Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość campini

zapalenie gruczołu bartolina a streptococcus agalectiae

Polecane posty

Gość campini

witam serdecznie. moze ktoś mi tu coś podpowie. otóż w 2005 roku miałam ropne zapalenie gruczołu bartolina. nie wiem czym było to spowodowane, ponieważ nie zostałam poinformowana co to wywołało. po wyjściu ze szpitala miałam sie udać do kontroli co też uczuniłam. miałam robiona cytologię co pół roku. wychodziła zła. ale mój lekarz przepisywał mi tylko globulki na ślepo, w między czasie bartolin został wyłuszczony gdzie też nie zostało przeprowadzone badanie które pomogłoby wskazac czy jakas zaraza we mnie ne siedzi. postanowiłam skonsultować to prywatnie. lekarz zrobił cytologię wyszła zła przepisał leki i znowu cytologia znowu zła więc silniejsze leki. znowu cytologia i znowu wynik wskazywał na infekcję, wiec skierował mnie na badanie mikrobiologiczne. i tu wyszło ze mam paciorkowca streptococcus agalectiae. nikt wcześniej nie pofatygował sie zeby to sprawdzić. czy ten paciorkowiec moze wywołac zapalenie bartolina?? i kolejne pytanie. czy mogę udać sie do szpitali w których byłam leczona i poprosić o wgląd do karty pacjenta po 3 latach??

Gość campini
up up

Gość campini
:)