

effy a gdzie robiląś oba zabiegi? u tego smego lekarza? nacięcia miałąś w tych samych miejscach??i co odsysalaś?\\ za tydzien jade na oprawke brzucha bo sporo tłuszczy i nieróności mi tam zostało i zastanawiam sie cyz wkoncu bede miaał połaski brzuch

Gość effy
mexa: tak, u tego samego lekarza w katowicach. o drugim razie wiedzialam od lipca, bo obie strony [czyli i ja i lekarz] nie bylismy zadowoleni z efektow. w tzw. miedzyczasie mialam 3 zabiegi IRF. poprawka oczwiscie w cenie. poniewaz chcialam rowniez wysmuklic inna partie ciala przy okazji, to zaplacilam za to odpowiedni ulamek. sesja profesjonalnie przeprowadzona. naciec bylo wiecej, moze dalo sie to samo zrobic z mniejsza iloscia naciec, ale nie ja o tym decydowalam. nie pamietam czy w tych samych miejscach. na jednej nodze mam wiecej ranek na drgiej mniej, bo tego wymagaly poprawki. niemniej jednak jestem zadowolona. po tygodniu od zabiegu biegalam. odessane mialam wiecej. nie przeciekalam, choc oklady byly pelne podczas zdjecia. poki co za wczesnie by o czymkolwiek prorokowac, ale mysle ze bedzie ok. powiedz jak wrazenia po poprawce. no i gdzie robilas:) pozdrowienia dla wszystkich!

jade za tydzień, zabieg robiłam w sulęcinie, poprawka tez jest w cenie. Dam znac jak poszło

Gość A-N-N-A
Dużo poprawek w Sulęcinie,sama też się kwalifikuję,ale odechciało mi się podobnych zabiegów.Nie każdy lubi cierpieć na własne życzenie,tym ,którzy są zdecydowani proponuje dobrą klinikę-naprawde drożej,ale i profesjonalniej.To tyle.

Gość Kistan
W Sulęcinie robiłam można powiedzieć poprawke po liposukcji przeprowadzonej dużo wcześniej przez inną doktor, i jestem bardzo zadowolona. Zabieg dobrze przeszłam, bez wiekszego bólu i efekty też są ładne.

Gość ja dzisiaj zrobiłam
liposukcję podbródka. Jestem zabandażowana trochę mnie boli i boję się zdjąć opaskę bo nie wiem jaki widok mnie czeka.

Gość N-e-n-a
Proszę o informacje na temat lipolizy podbródka; Mam mieć zabieg w przyszłym tygodniu. Jak dlugo utrzymuje się opuchlizna, czy robić z odsysaniem i jak długo trzeba czekać na efekt? Proszę dajcie trochę wiedzy bo jestem w stresie.

Gość ja dzisiaj zrobiłam
za dużo Ci nie powiem bo to dopiero 2 dzień. Ból nie jest wielki trochę się czuje przy jedzeniu. Opuchlizna jeszcze się utrzymuje ale jest du żo mniejsza niż wczoraj. Gdzie i za ile masz ten zabieg (chodzi mi o cenę)

Gość ja dzisiaj zrobiłam
Sory, ty masz lipolizę to jest co innego niż ja miałam

Gość N-e-n-a
Myślę,że po obu zabiegach lipolizy czy liposukcji odczucia są podobne.Ja będęrobiła lipolizę w Sulęcinie za 1000 zł. Napisz jak się dzisiaj czujesz i co z opuchlizną. Opisz proszę swój zabieg/

Gość proces
może tu ktoś będzie wiedział przez ile dni się obkurcza skóra po liposukcji

Gość ja dzisiaj zrobiłam
------------> N-E-N-A Zacznę od tego że zabieg jest absolutnie niebolesny mimo wszystko jest to duży stres , myślę dla każdej, ja jak położyłam się na stole to tak się trzęsłam jak by mnie ktoś do prądu podłączył i nie mogłam tej trzęsawki opanować. Najpierw dostałam znieczulenie i potem już tylko czułam że w okolicy gdzie odsysał doktor tłuszczyk ktoś "manipuluje" ale to nie jest bolesne. Najbardziej mnie cieszy że nie mam żadnych sińców. Opuchlizna zeszła ale jeszcze nie zupełnie. Jest dużo lepiej niż na drugi dzień lecz to nie jest jeszcze to o czym myślałam. Pozdrawiam

witam wszystkich! moja prośbę kieruje do effy jakoże twoje wpisy sa bardzo konkretne i robiłaś smartlipo w najbliższej mnie miejscowości Katowiach, chcialam Cie prosic zebyś napisała dokładną nazwę kliniki w Katowicach w której robilaś zabieg i jeżeli nie bedzie problemu to jeszcze raz ktore obszary i jakie byly kwoty?

