Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelmania

Liposukcja, lipoliza a może SmartLipo????

Polecane posty

Gość pani-misiowa
czy ktos robił już zabieg body jet.?podobno jeszcze bezpieczniejszy od smartlipo

Gość darkana
ja robilam wprawdzie smart lipo na brzuch i boczki ale w grudniu bede robic body jet na kolana i ramiona. glownie z tego powodu ze chce potem wykorzystac ten odciagniety tluszcz w inne miejsce :-) body jet jest podobno duzo mniej inwazyjny bo nie dostajesz tylu litrow znieczulenia w cialo co przy smart lipo. z tego powodu tez opuchlizna jest mala. mam termin na polowe grudnia wiec sie zglosze jak bede po - bede miec porownanie bo brzuch i boczki robilam 2 tygodnie temu.

Gość Nie dziekuje
A ty "Zapraszamy" ten tekst wklejasz wszedzie po 100 razy. Co do forum, to ja nie widze tam nic ciekawego, sorry Z tego co wiadomo, to miala byc proba kopii innego forum o operacjach plastycznych, a mianowiciewww.beautywpolsce.com Niestety totalny niewypał, tandeta i dodatkowo paskudne kolory - porazajace oczy. Okropnosc !! Poza tym na www.beautywpolsce.com jest prawie 5000 tematow.

Gość anucha_1981
do derkana czy mogłabyś przełac mi na maila zdjęcia przed i po ? zastanawiam sie nad brzuchem , już nawet umówiłam się na konsultacje w Opolu na 18 grudnia ale ciąglę mam wątpliwości czy to da jakiś efekt No i nie bardzo wiem czy to odsysanie ma być bo lepszy efekt jest czy nie?

Gość darkana
podaj mi maila to chetnie przesle fotki...

Gość anucha_1981
anna.dybas@op.pl Będę wdzięczna za zdjęcia. A Ty jesteś zadowolona z efektów? Różnie są opinie.

Gość darkana
annucha - wyslalam fotki, napisz czy doszly....

Gość anucha_1981
Fotki doszły. Wielkie dzięki. Więcej tekstu odpisałam w mailu. W każdym razie jestem zdecydowana, jeżeli tylko konsultacja potwierdzi, że mogę też skorzystać.

Gość darkana
anucha....nic nie doszlo - kiedy wyslalas maila?

Gość iwlam
do darkana Hej widze, ze jestes juz chyba po zabiegu body jet ? Jak efekty ? Mozesz powiedziec gdziekonkrentnie robilas i czy jestes zadowolona? pozdrawiam

Gość odwiedzająca 26
Byłam na konsultatcji body jet i smart lipo i decyduję się na smart lipo.Odpowiem na pytania jeśli takie będą. napewno nie jest to zabieg lanchowy jak to piszą leżenie dwa dni ściąganie szwów po 7 dniach opuchlizna spowodowana zbieraniem się wody w tych miejscach . Zabieg 60000 zł w KATOWICACH. Ubrabko uciskowe na wymiar. zabieg mam 25 stycznia. pozdrawiam

Gość anucha_81
Byłam zdecydowana dopóki nie porozmawiałam z lekarzem. Owszem , zabieg jest mniej inwazyjny od tradycyjnej liposukcji, ale moze wystąpić sporo powikłań np. jednym z częstszych to brak czucia w miejscu jego przeprowadzenia. Obrzęk z licznymi siniakami występuje zawsze i utrzymuje się od kilku do kilkutynastu tygodni. Nalepiej odessać trochę tego tłuszczu bo efekt jest lepszy. No i istnieje zagrożenie zwiążane z działaniem środka znieczulajacego tj. lignokainy - też mogą wystąpic powikłania i to spore.

Gość anucha_81
Zapomniałam dodać, że przy zabiegu powinna byći pielęgniarka anestazjologiczna i może też drugi lekarz. W Opolu brzuch też kosztuje 6000 zł. A boczki 4000 zł. Ale jak się robi obie partie jednocześnie to razem 8000 zł.

