Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewa_24_beznadziejna

FOBIA SPOŁECZNA, NERWICA

Polecane posty

Gość paola-la
a ja po kilku tygodniach nie czulam zadnej poprawy,ale lekarka powiedziala mi ze w przypadku ciezszego stanu trzeba czekac dluzej

Gość nbvert
kazdy psycholog jest gowno wart. BO ktos kto nie ma tej choroby nigdy nie zrozumie chorego , bo jego zachowania jest irracjonalne.

Gość paola-la
zaswirowac bardziej chyba nie mozesz,ale ja sie do konca nie znam ,a ztym samobojstwem to nie tak... jak mowiles ten lek leczy tez depresje,i tyczy to osob z depresja

Gość nbvert
ale zwieksza pewnosc siebie . MOze jest dobry dla ludzi ktorzy maja depresje , ale nie dla fobikow. A po tym leku pewnsoc sie bie jest u mnie wyzsza niz po alkoholu ! Az sie tego wystraszylem .Ze moze bede ttak pewny siebie ze nie bede mial zahamowan przed niczym i komus albo sobie cos zrobie.

Gość paola-la
dlatego najlepsi specjalisci akurat z tej dziedziny to tacy ktorzy sami cos przezyli.(najlepiej to wszystkie choroby po kolei:P)

Gość paola-la
mi pomogl i dziwi mnie to ,ze miales po tym takie dziwne objawy!a ty nie mieszales z czyms????

Gość nbvert
fobia spoleczna nie powoduje ze zeswirowalem od niej . Ciagle jestem sobą . ALe gdybys szedła ulica w ktorej nie ma ludzi to moglabyc isc z glowa wyprostowaną bez nerwow ?

Gość paola-la
tak bo to nie jest glupota tylko choroba

Gość paola-la
lek przed ludzmi-gdy sa ludzie-y sie boisz

Gość nbvert
a zachowanie jest irracjonalne dlatego , ze czlowiek z fobia jest w 100 % zdrowy psychicznie , to nie jest jakis tam psychoza . Mimo te go ze mowi normalnie zachowuje sie normalnie to jednak cos jest nie tak . Dlatego psychologowie tego nie rozumieja , i nie potrafia leczyc.

Gość nbvert
tak bo to nie jest glupota tylko choroba ale sa przeciez i ludzie ktorzy maja arachnofobie i to tez nie jest zrozumiale . COs powoduje taki lek .

Gość paola-la
jestescie tam,czy sie wystraszyliscie:))P

Gość nbvert
JA mam tak ze zle czuje sie w towarzystwie ludzi . NIgdy nie wychodze do kina odmawiam sobie restauracji , zatloczonych miejsc. Najchetniej sam opuszczam zatloczone miejsca i wybieram sie na wycieczke z dala od miasta ...

Gość paola-la
a co to jest arahnofobia?/

Gość nbvert
to naprawde przykra dolegliwosc mozna sobie zmarnowac zycie .. A jak sadzicie czy fobik z fobiczka to byłby dobry zwiazek ? Mogliby sie lepiej zrozumiec ?

Gość paola-la
ja powoli spadam dzis ale chce tu wrocic i dowiedziec ssie czy ktos byl w gorszym stanie niz ja...tylko jak byscie mogli mi powiedziec jak znalezc ten temat, plizzzzzzzzzzzzzzz

Gość paola-la
arachnofobia-co to???

Gość paola-la
zwiazek dwoch fobow???-a to ciekawe............ ale ja mysle ze cos w tym moze byc

Gość nbvert
trudno powiedziec. JA mam taki stan ze nigdy nie wychodze na dwor , jedynie wtedy jak musze isc na uczelnie , ale ogolnie spacery odpadaja , sklepy rowniez . Moj stan tez nie jest dobry ,ale nie trace nad soba kontroli .

Gość paola-la
ej.ludzia!!!!!! zwialista???????czy co co ???