Gość Mamka po 2 liposukcjach
oczywiście brzucha, pierwsza w 2007 roku, brzuch mniejszy znacznie, druga w styczniu 2008, trzecia laserowa 2 tygodnie temu muszę przyznać, żę ze wszystkich jestem zadowolona, ale po laserowej szybciej wchłania się skóra zaczęłam od 115cm w pasie, teraz mam 72, po pierwszej doły i góry na całym brzuchu, masaze, masaze i zrobiło sie OK po drugiej podobnie, ale mniej po trzeciej jedno niewielkie zgrubienie przy pepku, ale sama juz jestem specjalistką i masaz na pewno sobie poradzi myslę, że mam juz to co chciałam

Gość zastanawiające się.
Mamka, dzięki piękne za Twój wpis!!! 🌼

www.baylla.eu Sprawdz tę stronę polecam!!! www.baylla.eu Rewolucja w dziedzinie medycyny estetycznej - NIEINWAZYJNA LIPOSUKCJA CaviStar- Jedyna oryginalna nieinwazyjna liposukcja bez użycia skalpela. Zdumiewające wyniki!!! CaviStar to urządzenie wykorzystujące kawitację ultradźwiękową. Służy do likwidacji tkanki tłuszczowej i zmniejszania efektu „skórki pomarańczowej”. Jest to najnowsza propozycja firmy Baylla jedynego dystrybutora technologii Starbene w Polsce. Od dłuższego już czasu usiłowano pracować bezpośrednio na tkance tłuszczowej. CaviStar to się udało. Po licznych badaniach przeprowadzonych tym urządzeniem uzyskano bezpieczną częstotliwość ultradźwiękową, która działa tylko na tkankę tłuszczową i w ten sposób eliminuje nadmiar tłuszczu nagromadzonego w ciele.

Gość ponawiam
jw

Gość Tradycjonalistka
Zazwyczaj nie wypowiadam się na forum, ale teraz postanowiłam coś napisać na temat zabiegu Smartlipo. Przeczytałam chyba wszystkie wypowiedzi, odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazłam, ale ... . W poniedziałek będę miała trzeci zabieg i powiem wprost: zabieg Smartlipo nie zastąpi zdrowego trybu życia. Przykład: pierwszy zabieg zrobiłam wspólnie z koleżanką. Obie miałyśmy mocne postanowienie poprawy czyt. zmniejszenie masy ciała. Obie jesteśmy trochę ;) po czterdziestce więc na poczatek zafundowałyśmy sobie chomiki, czyli drugą "brodę". Efekt - rewelacja!!!!!!! Wyglądałyśmy kilka lat młodziej. Tak jak pan doktor obiecał zabieg Smartlipo nie tylko usunął tłuszcz, ale także ujędrnił nasze niekoniecznie elastyczne ciało. Ja cieszę się efektem do dziś, niestety moja znajoma nie. Dlaczego? Pewnie dlatego, że ja zaczęłąm dbać o siebie, biegam, wcinam sałatki itd., itp. Moja koleżanka niestety je tyle co kiedyś i "bródka" odrasta. Podsumowując moje Panie. Smartlipo usuwa tkankę tłuszczową, ale nie powoduje, że nowa nie powstanie. Myślę, że jeżeli ktoś nie chce zmienić trybu życia to szkoda pieniędzy na Smartlipo, może w tej sytuacji lepsza liposukcja? Sama nie wiem. Kilka lat temu robiłam liposukcję na udach w Warszawie i drugi raz nie zrobiłabym tego. Jako, że nie jestem zawodową forumowiczką (niestety pracuję ciężko i to nie tylko zawodowo) i pewnie już tu nie trafię uprzedzam pytanie: obie z koleżanką robiłyśmy zabieg w tym samym gabinecie, byłyśmy w tym samym dniu i obu robił nam dr Mrozowski. Szczerze powiedziwszy tym razem nie szukałyśmy daleko i poszłyśmy w Łodzi do lekarza, który zawsze robi nam nasze nienajmłodze buźki n nieco młodsze. Tak więc nie ma mowy, że jednej zrobił lepszy, a drugiek gorszy lekarz. Ja zrobiłam już chomiki, bryczesy i brzuszek. Teraz idę na ramiona - w końcy idzie wiosna :))) Nawet moja koleżanka postanowiła spróbować jeszcze raz i w marcu robi uda :)

Gość Do Tradycjonalistki
Tradycjonalistko: Gdybyś jednak jeszcze tu zajrzała, napisz proszę, dlaczego liposukcji byś już nie powtarzała?

Gość Weeronkaa
Witajcie, dzisiaj byłam na konsultacji w sprawie SmartLipo, chodzi o brzuch (po ciąży), najbardziej byłam zainteresowana czy odsysają czy nie, bo czytałam Wasze posty, że bez odsysania często efekty są mierne lub ich nie ma. Lekarz mi wytłumaczył, że rozbijają tłuszcz który jest potem metabolizowany przez wątrobę i naturalnie wydalany (to wszyscy wiedzą) ale w przypadku brzucha i bryczesów to co się da to odsysają, ale nie jest tego dużo bo do tej pory max 50 ml udało mu się odessać (????). Klinika istnieje od września. I tak się zastanawiam czy to o te odsysanie chodzi czy jest jeszcze jakieś inne. Bo jakoś strasznie mało tego wychodzi. A to co odsysają to jakiś płyn a co z tłuszczem?????. Czy ktoś mi to potrafi wytłumaczyć???? Bardzo proszę:)