Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewa_24_beznadziejna

FOBIA SPOŁECZNA, NERWICA

Polecane posty

Gość paola-la
a mowisz,ze nie tracisz kontroli przez chorobe... ty juz ja straciles,bo nie przezyjesz zycia tak jak bys chcial....

Gość paola-la
z wiloma kobietami?na raz???-no tak typowy facet-wiec jednak masz zdrowe objawy:pzart

Gość nbvert
niestety masz racje i sie uzalam nad soba i wszystko mi jest obojetne , chociaz nikomu o tym nie mowie .. A jak byly kolonie na przyklad w szkole do wyjezdzalysice ? BO mi nigdy sie nie zdarzylo pojechac na kolonie . Nie wyobrazalem sobie jak moglbym wytrzymac przez 3 dni z ludzmi .. KOnczył sie lekcje to wychodzilem ledwo zywy .. W szkole sredniej czesto uciekalem NA studiach nie chodzilem na wykłady . Chodzilo o to zeby jak najmniej przebywac z ludzmi ..

Gość nbvert
a mowisz,ze nie tracisz kontroli przez chorobe... ty juz ja straciles,bo nie przezyjesz zycia tak jak bys chcial.... ale przeciez z kazdym fobikiem tak jest . Rowniez ty stracialas swoja milosc.

Gość bubbaluba
nbvert co Ty gadasz.... ja wiem jak jest ciezko, ale wiecie, tak jak pracowalam w tamtej pracy to bardzo mi zalezalo na niej, na osobach z niej i ogolnie staralam sie na maxa, bo tym zylam. teraz pracuje znowu, mam inna robote i mam ja w dupie, wrecz mecze sie w niej niemilosiernie, bo mam gdzies tą firme, swoje obowiazki i tych ludzi. ale czlowiek musi zarabiac. ale mam w niej taki luz!!!!! nie denerwuje sie, moge rozmawiac z ludzmi i mam wrazenie ze dlatego wlasnie, ze mi nie zalezy!!!!!!! jesli Tobie zalezy na znalezieniu kobity, to to jest Twoim problemem. ze tak bardzo chcesz, az wywoluje to lęk. masz ten problem z facetami? w sensie z boisz sie ludzi swojej plci? jesli nie, to wlasnie to. coz trudno jest powiedziec, wrzuc na luz, ale moze postaraj sie o tym nie myslec. Zaraz powiesz ze sie myle, ale moze zastanow sie nad tym? w sobie trzeba szukac rozwiazania.

Gość paola-la
ja nie bylam na kolonii,bo mi rodzice nie dawali na takie"glupoty",wiec nie z powodu fobii ja tez zawalalam szkole z powodu choroby,a jeszcze w podstawowce bylam dobra uczennica,a w sredniej przez te moje objawy nie zdalam!!!-to dopiero porazka

Gość nbvert
jesli Tobie zalezy na znalezieniu kobity niestey teraz mi nie zalezy poddalem sie . Jestem na siebie zły ,ze odmowilem kilku laskom w przeszlosci randek , a podobaly mi sie .. Zaczelem siebie karac w ten sposob iz widocznie tak ma byc ..

Gość paola-la
do nbvert-tak stracilam swoja milosc i powiedzialam sobie dosc!musialam cos z tym zrobic ,a ja widze ze ty nie chcesz sobie pomoc,bo boisz sie brac leki...

Gość nbvert
az wywoluje to lęk. masz ten problem z facetami? w sensie z boisz sie ludzi swojej plci? jesli nie, to wlasnie to. boje sie ludzi kazdej plci .. TO nie ma znaczenia ..

Gość bubbaluba
chodzi mi o to, jesli zle interpretuje to przepraszam, ze caly czas piszesz o kobietach. tak jakby to byl Twoj najwieszy klopot wynikajacy z fobii- dlatego moze to jest problemem? tak jak pisalam. moze zaczelo sie od najprawdziwszej niesmialosci, kompleksow a przerodzilo sie w stany lekowe?

Gość paola-la
ale drgiej strony to masz fajnie,skoro laski same cie na ranki zapraszaja....

Gość nbvert
do nbvert-tak stracilam swoja milosc i powiedzialam sobie dosc OCzywiscie ze nie . Jestem na siebie tak zły ,za przeszlosc iz dziewczyna ktora byc moze byla we mnie zakochana zostala brutalnie odrzucona . A jak jestem na siebie zły to lubie sie torturowac psychicznie .

