Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zelazna dama

zelazo w tabletkach- jakie polecacie?

Polecane posty

Gość zelazna dama

Gość żelazo jest na receptę

Gość mirabelkaaa
podjdz do apteki tam ci cos poleca, nie prawda bez recepty te zmozna kupic

Gość nie na receptę
ja biorę Biofer i polecam

Gość mirabelkaaa
a najlepiej sprawdzic poziom zelaza we krwi, jak nie chcesz isc do lekarza, to mozesz na wlasna reke zrobic pobieranie krwi w przychodni koszt ok 6 zł plus pobranie 4

Gość zelazna dama
moze faktycznie powinnam sobie przebadac krew, ostatnio cos caly czas czuje sie zmeczona,czasami glowa mnie boli i ogolnie mam taka niechcec do wszystkiego. a to jest zwykle badanie krwi, tak?? i co takie badanie moze pokazac?

Gość mirabelkaaa
Pokaze ci poziom zelaza, ja jak sobie robila to mialam dolną granice i moja gin kazala mi jesc duzo brokułów, kiwi, buraków.

Gość zelazna dama
twoj ginekolog? czy bierzesz moze tabletki antykoncepcyjne?

Gość joaśka.
a co jak jest niedobór żelaza? prowadzi to do jakichs poważnychj powiklań? i jak rozpoznać że ma sie niedobór? po wyglądzie?

Gość zupa z gwoździa
Mnie się wydaje, że zelazo to nie są zarty i tu łatwo cos napsocić. Lepiej nie baw sie w doktora, tylko idx do lekarza, powiedz, że masz podejrzenia i on ci juz tam poleci co trzeba. A we własnym zakresie jedz wołowinę i watróbkę - w towarzystwie soku pomarańczowego, grejpfrutowego albo porzeczkowego, bo zelazo dobrze sie wchłania z witamina c

Gość mirabelkaaa
teraz już nie, po przerwie 3 letniej na czas ciazy i okresu karmienia, mialam przepisany yasminelle, zle na mnie wplywal, i naczynka mi sie uszkodzily;-( Tak pokazalam mojej gin wyniki, jak cos to lekarz moze zapisac zelazo to samo ogólny.

Gość zelazna dama
dzieki mirabelka. mysle ze najpierw zrobie badanie krwi a potem zobacze co i jak

Gość mirabelkaaa
Powodzenia!

Max Zander vel Klaun, tu nie ma się z czego śmiać, anemia czyli niedobór żelaza to choroba jak każda inna

Witam serdecznie. Polecam zapoznanie się z ofertą laboratoriów Olimp, producenta suplementów diety CHELA-FERR . CHELA-FERR zawiera najlepiej przyswajalną, najbezpieczniejszą w dawkowaniu formę żelaza w postaci chelatu aminokwasowego Ferrochel. Przyswajanie żelaza w CHELA-FERR jest na poziomie przyswajania żelaza zawartego w produktach pochodzenia zwierzęcego (20-30%). Produkt jest bardzo bezpieczny - posiada pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Chętnie rozwinę swoja wypowiedź i udzielę odpowiedzi na Państwa pytania. __________________________________ eRzecznik CHELA-FERR http://www.chelaferr.pl

Gość Ulka-44bulicka
Ja nie polecam żelaza w tabletkach, takie żelazo trudniej się wchłania. Moja przyjaciółka poleciła mi naturalny suplement w płynie Floradix żelazo i witaminy. To wyjątkowy preparat, bardzo bezpieczny, nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Stosując floradix nie będziemy mieli zaparć:)

Ja polecam tardyfelon fol ale on jest na recepte, pod koniec lutego miałam 8,7 hemoglobiny a w chwili obecnej 13,1 ja obowiązkowo piłam codziennie świeży sok z marchwi i zaczełam sie pożądniej odżywiać.

Gość petty
A ja polecam Biofer FOLIC który składa się się z dwóch rodzajów żelaza:hemowego i niehemowego, kwasu foliowego i vitaminy C. Żelazo hemowe czyli obecne w produktach pochodzenia zwierzęcego i niehemowe znajdujące się w produktach pochodzenia roślinnego. Ponieważ żelazo pochodzenia roślinnego wchłania się stosunkowo trudno a żelazo z pokarmów pochodzenia zwierzęcego przyswajane jest 4 x lepiej.

Gość gość
Biorę Biofer i wprawdzie nie wiedziałam, że ma tę lepiej przyswajalną formę żelaza:), ale bardzo dobrze się po nim czuję . Żadnych skutków ubocznych. Przy innych suplementach miałam mdłości i nie tolerowałam tego metalicznego posmaku w ustach, a te tableteczki sa super:) . Mam nadzieje, że moje wyniki też się poprawię. Okaże się w przyszłym miesiącu :)

Gość Ramona000
Ja tez biorę Biofer. Zero mdłości. To duża zaleta tego suplementu :)

Gość gość
są różne rodzaje anemii nie tylko ta z niedoboru żelaza

Gość Kaśka000
Wybierajcie suplementy z żelazem hemowym. Szybciej poprawią się wasze wyniki, bo to najlepiej wchłaniana forma żelaza

Gość gość
Owszem są różne rodzaje anemii,ale ta z niedoboru żelaza stanowi tak znaczącą większość, że trudno przy odpowiednich wynikach morfologii, podejrzewać coś innego. Potwierdzam - żelazo hemowe jest dużo skuteczniejsze i mnie "upierdliwe" w kwestii zaparć i bólów brzucha.

Gość gość ala
Uwazam, ze powinnas wziac zelazo hemowe. Najlepiej sie wchlania i jest pochodzenia organicznego. Nie mam po nim zgagi i zaparc, do tego dostaniesz je bez recepty

Gość Milcio
Tabletki są uciążliwe, ich skuteczność mocno zależy od tego, co przed i po się spożywa. Przyswajanie żelaza jest bardzo mocno od tego zależne. Spróbuj tabliczki Milcio. To całkiem inny sposób na dodatkowe żelazo.

Ja osobiście  mogę polecić żelazo od Aliness. Bedac na diecie bez miesnej mialem problemy z poziomem żelaza ale po suplemetacji tym preparatem wyniki się wyraźnie poprawiły. Juz po 2 miesiacach był efekt bo robilem badania krwi.

Gość Alicja6545

Według mnie znacznie bardziej przyswajalne jest żelazo w płynie. Sama stosowałam jakiś czas temu suplement Blueiron, który dostępny był w bardzo łagodnej, płynnej formie. Poza żelazem produkt zawiera również inne składniki, które ułatwiają jego wchłanianie, np. witaminę C. Dzięki suplementacji mój problem z niedoborem żelaza minął. :) :)