Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawdę

Czy ciąża 20 latki to naprawdę dla Was na tym forum taka straszna tragedia?

Polecane posty

Gość naprawdę
Do wpdki nie ma ideologii i nikt jej nie dorabia... wpdka to wpadka... Z tym, że czlowiek 30 letni też może zaliczyc wpadkę a nie tylko ta mlodsza osoba... Ale wtedy tematu nie ma bo przeciez to zajebiste, że będzie miec dziecko...

Gość asiula97
nie dlaczego moim zdaniem nie poniewaz kazdy ma prawo rodzic w kazdym wieku

Gość naprawdę
nie nazwalabym czlowieka 20 letniego dzieckiem... Jasne że to osoba któa dopiero poznaje życie ale napewno nie dziecko... Bo ta osoba juz wie co jest dobre a co zle, co powinna a co nie, wie, że jak zrobi źle to będzie musiala poiesc konsekwencje... To już nie jest dziecko...

Gość nie znam faceta ktoremu
to ma polityka, ze jak byl maly przyrost naturalny to robiono wszystko aby dzieci z wyzu czyli te z lat po 85 roku zaczely sie w koncu rozmnazac, bo inaczej nie mozemy liczyc na emerytury. myslisz, ze po latach nizu demograficznewgo nagle wwszystkim sie zachcialo rodzic do tego stopnia, ze nie ma miejsca na porodowkach? beciekowe i ciagle gadanie w telewizji o tym, ze rodzi sie coraz wiecej dzieci odnioslo skutek. myslisz, ze to wzielo sie z powietrza? zapragnelas miec dzieko, ale czy nie dlatego, ze i twoje koezanik powoli je maja, ze coeraz wicej mlodych mam jezdzi z wozkiem po ulicach? pewnie napiszesz, ze nie, ale to dziwne, ze takie same dzieciaki kilka lat temu za starszych roczinkow nie mialy takich marzeen.

Gość limpka
w wieku 20 lat to się studiuje,jeździ po świecie w ramach studenckiej wyminiany.Sorry,ale ja tu nie widzę miejsca na stosy pieluch. 20 -letnie gówniary,które nie wiedzą o czym mówią.

Gość naprawdę
Definicja dziecka : Dziecko - w podstawowym znaczeniu młody człowiek, który nie osiągnął jeszcze pełnej dojrzałości. W innym znaczeniu dziecko to także bezpośredni potomek, niezależnie od jego aktualnego wieku i stopnia dojrzałości

skoro 20 latka to nie dziecko to czmu nie ma wyksztalcenia, nie umie sie sama utrzymac? czemu wiekszosc wypadkow samochodowych powoduja ludzie wlasnie w tym wieku? czemu najwiecej pijanstwa i narkomanii jest w tym wieku? i czemu najwicej wpadek jest w tym wieku? skoro to wszystko sa dorosli odpowiedzialni ludzue, ktorzy wiedza czego chca...

Gość bez przesady123
żadna tragedia

Gość ja zauważam odwrotną
nie znam faceta dobrze mówi :)

Gość kpas dupas
limpka!!! Puknij sie w ten pusty łeb! Nie pisz prosze wiecej, bo sie żygac chce od tych Twoich wypocin!

dojrzalosc fizyczna to nie wszystko. o dojrzalosci emocjonalnej 20latkow raczej nie ma co mowic, bo jej nie maja. wystarczy poczytac srgumenty mlodych mam: maz dobrze zarabia moge prac i gotowac przy dziecku, nie ogranicza mnie kobiety kolo 30 to stare panny uwazasz, ze pisza to emocjonalnie dojrzale kobiety?

Gość limpka
wkleiła definicję dziecka,żeby udowodnic jak bardzo jest dorosła.Żałosne

Gość naprawdę
Dzieci zawsze się rodzily i zawsze będa sie rodzić... Wcześniej tez 20 latki rodzily dzieci... A czemu ja chcę mieć dziecko? Chce bo tak, a moje koleżanki raczej tego trendu nie wyznają... Ja go wogóle jakoś nie widzę... Porodówki sa przepelnione to fakt, ale nie tylko tymi mlodymi... A becikowego, marnego tysiąca zlotych raczej nie uznaje za fakt przemawiający za tym żeby miec dziecko, nie przeginaj...

Gość limpka
Studiowanie to twoim zdaniem głupota.Zal.pl. Ale ok ,jedni studiują,inni będą wypiekać chlebek.Takie prawo natury.

dzieckiem i tak zawsze bedzie, chocby swoich rodzicow i nie jest to powod aby chciec przestac nim byc. slowo dziecko jest tu przenosnia osoby, ktora jest nie dojrzala i raczej malo przygotowana na posiadanie potomstwa. wiec definicja jest zbedna zreszta nie wnosi nieczego do tematu.

wczesniej 20latki rodzily dzieci,ale nie az tyle co teraz. odpowedz sobie na pytanie ile kolezanek z liceum z twojego rocznika ma juz dzieci.