Gość anucha_81
Zainteresowani lipolizą iniekcyjną powinni wiedzieć jaka jest różnica między smartlipo. Otóż lipoliza iniekcyjna to otrzykiwanie miejsc specjalnym środkeim który ma wspomóc w rozpuszczeniu tkanki tłuszczowej i jej wydaleniu przez oranizm metabolicznie, tj. wątroba, nerki. Smartlipo to zabieg chirurgiczny który polega na wprowadzeniu pod skórę laseru który rozbija tkanke tłuszczowa , upłynia komróki tłuszczowe i tłuszczyk znika. Smartlipo jes bardziej inwazyjne i kosztowe ale efekty praktycznie gwarantowane. A lipoliza iniekcyjna nie boli , ale nie na każdego działa no i wypadałoby kilka razy wstrzyknąć ten śodek. Można po obu zabiegać brać np. l-karnitynę. Należy też masować miejsca po zabiegu bo to pomaga. Powodzenia !!!

Gość Zapraszamy
Forum www.feelbeauty.eu/forum które daje wiedzę każdemu...od medycyny estetycznej przez zabiegi chirurgii plastycznej po dokładnie opracowany dział badan! Zobacz na www.feelbeauty.eu/forum ponad 800tematów ,ponad 6000postów,fotki pozabiegowe ,przejrzyscie ulożone tematy.Każdy temat opracowany z dużo iloscia informacji i fotek.Twój post nigdy nie pozostanie bez odpowiedzi! Modereatorzy w każdym dziale zawsze pomocni! Wchodząc na nasze Forum znajdziesz wszystko co Cie interesuje. Zapraszamy na www.feelbeauty.eu/forum

Gość poziomka28
Anucha NIe wprowadzaj ludzi w błąd. Smart lipo wcale nie gwarantuije efektów - w innym wątku tego forum aż roi się od przykladów, gdzie dziewczyny piszą o braku skuteczności tego zabiegu. A jest on jak zauważyłaś drogi ... sama jestem po takim bez efektowym zabiegu - z tego tez powodu miałam korektę i niestety okazało się , że dodatkowo pojawiło się powikłanie po zabiegu - o takiej możliwości lekarz juz mnie nie poinformował. Mam guziora wielkości sporego orzecha włoskiego po brodą. Co gorsza - lekarz, który to robił nie poczuwa się do leczenia tego koszmaru. Wydałam sporo kasy, wyglądam gorzej niż przed zabiegiem, a lekarza nie interesuje doleczenie mnie ... Omijajcie smart lipo w Otwocku.

Gość strusiu
do Darkana Hej, możesz mi też wysłać swoje zdjęcia z Sulęcina? I z smarLlipo i BJ? Nadal mam problem, który wybrać, ale już prawie na pewno w Sulęcinie:-)

miałam smartlipo w Katowicach na bryczesy i wewnętrzną stronę ud zapłaciłam 6000,00 w cenie zabieg, spodenki uciskowe i jakieś trzy zabiegi nie pamiętam nazwy, jestem jestem 4 dni po, bryczesów nie ma ale uda są opuchnięte i są krwiaki. Szwy do ściągnięcia za 5 dni. Polecam dr Mekle sympatyczny jak zresztą cały personel. Super opieka pokój dla siebie po zabiegu telewizorek herbatka :) Sam zabieg ogólnie bezbolesny najgorsza pierwsza doba po zabiegu dziś już wycierałam podłogi więc jest ok. Od dwóch do trzech dni trzeba leżeć w domu bo inaczej woda w tych miejscach może się zbierać i pić 3,5 l wody.Zabieg trwał 3 godziny i odessano mi 800 ml tłuszczu. Po przyjęciu do kliniki zakładają wenflon do którego podają jakiś środek znieczulający i antybiotyk. Dostajesz jednorazowe stringi, biustonosz, szlafrok i kapcioszki. Miejsca poddane zabiegowi znieczulają ludokainą i to jest najbardziej nieprzyjemne.Po zabiegu miejsce wchodzenia kaniuli zszywają i zakładają opatrunki które przez parę godzin mogą trochę przeciekać.Na to nakładasz spodenki uciskowe. I nosisz je przez ok 1 miesiąc. Dla niedoinformowanych od smart lipo bez odsysania się odchodzi bo jest nieskuteczne.Odpowiem w razie jeszcze jakiś pytań:) Aha mój tłuszczyk lekarz wszczepił mi w udo gdzie miałam dziwną dziurę taki ubytek mięśnia.

