Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala_1234

ciąża a znieczulenie u dentysty

Polecane posty

Gość ala_1234

Witam! Jestem w 4 tygodniu ciąży. Czy mogę iść jutro do dentysty. Ma mi założyć plombę. Czy może mi dac znieczulenie? Czy lepiej przełożyć to po urodzeniu dziecka???

Tak, może być znieczulenie, ale pamiętaj, że nie do każdej plomby musi być znieczulenie, nie zawsze musi boleć. Dentysta zobaczy co i jak i tyle. Najważniejsze, żebyś mu powiedziała, że jesteś w ciąży jak do niego przyjdziesz. Jesli co jest nie tak plomba musi być założona. Bo nieleczone zęby to zagroiżenie dla płodu, więc na pewno nie odłożyć po urodzeniu.

Gość ala_1234
Ogólnie to nie muszę jeszcze plombować ( mam tylko male bruzdy) tak tylko chciałam profilaktycznie wyleczyć zęby

ja dostalam od ginekologa zaswiadczenie ze moge miec znieczulenie miejscowe, do 3 mca ciazy dentysta moze tego wymagac

Nawet jak są małe, to w ciąży mogą się powiększyć. Znam to z autopsji. Przed ciążą wyleczone wszystkie zęby a na początku ciąży się popsuły i trzbea było leczyć :)

Jak pojdziesz do dentysty musisz powiedzieć, że jesteś w ciąży, dostaniesz znieczulenie inne, bezpieczne dla przyszłych mam, sama to przechodzę.