Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasieńka123

czy podczas ciąży można chodzic na saune i solarium?

Polecane posty

Kasienka winko pewnie ze dobrze robi na trawienie podono i cisnienie ale dorosłemu człowiekowi - Malemu dziecku niestety bardzo moze zaszkodzic . Dlatego tez dzieciakom alkoholu sie nie podaje :D

Gość kasienka123
tak napisali ze to zabija bakterie...

podobno domestos tez zabija bakterie - tak tez pisali :D

Gość siedzicie caly dzien na forum
a nie wiecie, ze w ciazy nie wolno sie opalac, bo poziom hormonow sie zmienia i mozna miec przebarwienia.

Gość tak to już jest
bakterie sie zabijaja ale na skórze

Gość Nowa Ufliczka
a ja tam chodziłam na solarium, i mam się dobrze i mój juz ośmiomiesięczny syn też.

Gość Nowa Ufliczka
na wczasach w szóstym miesiącu też się smażyłam na słońcu, i nic się nikomu nie stało.

Gość tak to już jest
zgadzam sie i juz

Nowa Ulifniczka - to ze dziecko i Ty macie sie dobrze nie oznacza ze solarium jest bezpieczne w ciąży. Wiele kobiet pali i pije w ciaży i rodzi zdrowe dzieci -...:O To nie jest wyznacznik

Gość naczkaa
noo.. to beznadziejne ze dla dziecka trzebaaa z tylu rzeczy rezygnowac.. z tylu przyjemnosci!!! :/:/ dlatgo nie chce miec dzieci poki nie bede znuuudzna zyciem :D

Gość kalksasas
:(

ja chodzilam na poczatku jak jeszcze nie wiedzialam o ciazy i pierwszym objawem nieporzadanym byly koszmarne plamy na twarzy! nie wiedzialam od czego, bo chodze od lat i nigdy czegos takiego nie mialam, nie pomogl ani dobry peeling ani tonik pozniej doszly plamienia, niby nie wiadomo od czego, ale w 1 ciazy tego nie mialam a teraz to mogly byc konsekwencje tego ze opalalam sie bez umiaru na solarium :-o plamy zeszly dopiero gdzies po 3-4 miesiacach, myslalam ze zostana na zawsze ogolnie to do dzis mam plamienia co jakis czas (27 tydzien) i caly czas zadreczam sie ze moze od tego sztucznego slonca :-o co ci to da ze raz pojdziesz a pozniej bedziesz milion razy zastanawiala sie czy aby z dzieckiem wszystko ok? a nie daj Boze cos sie stanie? potrafilabys sobie wybaczyc to ze opalenizna byla wazniejsza niz zycie dziecka? teraz sa rozne balsamy brazujace i samoopalacze, ja uzywam ich co jakis czas i naprawde do bladych nie naleze :) mozna dbac i ladnie wygladac takze w ciazy, ale z umiarem i nie krzywdzac przy tym bezbronnego dziecka ;)

Gość kalkana
ajj i znow rezygnowac dla dziecka z przyjemnosc?? :/:/

dla mnie to nie jest rezygnacja z powietrza - bo Ty chyba tak to odbierasz ze bez solarium czlowiek zyc nie moze ja chodzilam bo lubilam byc opalona, opalalam sie takze czesto na sloncu a jak dowiedzialam sie o ciazy to nie czulam sie jakas pokrzywdzona przez los, ludzie z wielu innych rzeczy musza zrezygnowac i jakos zyja przeciez nikt nie kaze juz do konca zycia nie opalac sie ;)

Gość kaska...
ja wogole nie lubie dzieci:/

Gość NOWA UFLICZKA
OCZYWIŚCIE ZGADZAM SIĘ ŻE TO ŻE MI NIE ZASZKODZIŁO ANI DZIECKU NIE ŻNACZY ŻE TO JEST NIESZKODLIWE, TRZEBA UWAŻAC

Gość idz na opalanie
natryskowe, bezpieczne i lepsze od samoopalacza z tubki

Gość kasienka123
eeee.. natryskowe jest do d.. bylas? przeciezz efekt jezt beeznadziejny i szybko schodzi.. ja ide dzis na solarium tylko 10 min. a weekend planuje saune.. zobacze jak bedzie

Gość chciałabym wiedzieć
MaM z pracy wyjazd na weekend do SPA. Jestem w 5 tyg. ciąży. Błagam powiedzcie czego tam unikać? Czy mogę korzystać z Jacuzzi? Najpierw mamy zawody sportowe na dworze, czyli bieganie i takie tak, nie mam jednak zamiaru się opalać ani uczestniczyć w tych zabawach bo mam je z koleżanką prowadzić. Czego jeszcze nie można w ciąży?

Gość kruszynkaaga
chyba nic nie mozna:/ niestety ciaza to jak wiezienie

Gość aka beect
ja nie wiem o co tyle szumu ja bym nie dbala gdybym poronila szczerze mowiac teraz wydaje mi sie ze jestem w ciazy jezeli to ptrawda- mam nadzieje ze poronie, zawsze mozna zrobic drugie dziecko, poza tym takie male cos w tobie to jeszcze nie jest dziecko, wyglada jak krewetka! ewww paskudztwo, wole kupic sobie pieska, mniejszy wydatek+ nie ma tylu wyrzeczen....

Gość gość
Zapytaj moze w osrodkach gdzie dostepna jest sauna, na pewno powiedza. Ja na saune chodze tutaj www.bsmira.com wiec bez problemu możesz zapytac

Gość gość
TFWoNTv7OGg6cAENBFpprNE4