Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aptekaraaaa

Smoczek u dwulatka...PRZESADA!!!!!

Polecane posty

mamani moja niebardzawo z kubeczków ale właśnie z butelki z dziubkiem pije- bo u domiego przyuważyła że on pije- tylko ten diubek ustawiam na maleńka szparke- nie powiem troszke sie czasem obleje - ale cóż poradzic ;)

Ja dziś widziałam 5 letnią dziewczynkę ze smokiem:o:o:o Mnie juz nic nie zdziwi:o

Moja Zuzka ma dwa latka i w domu pozwalam jej pić z normalnego kubka. Fakt ze obleje sie czasem, ale trzeba dać dziecku szanse. Zwłaszcza ze ona sama nalega. Nie chce jej zniechęcać.

Gość mniunia
moj synus ma rok i 5 miesiecy i pije mleko i herbatki i soczki z butli z normalnym smokiem, starszy pil do 3 i pol roku mleko z butli, z kubeczka zaczał pic inne płyny jak mial ok 1,5 roku, smoczki obaj odrzucili w wieku 8 miesiecy, mieli tylko do spania, starszy ma 8 lat i nie ma problemow ze zgryzem, kazde dziecko jest inne

Mi idealnie poszło odstawić smoczek a tymbardziej butelki ze smokiem. A 5 letnie dzieci ze smokiem to koszmar. Nie oszukujmy sie tojest lenistwo rodzicow odzwyczajenie dziecka od smoczka. No bo 5 latekjuz a nawet 2 latek nie ma silnego odruchu ssania. Jest po prostu zatykaczem buzi dzieci gdy płaczą i szybkie położenbie dziecka spać

Gość Aptekaraaaa
Cieszę się ze jesteście mądrymi matkami!!!:) MaMani-pozdrawiam Cie bardzo serdecznie,gratuluję drugiego maleństwa,pewno drugie też bedzie takie śliczne jak Mania :) juz kiedyś czytałam Ciebie i Twojego bloga,teraz jak tu wchodzę tez szukam topików na których piszesz,bo bardzo miło mi sie Ciebie czyta:) zatem pozdrawiam Ciebie i wszystkie inne mamusie które są madre i nie robią swoim dzieciom krzywdy dając im smoki.... całuje