Gość doris_
Rok temu zapragnełam coś w sobie zmienić,poprawić.Zaczełam od lipolizy iniekcyjnej na brzuch .Jeden zabieg i nie powiem w tym miejscu miałam wyrażne wgłębienie.Perspektywa następnych,każda oddzielnie(około 6 razy)dała mi do myślenia czy może nie zrobić raz a poządnie.W kwietniu zrobiono mi Smartlipo(brzuch).Niestety w moim przypadku nie było zadawalającego efektu.Po tym zabiegu w odpowiednim czasie dobrałam zalecany masaz endermologiczny z ultradzwiękami(10 razy).Nadal efekt marny.Zaproponowano mi następny zabieg Smartlipo(gratis)z mocniejszymi wiązkami(nie wiem czy dobrze to ujęłam).Wyszły jakieś niezbyt ciekawe bruzdy.Znów powtórka z masażem i nadal efekt marny.Po przeanalizowaniu mojego przypadku doktor zaprponował mi Body-Jet(też w formie rekompensaty).I tak właśnie dziś miałam ten zabieg.Mam nadzieje,że na tę partję ciała,ostatni.Opisałam swój przypadek ponieważ słyszałam i czytałam,że tak jak ja są osoby niezadowolone z Smartlipo.A napewno warto domagać się rekompensaty nie udanego zabiegu.Ja nie miałam żadnego problemu.Jedynie mój brzuszek przeszedł gechenne;)Wcześniejsze ranki po zabiegach pięknie się zabliżniły.Dzisiejszy zabieg miałam w porannych godzinach i jak narazie samopczucie mam dobre.Brzuszek troche opuchnięty nie boli.Pozbyłam się półtora litra tłuszczyku.Znalazłam strone w Body-Jed gdzie pokazany był filmik z tym zabiegiem (uda).Bardzo przekonujący.Pozdrawiam.

Gość Zapraszmy
Forum www.feelbeauty.eu/forum które daje wiedzę każdemu...od medycyny estetycznej przez zabiegi chirurgii plastycznej po dokładnie opracowany dział badan! Zobacz na www.feelbeauty.eu/forum ponad 800tematów ,ponad 6000postów,fotki pozabiegowe ,przejrzyscie ulożone tematy.Każdy temat opracowany z dużo iloscia informacji i fotek.Twój post nigdy nie pozostanie bez odpowiedzi! Modereatorzy w każdym dziale zawsze pomocni! Wchodząc na nasze Forum znajdziesz wszystko co Cie interesuje. Zapraszamy na www.feelbeauty.eu/forum

Gość twinss
Witajcie Panie, Na polskim rynku pojawił się światowy hit - Vaser. Jedyna liposukcja posiadająca wiarygodne badania kliniczne - przeprowadzone przez niezależne ośrodki badawcze i opublikowane w indeksowanych czasopismach medycznych. Gorąco polecam

Gość jjuż po zabiegu
Jeżeli ktoś chce mogę przesłać zdjęcia, 5 dni temu miałam w Sulęcinie robiony Body Jet na brzuch połączony ze Smart lipo na pojędrnienie skóry. Brzuch na razie siny, ale płaski jak decha, nie wiem jak może nie być eektu po tym zabiegu, w trakcie widzisz jak ucieka z ciebie tłuszcz do wielkiego słoja, słyszysz takie zasysanie, jakbys wciągała powietrze do ust i bach do słoika. Niewierzę w to że nie ma efektu bo to niemożliwe, gdybym sama tego nie przeżyła to bym nie pisała. czytam sporo dziwnych rzeczy. Ktos wcześniej pisze że za leki, plastry po zabiegu zapłacił 500zł, ja zapłaciłam 150zł. Wygląda na wymyślanie.

