Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taritka

nienawidzę sprzatania

Polecane posty

Gość taritka

właśnie muszę posprzatać ale tego nie cierpię czy wy sprzatacie codziennie czy czasami, a może lubicie to? jak u was jest?

Gość ghmjmg
ja mam gorzej: nie sprzątam

Gość my tu ledwo podstawuwke
skonczyli a ty z angielskim wyjrżdzasz

Gość nie lubie tez
sprzatam baaardzo rzadko, bo mi mieszkanie brudem nie zaroslo :D A tak to mam permanentny balagan :D

Ja czasami mam taki dzień, że jak mnie najdzie to mogłabym cały dzień sprzątać,a innym razem nawet odkurzyć w pokoju mi się nie chce.

Gość taritka
najgorsze jest to, że lubię czystość i porządek w takim samym stopniu jak nie lubię sprzątania, a na sprzątaczkę mnie nie stać, chyba muszę wyluzować :(

to zbierz w sobie tyle silnej woli żeby nei brudziło się, tzn. jak cos bierzesz to odkladaj pozniej w to samo miejsce itd. w taki sposob mozna utrzymac porzadek na dluzej ;)

Gość taritka
tak robimy, ale przy trójce małych dzieciach i małym metrażu to trudne, najgorsze, że pełno kurzu nie wiadomo skąd, muszę codziennie dywan odkurzać a i tak niesie się wszystkiego, akurat jakoś dziś mnie wzięło na narzekanie, może brak innych powodów? ;) najgorsze, że mnie się nie chce

nie głupi wymyślił powiedzenie "gdyby mi się chciało tak jak mi się nie chce" ;P Przy trójce dzieci to rzeczywiście utrzymanie porządku nie jest łatwą sprawą. Ja mam pokój właściwie dla siebie, i sama robie niezły bałagan, a w Twoim przypadku dodając do tego trójkę dzieci to ojej, aż strach myśleć jak to wszystko ogarnąć i nad tym zapanować ;)

Gość taritka
właśnie wpadłam na pomysł, że jak starsze wrócą z przedszkola to dam im robotę, pewnie będą zachwycone :) w tym wieku dzieci się garną, gorzej z nastolatkami ;) jest tylko jeden feler po nich trzeba poprawiać ach, zamiast wziąć się do roboty to ja stukam w klawisze, ale nie długo najmłodsze się pewnie obudzi i nim trzeba będzie się zająć póki co zaczynam wymyslać sobie filozofię, która usprawiedliwiła by moje lenistwo

Gość taritka
no właśnie, gdy byliśmy z mężem sami było porządnie a teraz...

Gość ja za 10 euro
za godzine lubiałam :P jak juz wróciłam do PL to nie za bardzo

No fakt, po dzieciach trzeba poprawiać, ale zawsze to coś jednak pomogą :) a ta dwójka dzieci to bliźniaki? Że obydwoje wrócą z przedszkola?:) A najmłodsze ile ma:>

a ja nawet lubię sprzątać, wolę to niz np. pranie czy, nie daj boże, prasowanie jak posprzątam, to przyjanmniej widać efekty - jest czysto przez jakiś czas (mieszkam z facetem i kotem) nie cierpię syfu, dlatego sprzatam w zasadzie na bieżąco, a raz na tydzień odkurzacz i szmatka od kurzu

Gość taritka
niestety albo stety to nie bliźniaki (a zawsze marzyły mi się) najstarsza ma prawie 7 lat /kończy zerówkę/, druga ma 4 a trzecia pół roku, w ogóle to ja mam dziwnie, bo mogłabym wszystko wysprzątać, gdyby mi się w tym czasie nikt nie plątał potrzebuję do tego samotności, ale póki co ciągle z kimś przebywam chyba ze mną źle, że to mnie jakoś dołuje ;)

To "wygoń" dzieciaki do babci, albo z mężem na plac zabaw, a w tym czasie poświęć się sprzątaniu. ja też wolę sprzątać jak nikogo nie ma w domu, włączam wtedy głośno muzykę i do razu lepiej i szybciej mi się sprząta, a co najważniejsze-przyjemniej ;)

