Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Petronela Brzoskwiniowa

KUL - wasze opinie , ale szczere , tylko studenci i abslowenci

Polecane posty

Gość gość
A czy na kulu szybko wywalają? I czy biorą pod uwagę jeśli ktoś ma problemy natury psychicznej - depresje i te sprawy? Czy pomagają czy raczej chcą się szybciej pozbyć, i nie ma przebacz i od razu out?

Gość gość
Z tego, co mi wiadomo, nie słyszałam o wyrzucaniu studentów - wręcz przeciwnie: idą na rękę ,,wyrzutkom" z innych uczelni. Z moich 2-letnich spostrzeżeń, doszłam do wniosku, że KULowi rzeczywiście zależy na inwestowaniu w przyszłość studentów, a nie na samym wydaniu ,,papieru" ukończenia studiów.

Gość Agaa435
Ja zostałam skreślona z listy studentów bo czegoś nie zaliczyłam i nie było zmiłuj. Teraz też w lutym składam podanie o reaktywacje, choć nie mam na to w ogóle ochoty. Ale jakieś studia zawsze warto skończyć. Problem w tym że nie ma w ogóle w tym roku lektoratu z języka z mojej grupy językowej, i nie wiem co mi powiedzą.

Gość gość
Jak to jest właściwie z dostaniem się na KUL w obecnym czasie? Z lekkiego researchu wywnioskowałam, że w latach 2012-13, KUL nie był zbyt oblegany, a dostanie się tam było banałem. Jak myślicie, zmieni się coś w tym roku?

Gość omgkejti
Cześć ja również chciałabym dowiedziec sie pare słow o KUL-u bo wybieram się na studia, zmieniło się coś, interesuje mnie pedagogika, ile języków nauczanych jest na kierunku, czy plany zajęć są zawalone czy raczej luźniejsze, jacy są wykładowcy z pedagogiki cokolwiek prosze napisać, wybiram sie do nowego mista aż z Zakopanego sama i chce wiedzieć na co mam byc przygotowana

Gość gergo
KUL Stalowa Wola brakuje studentow tworza IOS a pozniej wykladowcy nie chca pomagac ...

Gość dariabhhgh
ci co chodza dziennie to inaczej patrza maja ulatwienie- KUL Stalowa Wola, wymogi jak wszedzie ale czy pozniej bedzie praca po obleganych kierunkach, niektorzy wykladowcy specyficzni, ks wywala za ubior, zawyza punktacje, egzamin haotyczny

Gość Student 2 roku KUL
Materiały na 1 rok Prawa KUL - 2016/2017 Siemka, sprzedam materiały na na 1 rok Prawa (KUL - Katolicki Uniwersytet Lubelski). Posiadam skrypty i notatki z przedmiotów: - Logika, - Historia Ustroju Państw - Prawoznawstwo - Biblia - Etyka Prawnicza - Historia Prawa Sądowego - Prawo Rzymskie - Łacina - Historia Filozofii Posiadam także testy i bazy pytań na egzamin z: - Etyki - Łaciny - Biblii - Historii Filozofii (co roku jest to samo) Niektóre z nich to zdjęcia oryginalnych testów z sesji Z języka angielskiego mam odpowiedzi do książki nauczyciela Speakout Intermediate Teacher's Resource Book oraz do platformy internetowej. (poziom B1) Cena do uzgodnienia w zależności od tego co chcesz kupić

Gość Aleksandra H
Na KUL-u wylądowałam" przypadkowo",choć podobno nie ma przypadków.Od początku mnie zachwycił -uczelnia,parkiety,dziedziniec ,Kościół i stolowka w jednym.Tego nie ma na żadnej innej uczelni.Domowa atmosfera.Studiowałam prawo kanoniczne i prawo.Z jednej strony spotkałam tam wspaniałą młodzież,wiele osób po oazach,silne duszpasterstwo akademickie-nie należałam,fantastycznych wykładowców,zwłaszcza świeckich i osoby spoza wydziału,kilku fajnych księży ,dwóch wybitnych,jeden blisko Boga....cała reszta to beton. Panie w dziekanacie były koszmarnymi formalistkami czekającymi na to ,aby Cię załatwić .To one rozpatrywaly podania ,nie prodziekan.W dodatku żaden ksiądz wyzszy rangą,do ktorego się odwolujemy nie uchyli decyzji nizszego rangą-nawet w przypadku ,gdy jest absurdalna.Raz przeniosłam egzaminy na sesje jesienną ,zdałam najlepiej na roku ,na pozostałe 2 uzupełniające ze wzgledu na ciężką chorobę ,złożyłam podanie o przedłużenie sesji-prodziekan wywrazil zgodę ustnie "nie ma zadnego problemu"Kazal zostawić podanie i obiecał podpisać -zau falam w pełni owemu sympatycznemu Księdzu(to byl mój 2 kierunek)i mialam średnią 4.5.Pojechalam do domu ,dostałam polecony o skresleniu z listy studentów-okazało się ,że co innego powiedział a co innego zrobil.Odwołanie nie pomoglo,nie mialam nagrania.To był nóż w plecy-byłam wtedy dodatkowo cięzko chora ,nie mialam siły na walke z absurdem.Podsumowując...dużo dobrego i dużo złego-głównie od księży karierowiczów,dodatkowo symonia,nepotyzm ,kurewstwo.Na jednym z eksponowanych stanowisk siedzi kochanka księdza.Kul najpierw pogłębiał mą wiarę a następnie odebrał .Chciałam odejść z i dokonać apostazji.I jeszcze jedno prawo kanoniczne jest dla osób trKKtraktowanychak mięso armatnie,masa do utrzymania kadry wykładowców .Panuje tam symonia , nepotyzm,głupota.Brak Boga.

Gość Aleksandra Hanasiewicz
Podsumowując,caly wydział prawa Kul to typ sekciarzy ,w stylu swiadkowie Jehowy lub jakas sekta zydowska.Tam nie ma Boga Chrzescijanskiego

Gość Gość

Nie polecam. Władze, a szczególnie prorektor ds studenckich mijają się z misją instytucji, jaką jest KUL. Przywołany prorektor jest typowym księdzem ze stereotypów. Ogólnie uczelnia nieprzychylna studentom, śmię napisać, że wręcz niszczy ich zdrowie psychiczne, a tym samym i fizyczne.