Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwdmajeaee

ile godzin w pokojowej temperaturze moze stac moje odciągniete mleko?

Polecane posty

Gość qwdmajeaee

Gość zero godzin

Moze stac 2 godziny po odciagnieciu w pokojowej temperaturze ,jesli wlozysz do lodowki to okolo 12 godzin, a zamrozone 3 miesiace wedlug nowych wytycznych. PAmietaj o ogrzaniu mleka przed podaniem dziecku i nie rozmrazaj w mikrofali, tylko pozwol mleku samemu sie rozmrozic. Pozdrawiam

Jakoś nie wyobrażam sobie tego by ,mleko stało na pułce w temperaturze pokojowej. Moim zdaniem za ciepło, jakoś wydawałoby mi się że mleko śmierdzi i że ma bakterie :) lepiej wstawić do lodówki a potem podgrzać.

pracuje na oddziale polożniczym, u nas przyjeto za standard przechowywanie mleko przez dwie godziny w temperaturze pokojowej w sterylnej butelce (mamy w domu powinny butelke odpoweidnio wyparzyc a po wyparzeniu nie dotykac brzegow oraz wnetrza butelki ) zakrecone sterylną nakrętką(w domu wyparzonym smoczkiem).

mieszanki modyfikowane moga byc przechowywane z powodzeniem w lodowce po otwarciu rpzez 24 godziny, natomiast zamkniete moga lezec na polce w temp pokojowej (21 stopni) rownierz okolo 2 godzin.pamietaj ze jak otwiersz butelke z mlekiem modyfikowany, a wies zze twoje malenstwo nie wypije calej butli na raz, to przelej sobie do innej butelki ilosc potrzebengo mleka , a otwartą butelkę opisz sobie dlugopisem ,godizne i date otwrcia i wstaw do lodowki. BUZka

mi polozna w szpitalu mowila, ze 12 godzin w temp pokojowej! i dawałam sama noworodkowi po paru godzinach stania i nic a nic mu nie dolegało.

ja od urodzenia malemu sciagam mleko i w szpitalu 6 godzin to byl standard trzymania mleka bez lodowki normalnie w pojemniczku, polozne powiedzialy mi przy wyjsciu ze moge w temp pokojowej trzymac nawet 12 godzin tylkoz eby nei bylo za cieplo, cale 4 mce tak robie i zazwyczaj z nocy najdluzej stoi i nic sie z nim nie dzieje :))) maly jest zdrowy, zadnych bakterii itd.. za to modyfikowane wylewam bo faktycznei po godzinie jzu sie robi kozuch i smierdzi ja tam nie trzymama sterylnych butelek i nic sie nei dzieje :) normalnie sciagam do butli i sobie stoi ze smoczkiem przygotowana :) a butelek tez juz jakies 2 mce nei parze tylko myje w goracej wodzie

Dzięki za info :) Napewno zapamietam kiedy przyjdzie czas na drugie dziecko :)