Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska ania

co myślicie o aborcji?

Polecane posty

Gość ciekawska ania

czy powinna być legalna? większość katolików pewnie powie,że nie.

powinna być legalna,niech kobiety decydują, a nie inni za nie.

Gość dajcie spokój
to jest temat w którym nie można osiągnąć kompromisu ,po co rozpalać przeciwników tego co w temacie?

Gość vvvvvvvvvhoward
jestem za prawem do wyboru, chciaz sama bym sie na to nigdy nie zdecydowala,

kobieta powinna decydowac o sobie, a nie panstwo ... ehh szkoda słow

jestem katoliczka, jestem przeciw i za - ale za tylko w przypadku gwałtu, a nie szczeniackiej głupoty

Gość WSTYDZCIE SIę MORDERCY +
ZOBACZ I POMYśL NAD LUDZKIM DAREM żYCIA... http://www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/aborcja/aborcja2.html CZY DO TEGO DążYCIE...? CZY PO TO BóG DAł żYCIE BY LUDZIE ZABIJALI...? PRZYKAZANIE 5 - NIE ZABIJAJ..I KAżDY KTO NARUSZY TO PRZYKAZANIE W PIEKLE BęDZIE SIę SMARZYł... WTłUMACZYCIE SOBIE SYTUACJE, ALE OD WIEKóW DAR żYCIA JEST TAKI SAM. JESLI SYTUACJA KOMPLIKUJE NAM ZYCIE TO NAJLEPIEJ ZABIć NIEMOWLE BO NIECHCIANE !!! A MOżE TO NAD WAMI TEż SIę ZASTANAWIANO PODCZAS CIążY O ABORCJI...? A JEDNAK ZYJECIE !!! WSTYD - WSTYD - WSTYD !!! MORDERCY !!! I NIC WASZEGO CZYNU NIE OCZYśCI Z WIN !!!

Gość ciekawska ania
skoro prawie wszyscy są za aborcją,więc dlaczego jest nielegalna w naszym kraju.Niby państwo demokratyczne,a nie możemy decydować o sobie.

To pytanie, na które nie da się odpowiedziec jednoznacznie TAK lub NIE. Ideałem byłoby, gdyby była legalna, ale wykonywana jednak w uzasadnionych przypadkach. Nie można bowiem dopuścić do sytuacji, w której młode kobiety stsują aborcję jako formę antykoncepcji. Przed dokonaniem zabiegu powinien byc przeprowadzany szczegółowy wywiad o powody decyzji, sytuację kobiety. Może kobieta zgłaszająca się na aborcję powinna być informowana np. o możliwości oddania dziecka do adopcji bezpośrednio po urodzeniu (bo przecież niektóre kobiety nie tyle nie chcą urodzić, co nie mogą sobie pozwolić na dziecko). Konieczna byłaby także lepsza edukacja w kwestii antykoncepcji, żeby dziewczyny wiedziały, że aborcja to ostateczność i jak się przed taka sytuacją ustrzec... To skomplikowany problem i nie mam sprecyzowanego zdania na TAK albo na NIE.

Gość ciekawska ania
do WSTYDZCIE SIę MORDERCY +- no pewnie lepiej,że te co nie mogą przerwać ciąży podrzucają martwe niemowlaki po śmietnika.

Gość ciekawska ania
większość tych twoich obrazków to zdjęcia z samoistnego poronienia.

Gość dajcie spokój
no i zaczyna się :) Warto jałowo mielić litery?

WSTyDŹCIE SIE MORDERCY, a co jeśli donoszenie ciąży grozi śmiercią matki? Jedna śmierć dla uratowania innego życia, czy podwójna śmierć? Co wtedy wybierasz?

Gość MORDERCY +
Kochająca matka odda własne zycie za dziecko !!! Tłumaczycie sobie zdięcia, bo tak jest najłatwiej !!! UDAWAć, żE NIC ZłEGO SIę NIE ZROBIłO!!! CZY WIęC EUTANAZJA I ABORACJA IDą Tą SAMą DROGą...??? TYLKO I WYłąCZNIE MATKA ODPOWIADA ZA DZIECKA żYCIE, TO JEJ GENY Są W NIM, A JESLI ZABIJA - NIE JEST KOBIETą TYLKO MORDERCą !!!!