Gość taritka
codziennie muszę odkurzać a naprawdę daleko mi do pedantki, czasami zastanawiam się czy to ja jestem taka nieudolna czy może po prostu jest nas dużo i siłą rzeczy trudniej utrzymać porządek

w "tłumie" trudniej utrzymać porządek. więc nie przejmuj się, z Tobą jest naprawdę wszystko ok :) Ja wiem sama po sobie jak choćby moja siostra z narzeczonym przyjadą to od razu jest więcej ludzi w mieszkaniu a co za tym idzie większy bałagan i trudniej nad nim zapanować

Gość taritka
to dobry pomysł :), tez tak pomyślałam, że jak bym wszystkich się pozbyła to coś bym mogła porobić jeszce inna rzecz jest dziwna, lubię sprzatać wieczorem, ale wtedy to już wszyscy są a potem dzieci, mąż ida spać, więc z odkurzaczem nie będę latać /mąż mi nie pomaga, bo wraca ok19/ zresztą wolę, by dziećmi się zajął

To niech mąż zajmie się dziećmi a Ty sprzątaniem, w nocy nikt nie nabrudzi, więc przez cały następny dzień powinno być czysto ;)

Gość taritka
miałam kiedyś fajną znajomą, która zawsze sprzatała jak się czymś zdenerwowała, to ją odprężało, ja niestety tak nie mam, wolę gdzieś wyjść, coś obejrzeć w TV, poczytać ...

ja czasami też tak mam, że jak się zdenerwuje to sprzątam, najpierw wyrzucam wszystko z szafki (z ubraniami najczęściej) a później wszystko prasuje, układam ładnie w kostkę itd. tyle że takie porządki starczają mi na max.2 tygodnie i pozniej z powrotem bałagan

Gość taritka
no i właśnie dlatego nie lubię sprzątania czysto jest przez moment, efekt znika w ciągu jednego dnia dla mnie sprzątanie to praca na krótką metę, jestem nauczycielką i kiedy dzieci uczą się np pisać, czytać to to im zostaje na dłużej, jest to trwałe a sprzątanie to chyba jedna z najbardziej nie trwałych czynności

Gość taritka
dziubalik, mieszkasz sama czy z kimś?

póki co to jeszcze mieszkam z rodzicami :P wiem wiem, pewnie się zdziwisz, ale młoda ze mnie osóbka- matura w tym roku, 3 ostatnie egzaminy przede mną :)

Gość taritka
życzę powodzenia 🌼 pamiętam jak zdawałam język rosyjski, wylosowałam akurat najtrudniejszy temat, do którego nie byłam zbytnio przygotowana, no i wpadłam, co zdarzyło mi się raz w życiu, po egzaminie w niesamowity płacz, ale zdałam w tamtym czasie jeszcze nie miałam kompa, komórki itp mam swoje lata, jestem po 30-stce, choć na tyle nie wyglądam ;) jakoś tak po maturze czas mi zaczął szybko płynąć i nie może przestać... wybierasz się na studia?

Nie dziękuję żeby nie zapeszyć ;) Wszyscy mówią, że do matury to czas się dłuży, a już później leci jak zwariowany. Wybieram się wybieram ;) W pierwszej kolejności chciałabym iść na dziennikarstwo i komunikacje społeczną, a w dalszej kolejności coś z chemią, biotechnologia, inżynieria chemiczna i procesowa czy coś w tym stylu. Wiem,że dosyć zróżnicowane kierunki, ale pomiędzy tymi dwoma "rodzajami" chciałabym się gdzieś dostać :)

Gość taritka
ach, trochę ci zazdroszczę młodości, ale tak to już jest... a teraz to jestem matka polka całą gębą, kończę i lecę po córki, najstarsza ma imieniny, więc lody, prezenty i takie tam życzę byś dostała się na studia :) :) :)

Trzymaj się cieplutko :* Miło mi się z Tobą rozmawiało ;) Papa :)