Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aptekaraaaa

Smoczek u dwulatka...PRZESADA!!!!!

Polecane posty

Gość Aptekaraaaa

Witajcie Chcę poruszyc temat smoczków u wiekszych dzieci-2 i 3 letnich... Pracuję w aptece i dzis miałam klientke która kupowała smoczek. Pytam ile dziecko ma lat,ona ze 3! Ja w szoku ale w sumie dałam jej bo nie obchodza mnie cudze dzieci i ich problemy w starszym wieku z zębami tylko zysk dla mojej apteki. A jakiś czas temu była babka która kupowała dla......... TRZYLATKA!!!! To juz przegięcie!! Matki jesteście tak głupie ze nie wiecie ze z tego powodu wasze dzieci bedą miec problem ze zgryzem?? W końcu łatwiej wsadzic w buzie smoka i miec spokój,prawda?? Zastanówcie sie zatem.......

Gość Aptekaraaaa
miało byc ze dwa latka ma...

Gość to jeszcze ...................
syn mojego sąsiada ma 2,5 roku i cały dzień chodzi ze smokiem w buzi a jego córka jak szła do 1 klasy to miała smoka w kieszonce:o i co wy na to??:)

Gość upsa
co ze smoczkiem od butli?

moje dziecko przestało pić z butli jak miało 6 m-cy.Od tej pory był kubek i szklanka

Gość upsa
a np rano?ok 6ej?jak sie przebudzilo na flache?albo przed spaniem?juz nie?to jak piło mleko na leząco?

Gość upsa
bo kubek i szklanka to w pozycji siedzacej czy tez na stojaco ale moj synek lubi wypic o 6ej flache i spi do 8ej

a ja slyszalam opinie ze niekapki sa tak samo szkodliwe dla zgryzu jak butelki...

najlepsze jest picie przez slomke ale moje dziecko nie potrafi opanowac tej sztuki:O rowniez nie pochwalam noszenia smoczka przez duze dzieci, rozumiem jeszcze do spania, ale na codzien nie..

a tak wogole to kiedy dzieci nabywają umiejętnośc picia ze zwykłej szklanki/kubeczka?

moj synek ma rok i 8 mcy i od jakis 4 mcy potrafi pic ze zwyklego kubka ale musi miec malutko nalane wo wylewa czasem na siebie..

My odsawiliśmy \"monia\" w 1,5 roku. Jak synek znalazł smoczek w szafce pół roku później to nie widział do czego to służy. Wpychał go do autka i woził jako pasażera. :P Butle ze smokiem odsawtiliśmy w roczek. Syn pił albo z tych butelek plastikowych z dziubkim dla sportowców bo kupowaliśmy mu w takich butlach wode mineralną NESTLE. Albo z kubka normalnego ale najczęściej z bidonu dziecięcego. Takiego kubeczka ze słomką. :)

moje dziecko nie zna smoczka - ani zwykłego ani od butelki, nie zna też kubka niekapa - i nie pozna. Od póltoramiesiąca (mniej - więcej) daję jej pić z kubeczka - najpierw zwykłego teraz zaopatrzyłam się w Doidy Cup i jest wygodniej :)

to co polecacie kupic zeby dziecku bylo z tego wygodnie pić? niekapki odpadają bo mala myśli ze to gruyzak i sie nie napije.

niektore dzieci maja tak silny odruch ssania ze gdyby mamy nie siegnely po smoczek to dziecko musialoby wisiec non stop przy cycu. Ja tak mialam ze nie moglam go nawet na chwile odciagnac od piersi...jak usnal i go odkladalam to od razu byl ryk:O...