Gość Ratissss
Wstydźcie się mordercy --> nad losem karalucha lub pająka tez rozpaczasz ;/ takie dziecko jest w momencie jak to mówisz zabicia kawałkiem mięsa a nie żywą myśląca i czującą istotą ...;/ Nie używasz prezerwatyw ??;/ Jeśli używasz to się wstydź bo przecież te wszystkie plemniki któe marnuejsz też mogłyby być ludźmi gdybyś ich nie zabiła ;/ argument ten sam jak przeciw aborcji ;/ wiesz ;/ Każda kobieta jest w takim przypadku morderczynią...każda która używa antykoncepcji,każda która rozdeptuje pająka bo nawet pająk jest bardziej rozwinięty niż to jak ty to nazywasz "dziecko" ;/ bestialstwem i okrucieństwem jest znęcać się psychicznie nad kobietami które poddały się aborcji,bo niektóre może musiały ze względów finansowych bo żyły w nędzy lub zdrowotnych,lub to dziecko z gwałtu i nie potrafiłyby go pokochać i tylko by cierpiało niekochane,a nawet jeśli jakaś kobieta zrobiła to po prostu bo nie chciała mieć dzieci nie masz prawa wyzywać takich od morderczyń bo one nie zabiły żadnego człowieka.

Gość ciekawska ania
ja jestem także za eutanazją

Nie chodzi mi o oddanie życia za dziecko, lecz o sytuację, w której umrą oboje.

Gość luizka222
Nie mam zdania... ciężko prawde powiedziawszy mi się wysłowić. Za lub przeciw aborcji - takie zdanie naprawdę można sobie wyrobić chyba tylko wtedy jak naprawdę sie zajcie w niechcianą ciążę.. nie ma co spekulować

jest trendy. choc to sie moze w unii zmienic w zaleznosci od proporcji zasobow ludzkich poprodukcyjnych do zasobów ludzkich produkcyjnych

Gość MORDERCY +
PSZECIE, żE TYLKO KATOLICY SIę SPRZECIWIAJą ABORCJI, a czy Wy - ZIMNE SUKI - nie jesteście katoliczkami ...???? Do kościoła tylko idziecie się modlić i prosić o odpuszczenie grzechów, a po kościele najlepiej iść na sex podryw, a potem jesli się wpadnie to najlepiej usunąć i to rzeczy nikt nie widział... BóG WAS WIDZI I ROZLICZY Z WASZEGO ZYCIA !!! BóG NIE PISAł W BIBLII O ABORCJI BO DLA NIEGO NIE ISTNIAłO ZABIJANIE. PRZECZYTAJCIE SOBIE TESTAMENT JUż W NAJDAWNIEJSZYCH CZASACH KOBIETY ZA MORD BYłY ZABIJANE - ZA GRZECH !!! A CO WY MYSLICIE, żE WAM TO UJDZIE NA SUCHO...??? O NIE MYLIćIE SIę !!!

Gość ciekawska ania
jesteś jakąś nawiedzoną dewotą.

Gość do morderczyni
weź nie pierdol dobra?

Gość MORDERCY +
DZIECKO JEST CZłOWIEKIEM JUż W MOMENCIE POCZęCIA !!! NIE STAJE SIę CZłOWIEKIEM GDY WYCHODZI NA śWIAT, ALE TO BIJąCE SERCE śWIADCZY O TYM, żE JEST CZłOWIEKIEM MYSLąCYM, A TY MU ODBIERASZ żYCIE !!! WSTYD MORDERCO !!!

MORDERCY, a co z rzeźniami? Czy to nie jest zabijanie? Czy zabijanie zwierząt to nie morderstwo? To ciężkie kwestie, które nie powinny być regulowane w ten sposób, że się zabrania. Każdy powinien w swoim sumieniu rozważyć, czy jest gotów to zrobić czy nie. Nie powinno jednak tego zabraniać państwo. Powinno za to byc jakies wsparcie dla kobiet w niechcianej ciąży, może wówczas wiele dzieci jednak by się urodziło...

Gość Ratissss
Thiaaa...Te zdjęcia to z jak ktoś już powiedział samoistnego poronienia ;/ to że je ktoś wkleił i zatytułował "po aborcji" to znaczy że mam wierzyć na słowo ;/ Chyba cię powaliło kobieto ;/ Kochająca matka nie zabije swojego dziecka ...racja ...tyle że to nie jest dziecko ...Thiaaa..kochająca matka powinna kochać swoje plemniki i nie powinna ich zabijać prawda ;/ Dobry człowiek nie powinien zabijać kurczaków dla pożywienia ani pająków i karaluchów za ich wygląd ;/ tłumaczenie to samo ...Po co w ogóle wpieprzasz się do czyjegoś życia,tak cię obchodzą cudze dzieci ??To może zajmij się tymi co już siedzą w domach dziecka i płaczą że nie mają mamy bo ich mama je urodziła ale ich nie chciała ;/

MORDERCY+, a ja akurat nie jestem katoliczką, a ciąży bym nie usunęła. Nie ma reguł w tej kwestii.