Gość nbvert
To nie jest moj problem. I nie psze tylko o kobietach ale i o nie wychodzeniu nigdzie .

Gość nbvert
czego wy zalujecie przez fobie ? BO wiadomo ze cos stracilyscie przez to ..CZujecie ze zmarnowalysice zycie ? PRzeszlo wam przez palce?

Gość paola-la
chyba jestes przystojnym facetem??

Gość paola-la
oj kochany9nie obraz sieale)ja tu widze u ciebie powazniejszy problem...ty masz sklonnosci sadomahistyczne!!!a przeciez to nie jest twoja wina,tylko wina choroby!!!i za co siebie karzesz i po co jeszczcze dobijasz???!!!!!!

Gość nbvert
nie ma takiego czegos jak przystojny facet . Dla jednego moze być ktos przystojny dla innego nie . To kwestia gustu.. CZy chlopak grający harrego pottera jest przystojny ? Dla jednych kobiet tak dla innych nie .. Z pewnoscia jednak zle nie wygladam.

Gość paola-la
no to szkoda zebys zmarnowal cos przez chorobe, a zwlaszcza swoje najlepsze lata,wiesz jak to pozniej boli...........ja teraz zaczynam budowac nowe kontakty i znajomosci,bo z natury-paradoksalnie-jestem otwarta i wesola osoba,ale jest bardzo ciezko natomiast na sprawach 'sercowych"tez sie to odbilo-w zasadzie to mozna powiedziec ze dzewczyna 24 lata bez chlopaka to stara panna.......

Gość bubbaluba
czemu boisz sie wychodzic z domu? ja mam agorafobie, i to mi przez pewien okres bardzo zrujnowalo zycie. balam sie chodzic sama, nie moglam pojsc do kosciola, autobusami nadal nie jezdze, kazde wyjscie do sklepu nawet maelogo osiedlowego, konczylo sie prawie omdleniem. teraz do sklepu malego moge pojsc sama, do duzego odpada, za duzo ludzi oraz przestrzeni, moge sama chodzic jesli mam cos na glowie, bo jesli nie to zaraz sie nakrecam i paralizujacy strach przed komunikacja miejska...

Gość paola-la
czasy liceum to chyba najlepszy okres na zawieranie zwiazkow i to juz tych trwalszych....teraz kiedy pracuje,jest juz ciezej kogos znalezc-bo wiekszosc jest juz zajeta...a pozatym kobiet jest wiecej niz mezczyzn(wiec ty jestes w potencjalnie lepszej sytuacji)

Gość bubbaluba
widze ze wszyscy jestesmy w podobnym wieku:/ 25 lat sie klania od jakiegos czasu jestem sama, a wrecz samotna. co stracilam przez fobie?? wiele... a najgorsze jest to ze stracilam tyle czasu tyle mozliwosci... czy wy, jak was to dopadlo, tez doceniliscie takie malutkie rzeczy, najnormalniejsze w zyciu kazdego czlowieka? a jakie wazne... pamietam, jak zaczela sie u mnie poprawa i poszlam do sklepu z bratem i tym razem go po sekundzie nie wyciagnelam za rekaw na zewnatrz;) on musila mnie wyciagac!! a ja nie moglam sie nacieszyc, ze moge biegac wsrod półek, wśród ludzi!!!

hejka:) kurna ile tu sie odpowiedzi nazbieralo:) musialam isc na chwile, ale po krotce przeczytalam wasze komenty:) tak a propo to ja tez jestem w podobnym wieku i mam 24 lata...no za miesiac:)

Gość paola-la
jestescie tam jeszcze????

Gość bubbaluba
a oui;)

Gość paola-la
a ja za dwa miesiace 24!

Gość paola-la
no ciesz sie ze w koncu jakies usmieszki sie tu pojawily:)) a juz myslalam ze to bedzie ponure forum...:P

Gość paola-la
ejjj-dzieki!!:))))))),ale Ty pierwsza obchodzisz wiec tobie rowniez wszystkiego dobrego i oby jak najlepiej z kazdym dniem,tylko napisz cos wiecej o swoich problemach....

Gość paola-la
a'propos urodzin-zastanawiam sie nad ich wyprawieniem...pierwszy raz w zyciu-mam juz mala grupke znajomych,ktorych moge zaprosic