Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska ania

co myślicie o aborcji?

Polecane posty

Gość Ratisssss
Spuszczanie się na brzuch i babranie w spermie....

Gość Ratisssss
prosiłam aby siepode mnie nie podszywać ;/ oleńka ...daj spokój idź spać :O

Gość slowik
Ratissss daj spokój sobie z tymi głupcami.

Gość Ratisssss
Nie chcę cię ubabrać w swoim bagnie bo ja w żadnym bagnie nie jestem...nie ?nie używasz antykoncepcji...to albo nie uprawiasz seksu w ogóle albo rodzisz dziecko za dzieckiem ...

Gość gregr
no i co ?? co to ma do rzeczy

jakie grzechy??/ np oklamywanie innych... jesli dokonuje aborcji .dokonuje ja jedynie na sobie i cierpie jedynie ja, a nie druga osoba

Gość URSUS
Czytam Cie Ratiss i uwarzam, że jesteś strasznie zmanierowana, bez życiowych zasad, bez własnego poszanowania do ciała. Kim Ty jesteś?

Gość URSUS
Uważasz, że jak usuniesz dziecko to będzie potem wszystko dobrze? A co potem, co z ludzką psychiką, co z ciałem kobiety?

Gość slowik
Ja urodziłam się z niedosłuchem, myślę ,że doktorzy coś mi uszkodzili.

Gość Ratisssss
No właśnie to moja droga że to hipokryzja...przecież te wszystkie biedne plemniki też mogłyby być dziećmi tak samo jak ten nieszczęsny kawałek rozwijającego się mięsa bez uczuć emocji i myśli...to jest ten sam argument...i co ?przestaniesz używać antykoncepcji ...TO NIE JEST DZIECKO ...to nie człowiek myślący cierpiący ...to nie dziecko które nie wie czemu mamusia je zabija ...to w ogóle nie myśli nie czuje nie płacze itd. to nie jest dziecko.nie można tego porównywać do zabicie narodzonego dziecka bo ono płacze bo ono odczuwa fizyczny ból bo ono ma tam jakieś może nie bardzo złożone ale myśli.a zarodek nie ma nic z tych rzeczy...nie ma nawet zbytnio nerwów rozwiniętych nie ma nic ...nie czuje,jego to nie boli, on o tym nie wie bo nawet nie może o tym wiedzieć bo nie ma żadnej świadomości ani myśli.

Gość slowik
Zaczęłam mówić dopiero mając 4 lata. Byłam cichym dzieckiem i nerwowym.

kazda kobieta ktora dokonuje wyboru, poniesie konsekwencje... ale to jej sprawa ...znam wiele kobiet po aborcji, ktore prowadza normalne zycie i jakos nie zaluja wyboru

Gość Ratisssss
Nie mam poszanowania do własnego ciała ursus ??;/ a co ja się sprzedaje ? Nie ...co to ma do rzeczy?

Gość slowik
Chodzę do kościoła tylko w święta. Mam fajnych rodziców, mieszkam z nimi, kocham ich bardzo.

Gość gregr
o matko...Ratisss, Ty jednak nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Dobra, jesli Cie tak bardzo to interesuje to NIE STOSUJE ANTYKONCEPCJI!! dotarło????????

Gość Ratisssss
Gdybym kiedyś poddała się aborcji nie miałabym wyrzutów sumienia tak jak nie mam wyrzutów sumienia rozdeptując pająka który łazi mi koło nogi.a już prędzej miałabym wyrzuty z powodu myślącego czującego pająka niż nieczującego nie myślącego malutkiego kawałeczka ciała mięsa.

Gość gregr
i niestety chyba sie nie zgodzimy, bo dla mnie liczy się dusza tego dziecka, to właśnie ona czyni go istotą ludzką. A nie stopień rozwinięcia układu nerwowego...

Gość Ratisssss
Tiaaa...nie umiem czytać ze zrozumieniem...teraz co będziesz mnie obrażać ...bo się z tobą nie zgadzam?;/ Nie masz żadnych argumentów...żadnych.Bo niby jakie ...?

Gość slowik
Ja myślę po swojemu, nie mówię tego w rzeczywistości. Zachowuję to dla siebie.

Gość slowik
Ja myślę po swojemu, nie mówię tego w rzeczywistości. Zachowuję to dla siebie.

Gość gregr
nie obrażam Cie, stwierdzam fakt. A argumenów to nie masz Ty bo ne odnosisz sie do moich wypowiedzi

hahah, dusza zalążka ... ludzie to zarodek, nie odczuwa tego co my

Gość gregr
tylko jesteś zaaferowana tym jaka to jestem niby hipokrytka stosując antykoncepcje której nie stosuję

Gość slowik
Ratisss rozumiem cię bardzo dobrze. Mam swoje zdaniei nikt nie zabroni mi myśleć inaczej. Żyję uczciwie.

Gość Ratissssss
Dusza ?? a co to dusza ?? gdzie jest ?? ;/ Nie wiem co nazywasz duszą ale dziecko duszy nie ma bo nie ma mózgu i nie myśli ...a to raczej chyba myśli i uczucia tworzą \"dusze\" -cokolwiek to jest i jeśli w ogóle istnieje- a dziecko tego nie ma wiec duszy też nie ma ;/

Gość slowik
Na szczęście moi rodzice są mądrzejsi od tych katolików.

Gość gregr
to kwestia wiary. Ja wierze - Ty nie. Sedno sporu.

Gość Ratissssss
no dobrze....to nie stosujesz...ciężko musi ci być mając gromadkę dzieci i rodząc dziecko po dziecku ..chyba że w ogóle nie uprawiasz seksu...nie uwierzę że w ogóle nie używasz antykoncepcji ;/ no chyba że jesteś lesbijką...

Gość gregr
a co Cie to obchodzi??

Gość gorsze grzechy
hahahaaa jak juz sie wypowiadasz w sprawach kosciola to sie doksztalc, oklamywanie kogos nie jest gorszym grzechem od aborcji, pozatym nie kazdy klamie, a aborcja krzywdzi dziecko