Gość bubbaluba
leki nie zmieniaja osobowosci, dodaja pewnosci siebie, ale nie w zlym znaczeniu. jak na poczatku bralam seroxat, to hehe poderwalam swojego faceta;) ale wystapily skutki uboczne, i dostalam velofax. i przy nim czekac dlugo musialam na widzoczna poprawe, ktora do konca nie byla zadowalajaca. lepiej sie czulam, mnie sie denerwowalam, ale jak zaczynalam sie nakrecac to tragedia... z psychologiem to coz, zgadzam sie. chodze na terapie nadal, ale juz koncze, bo w tym momencie to strata czasu i pieniedzy. nie zaluje ze poszla, bo wystapila u mnie poprawa niesamowita, ale nie przez gadke a przez tebletki, po ktore ona mnie wyslala do psychiatry. jako zadanie pani psycholoszka postawila sobie znalezienie tego momentu ktory u mnie to wywalal. nie znalazla. jeszcze cos. jak rzucilam tamta robote, to prawie 3 miesiace siedzialam w domu i rozne rzeczy przychodzily mi do glowy. nadmienie ze mialam.mam agorafobie przy ty takze. to dostatecznie zepsulo mi zycie, na tyle ze pojechalam do szeptuchy. nie wiem czy to ma jakas moc? czy tylko sobie wmawiasz, ale poczulam poprawe i po wizycie u niej poszlam do nowej pracy, jest duzo lepiej. fobia spoleczna prawie minela, moge patrzec na ludzi i z nimi rozmawiac. nie mam tej pewnosci siebie co kiedys, nie mam co marzyc o wystapieniach publicznych ani nawet o ostrzejszych dyskusjach, jak ide na szkolenie musze siedziec z tylu zeby nikogo nie miec za soba ani nikt na mnie bezposrednio nie patrzyl. ale ludzi nie boje sie tak jak kiedys, jest latwiej. agorafobia za to zostala, ale powoli nauczylam sie z nia zyc. i wiem ze to jest kwestia myslenia! jak sobie czlowiek z tym poradzi, nic go nie wyprowadzi z rownowagi. nie tworzyc scenariuszy, myslec pozytywnie.to nie jest proste, bo trudno jest to kontrolowac, a jak juz cie walnie po glowie, to i skupic sie nie dasz rady zeby sobie tlumaczyc. ale tyrzeba walczyc.

Gość nbvert
no wlasnie zastanawiam sie , bo jedno rozumialoby drugie i mogłoby byc to dobre . Nie byloby klotni z powodu wielu rzeczy . W innych zwiazkach partner moglby nie rozumiec zachowania fobika i czesto bylby kłotnie .

Gość paola-la
nie wiesz jak pozniej znalezc ten temat?? ciebie pytam ,bo chyba tylko my zostalismy na tym forum...9chyba inni sie wystraszyli:p

Gość nbvert
a czy nie uwazacie ze ludzie z fobią są wrażliwsi od tych bez ? Mysle ze ta choroba ma swoje pozytywy czlowiek jest wrażliwy . Chyba ze to moja cecha charakteru i nie ma nic wspolnego z fobią .

Gość bubbaluba
dodaj strone do ulubionych

Gość bubbaluba
zalezy co rozumiesz przez wrazliwosc. samo posiadanie fobii mozna nazwac wrecz nadwrazliwoscia

Gość paola-la
babbaluba-ale masz fajnie ze poderwalas faceta!!!!!!!! mi tabletki niestety nie dodawaly pewnosci siebie,ale gdy juz wyzdrowialam to odkrylam chyba wrodzona smialosc a ja stracilam moja pierwsza milosc przez to swoj porabane chorobsko-on pomyslal ze jestem niespelna rozumu.........

Gość nbvert
ja tez jestem walniety. GDybym mial inny charakter to moglbym byc z wieloma kobietami ..Wiele facetow wykorzystaloby okazje na moim miejscu czy do lozka czy w inny sposob . No i dalem kosza jedynej lasce co mi sie podobala w zyciu .

Gość nbvert
pozostaje mi zyc jako prawiczek do śmierci , bo chyba nigdy sie nie zmienie .