Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

skoczka

kolacja mistrzów

Polecane posty

ciemny chlebek z wędzonym łososiem i cebulką plus ser brie z winogronami!rewelacja:)jakies inne pomysły na pyszna kolacje w trzy minuty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość posiłki mistrzów
Na śniadanie pokiwanie a na obiad "betki" (byle co), na kolację kopa w d..ę, będziesz bracie lekki :D Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sama juz nie wiem .. ten arbuz kroisz w kostkę i mieszasz z serem feta? czy jak? doprawiasz to jakoœ?? zaciekawiło mnie to..:) 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w tv widzialam wersje a\'la salatka - wszystko pokrojone w kostke i doprawione mieta chyba; jednak tego nie probowalam; pozostane przy wersji meza - na jednym talerzu arbuz pokrojony w spore trojkaty, na drugim ser w kostke,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mnie też to bardzo zaciekawiło - lubię takie nietypowe połączenia - na pewno spróbuję! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zycze smacznego :), jesli chodzi o ciekawe polaczenia to jest jeszcze melon z szynka parmenska (tylko, ze nie probowalam) kurcze, ale mi zrobilysci smaka :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja kiedyœ Dziewczyny zrobiłam takš przekšskę do wódeczki: szynka lub inna chuda wędlina posmarowana twarożkiem, w œrodek włożyć kosteczkę papryki marynowanej lub konserwowej i zwinšć w rulonik czy kopertę (spišć wykałaczkš).. moi goœcie zachwyceni:) niby nic a cieszy:D a o tym melonie to też słyszałam.. ponoć pycha:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
super:)ja tez mam coś fajnego pod alkohol- śliwkę zawijamy w kawałek boczku i na kwadrans do piekarnika:) aż sie zarumieni, pychota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Melon z parmeńską to dla mnie jeden z najwspanialszych smaków. W Hiszpanii też mają fajne szynki: sorreno, iberyjska. Może z powodu cięcia kosztów zastąpiono parmeńską właśnie taką szynką? Ja na dzień matki mam zamiar zrobić kolację i na tę okazję trzymam szynkę parmeńską przywiezioną z Włoch:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tez za parmeńska przepadam:) jadłam kiedyś takie danie z zawijanymi w nia szparagami i pysznym sosikiem ale nie mam pojecia co to byl za sos...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dobrš przegryzkš jest też feta pokrojona w kostkę, nadziana na wykałaczkę razem z oliwkš.. jak nie lubię oliwek, to to połšczenie mi odpowiada.. albo ser camembert opanierowany w jajku i bułce i usmażony na złoty kolor - dobre na ciepło i zimno..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie róbcie mi tego, ja się odchudzam... 😭 :D Ale skrzętnie wypróbuję to wszystko kiedyś później To takie typowe grackie śniadanie: feta, oliwki różnych gatunków, grube plastry ogórka i pita czy cos na kształt bagietki do przegryzania. Wersja starozytna: pieczywo dodatkowo macza sie w dobrej oliwie z oliwek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oliwki:) najbardziej smakuja mi te jeszcze z pestkami, taki troche orzechowy posmak...mmmmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
prawdziwe oliwki to tylko z pestka, ostanio kupilam 5 litrowy sloj zielonych :) fajnym pomyslem jest tez maczanie chleba w oliwie a nastepnie w takim mixie suchych ziol (za'tar) , ewentulanie w suszonym tymianku, do tego jakis fajny ser - mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja jeszcze lubię krakersy posmarowane twarożkiem.. w sam raz na raz:D a jak do tego jest jeszcze papryka lub ogórek konserwowy ... mmm:) pychota:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo przypomniało mi się jeszcze że można usmażyć naleœniki. Zrobić farsz do tego np. pieczarkowy, nałożyć do naleœników, zwinšć w rulon, posypać serem, zapiec w piekarniku i po wyjęciu pokroić w poprzek te naleœniki na małe trójštne kawałki.. albo zamiast naleœników można wykorzystać ciasto francuskie i farsz np. z twarogu i zapiec w piekarniku.....:D mmmniam;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo jeszzcze cebulę pokroić w piórka, maczać w cieœcie naleœnikowym i smażyć na złoto... tego jeszvze nie próbowałam ale słyszałam, że robi fururę:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a probowałyście twarożku z czosnkiem i rożnym ziołami na krakersach? super przekąska na imprezę:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hahaha hehehe hihihi
w temacie jest kolacja mistrzow, to chyba krakersy niezbyt tu pasuja, a moze ktos jeszcze zapoda parowke w ciescie francuskim :D :D LOL

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gdybyś śledził/a temat to byś wiedział/a ze przeszliśmy do przekąsek imprezowych:/ hahahahahaha hahahahah hehehe hi hahaha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hahaha hehehe hihihi
:D dobra, daje na luz w koncu weekend :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×