Gość Umówiona na wizytę
Witam, Mam pytanie do Dziewczyn, które robiły zabieg w Sulęcinie. Jestem umówiona na kwiecień i cały czas myślę jak się tam dostać najkrótszą drogą. Będę jechać z woj. Śląskiego i na pewno będą jakieś przsiadki. W tym właśnie problem, że będę jechać pociągiem, ewentualnie pks-em, ale nadal nie wiem jak to zaplanować. Na pewno przyjadę dzień wcześniej, żeby nie było niespodzianek w podróży i zatrzymam się w hotelu. A właśnie, czy macie może namiar na najbliższy hotel,podobno jest jakiś koło Pani Kasi, w necie znalazłam tylko Hotel Miejski ul. Kościuszki 10, nie wiem czy to ten najbliżej Jej gabinetu. Robiła któraś z Was modelowanie całych nóg ? Pozdrawiam :)

Gość do umowiona na wizyte
Na czym polega modelowanie calych nog? Czy bedziesz to miala robione za pomoca body jet?

Gość krwiak-załamana
dziesiec dni temu mialam zabieg smart lipo polaczony z liposukcja laserowa policzkow i podbrodka... na dzien dzisiejszy efektow poki co nie widze, ale tym sie nie martwie bo czuje jeszcze obrzek na twarzy wzdluz calej linii zuchwy...martwi mnie natomiast to iz na podbrodku i do tego tak jakos niesymetrycznie, bo bardziej z prawej strony, az nachodzi na policzek... pojawil mi sie wielki krwaik, gula, wyczuwana strasznie...twarda.... duza.... pani doktor kazala mi ja masowac. boje sie okropnie, to jest wielki i widoczne:( twarde...na zewnatrz ma normalnie kolor skóry..czy ktos miał taki przypadek?????? prosze napisać

Gość krwiak-załamana
dziesiec dni temu mialam zabieg smart lipo polaczony z liposukcja laserowa policzkow i podbrodka... na dzien dzisiejszy efektow poki co nie widze, ale tym sie nie martwie bo czuje jeszcze obrzek na twarzy wzdluz calej linii zuchwy...martwi mnie natomiast to iz na podbrodku i do tego tak jakos niesymetrycznie, bo bardziej z prawej strony, az nachodzi na policzek... pojawil mi sie wielki krwaik, gula, wyczuwana strasznie...twarda.... duza.... pani doktor kazala mi ja masowac. boje sie okropnie, to jest wielki i widoczne:( twarde...na zewnatrz ma normalnie kolor skóry..czy ktos miał taki przypadek?????? prosze napisać

Gość buttlover
Czy z wielkiego tyłka (obwód ponad 160 cm) wychodzą wielkie balasy?

Gość Sadybiak
Do krwiak-załamana: Spokojnie, ja jestem dzisiaj 9 dni po zabiegu smartlipo na podbródek i mam podobną sytuację... Tzn. mam bolącą gulę po lewej stronie żuchwy i generalnie boli mnie w okolicach pod szczęką. To normalny objaw z tego co się orientowałem, chociaż przyznam szczerze, że też miałem stracha pod zdjęciu opatrunku. Od środy mam masaże rozprowadzające ten szajs pod skórą - jestem na razie po dwóch, w tym tygodniu biorę kolejne 3, a w piątek będę mógł wreszcie ściągnąć to cholerne ubranko z brody, bo przez to g... nigdzie praktycznie nie wychodzę:( Co do efektu to na razie trudno cokolwiek wyrokować po 9 dniach, siniaki i krwiaki złażą, a byłem dosłownie czarny (teraz żółknę dla odmiany...) - smaruję to płynem Lipohep, który bardzo przyśpiesza walkę z siniakami itp. Generalnie masaże po Smartlipo i noszenie elastycznej opaski 24 godz. na dobę to podstawa - zobaczymy co będzie dalej:)

Gość aneczka2084
do jjuż po zabiegu proszę jeśli mozesz wyślij mi zdjęcia bo z tego co czytam jestes bardzo zadowolona z zabiegu a ja zastanawiam sie i chcialabym zobaczyc efekty z góry dziekuje