Mamani spróbuj taka butelke z zamykanym dziubkiem ( niektore napoje w takich sa lub male wody mineralne) u nas to jedyny sposób (poza butelką) zeby maly sie napil na spacerze. Niekapek i bidonik sie nie sprawdzily

spróbuj ze zwykłej szkl albo kubeczka.Tylko nie licz,że od razu zacznie pięknie pić.Po tygodniu się nauczy

daffodile dzieki :) kupie dzis jej mineralna w tej butelce i zoabzce jak jej picie z tego pojdzie :) a co do smoczka moja juz w spzitalu dostala bo jej byl potrzebny. po 4 miesiacu smoczek byl tylko do usypiania. jak zasnela wyplula smoczka i w dzien sie nie dopominala. od jakiegoś 5-6 miesiaca wywalilam wszystkie smoki jakie mialam w domu bo malej wogole nie interesowaly. nie dala ich sobie do buzi wlożyć :) Na szczescie nie mialam problemu z odzwyczajaniem bo pamietam moja siostre i jej cumelki do 5 roku życia sie rozstac z nimi nie mogla.

to jeszcze ze szklanki sie nie napije bo sie dlawi.

no nie żartuj:o

no przeciez ma ponad rok? to dlatego,że jej nie nauczyłaś.Moje dziecko i dzieci które znam piją już same z kubków bez pomocy dorosłego w tym wieku

to jeszcze nie wiem dlaczego moze dlatego ze to dla niej jeszcze nie jest odpowiedni moment. wiesz inne dzieci juz chodza sikają na nocnik budują wieże z klocków itd... ale ona nie ejst innym dzieckiem tylko moim dzieckiem i jak przyjdzie na nią pora to sie napije ze szklanki tak ze nie bede musiala poźniej sie denerwowac ze sie krztusi i nie oddycha :)

dobra uciekam bo małą wstala... ponad 4 godziny spala...to rekord :d

pije z butli tak? to jak ci urodzi się maleństwo to na pewno nie pozwoli sobie tej butli zabrać.Choćby z zazdrości.Będziesz miała w domu 2 ssaki:)

mój synek ma 8,5 miesiaca i dydola :D ma tylko do spania :) na butli ciag dalszy ale uczymu sie sztuki picia z kubka normalnego bo nikapki jakos mu niepodchodza a z normlnego sie napije :)

to jeszcze... Kazde dziecko rozwija się w swoim tempie. Jesli córeczka Mani nie lubi pić z kubka bo się dławi to nie znaczy, że za 2-3 miesiące nie zacznie pić ze szklanki jakby robiła to całe życie. Ja się nie sugeruję innymi dziecmi. Mój syn ma 2,5 roku. Nie mówi w ogóle. Jest tylko "tato", "mama" i "papa". Nawet odgłosów nie naśladuje. Nie chce i koniec. Nawet nie próbuje. Wkurza mnie jak spotykam przemądrzałe mamusie, ktre to mówią, że ich dzieci lub dzieci kolezanek to w tym wieku piosenki śpiewały i wiersze recytowały. Szlag mnie trafia jak mi mówią, żebym szła z synem do psychologa bo coś z nim nie tak... :O Mały jest normalnym, zdrowym dzieckiem tylko... milczkiem.

niedłygo wpadniemy w taka manie że jak dziecko po porodze samo nie poraczkuje do mamy to będziemy latach po poradniach psychologicznych;) a co do smoka - smoka ciągałam do 6 roku życia!!! moje dzieci sa niesmoczkowe z wyboru

Gość jestem au pair w usa
i moje dziecie do 4 roku zycia smoczka mialo :O ja odzwyaczjalam, rodzice dawali- bezsens az w koncu dentysta powiedzial malemu ze nie wolno- I SPOKOJ, maly pare razy zawyl o smoka- nie dostal- i jest spokoj ;)

jestem mala z tatusiem wybyli na spacerek :) no i spróbowalam jej dac z kubeczka. nalalam odrobine soczku. przez jakis czas pila uciekalo jej co prawda po bokach ale jakos jej szlo. poźniej sie zakrztusila i bylo klepanie po plecach ale wolala aj aj co znaczy zeby jej dac jesczze :D wiec jej sie podobalo :) Zobaczymy jak to bedzie. Jutro tez dam jej sie napic z kubeczka a kupie jej dzis ta butelke z dziubkiem i zobacze jak sobie z tym radzi :) No ale butli napewno narazie nie odstawiamy :)