Gość naprawdę
Limpka o Twojej doroslości nikt sie nie wypowie... Przedszkole wita... 20 latki umieją się same utrzymać... Wypadki... Ze najwięcej robią te co maja 20 lat? Chyba żartujesz?!!! Nie ośmieszajmy się jakimiś dziwnymi faktami! Najwięcej pijaństwa to jest akurat w wieku przekwitania a nie dojrzewania... :) statystyki wystarczy poczytać a nie pisac bzdety... A wpadki w tym wieku... Hmm... A zapytalaś jakąs 30 latkę czy to nie z wpadki? nie! bo wtedy juz nawet wpadka jest inaczej rozumiana...

nie wiem n a jakich statystykach sie opierasz, bo zadnych nie podajesz. i nie probuj mi wmowic, ze 20latkowie sa bardziej odpowiedzialni od 30latkow, bo to sa wlasnie bzdety.

Gość naprawdę
Definicja wnosi dużo do tematu... A mianowicie to, że dojrzalość może nas nie doczekac nawet po 30... Bo sa ludzie którzy potrafią iśc na imprezę i w tym wieku... co do koleżanek z mojego rocznika z liceum patrz że żadna nie ma dziecka... Chyba się moja klasa byla jakoś uchowala

Gość kpas dupas
Nie znam faceta ktoremu Masz dużo racji, ale po co to tłumaczenie? Nie wszyscy maja takie podejscie do zycia.Takie samo prawo do zakładania rodziny maja 30 latki jak i 20 letnie dziwczyny.Nie generalizuj wszytkich 20 latkow.Każdy jest inny, sa mniej dojrzali jak i wiecej!Jedni maja siano w głowie nawet w wieku 30 lat bedac po studiach.Tak samo zdarzaja sie mądre życiowo, umiace radzic sobie 20 latki badz 20 kilku latki.

Gość naprawdę
Ale ja nie twierdzę że są bardziej odpowiedzialni... :) Twierdze tylko że nie każda 20 latka jest równie odpowiedzialna co druga 20 latka... I ne u każdej 30 latki zoabzcysz ta odpowiedzialność...

Gość naprawdę
Temat wrze... Pięknie!

Gość limpka
Jeden żałuje ,że ominie go zwiedzanie świata,inny,że sterta pieluch.Takie prawo natury.

i sama siebie podsumowalas, gdyz pojscie na impreze nie jest wyznacznikiem dojrzalosci o tym pisalam juz wczesniej. podalam wiele argumentow, ale byly omijane i wycagalas wlasne. powiem tak i to bez urazy, ale jestescie w wiekszosci ofiarami babyboom, ktory ma obecnie miejsce w Polsce i uwazam, ze potrwa jeszcze ladnych pare lat. widzisz Ty masz 20 lat i zadna kolezanka z liceum nie jest w ciazy. ja mam 25 lat i zadna koleznka nie jest w ciazy i ja tez. poczekaj az minie 5 lat i wtedy zobacz czy cos sie zmienia. prawda jest taka ze 20 latek nie przezyje wiecej niz 30latek. a brak wyksztalcenia i samodzielnosci tylko podnosi poprzeczke.

Gość naprawdę
a na zwiedzanie świata niestety nie każdy ma kasę czy chociaż okazję nawet jeśli nie ma dziecka więc takie porównanie jest bez sensu...

limpka przestan pierdolic o tym prawie natury bo to juz lekka żenua. uczepila sie jednego tekstu jak gowno gaci

dla mnie jest to sfra bardziej instynktu samozachowawczego i checi przedluzenia pokolenia. zastanawiam sie jacy sa wasi faceci, ze chca tak mlodo sie zenic i godza sie na dzieci z kobieta, ktora jest na ich garnuszku. tylko, ze facet jak mu sie odmieni pozbiera sie i pojdzie, a to kobieta zostanie z dzieckiem i marnymi alimentami.

Gość ale pierdolicie
zwiedzac swiat mozna z dzieckiem. Limpka czy jak tam - faktycznie plebs nie powinien miec dzieci i mam nadzieje ze sie nie bedziesz rozmnażac:o

Gość naprawdę
Jak można być ofiarom jakiegos trendu? Weźcie przestańcie... Szzcerze wątpie, że wogóle ktos mysli tak, że " no dobra, ona ma dziecko to ja też chcę"... Każdy wie jaka to odpowiedzialność...

kpas zgadzam sie, ale jesli kobieta jest dojzala 20latka to nie dosc, ze radzi sobie z dzieckiem, rozwija sie to i umie sensownie wypowiedziec sie na forum. a tego jak na razie mi tu brakuje. bez urazy.