Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona12

czy to ciąża

Polecane posty

Gość ona12

mam zaburzenia cykli miesiączkowych.spoznia mi sie okres 8 dni. bylam u lekaza zbadalmnie i kazal mi poczekac na miesiaczke i przepisał tabletki @. czy wiedział by po badaniu czy to ciąża bez usg.

wiesz ja byłam u ginekolog, która powiedziała, że jeśli jestem w ciąży to bardzo wczesnej. Nie wiem co miała na myśli, powiedziała jedynie że macica jest zaokrąglona ale tak się dzieje też przy zaniku miesiączki po czym dodała że taką 8-9 tyg ciąże by rozpoznała.. A kilka dni później okazało się, że byłam w 8 tyg.. :o

Gość ona12
ale robiłam wczesniej test ciążowy (2dni temu) i wyszedł negatywnie

Gość agiiiiiiiiii
wiesz moim zdaniem wstrzymaj sie z braniem tabletek @. odczekaj tydzien lub dwa i zrób ponownie test :)

Gość pur blancca
a czy6 ja moge byc w ciazy , ostatni stosunek odbyłam 8 tyg temu, zrobiłam 5 testów ciazowych i wyszły neg.

Gość pur blancca
?? :(

masz zaburzenia tzn? Ile trwa cykl? Czasem w ciąży poziom hcg jest zbyt niski, żeby wykrył go test.. Ja w 3 tyg po zapłodnieniu miałam dalej jedną kreskę :o Ale myślę, że jeśli masz zaburzone cykle to po prostu @ zajdzie Cię wtedy kiedy nawet nie będziesz się spodziewać.. Ja teraz miałam cykl 51 dniowy, także nie martw się.. A co najlepsze na jednym teście wyszły dwie kreski jedna bladziutka, na drugim też jeszcze bledsza..A na trzecim tydzień przed @ tylko jedna.. No bywa po prostu sama nie potrafię tego wyjaśnić..

Gość pur blancca
klaudyynka , ty tez mialas okres w ciazy?

Gość pur blancca
bo okres mozna miec w ciazy i podobno bardzo brzuch boli

Gość pur blancca
:(

Gość światło dzienne
nie mozna miec okresu w ciazy , ewentualnie plamienia ,a nie okres !! jezeli doszło do zaplodnienia to okres zanika , moga yc jakies skape plamki krwi

nie mi miesiączka podczas ciąży zanikła. Okres to może nie jest ale krwawienie i może być nawet spore większe od plamienia. Wiem bo ciotka mojego faceta miała tak w dwóch ciążach. Dowiedziała się dopiero w 3 miesiącu a przez te 3 miesiące miała "okres". Nawet pamiętam, że w szkole na biologi babka coś mówiła, że krwawienia mogą występować do 4 miesiąca.. Dużo osób może się z tym sprzeczać, ale taka prawda, że dopóki sam nie doświadczy to się nie przekona.. Ale krwawienie podczas ciąży to nie jest dobra oznaka

Gość pur blancca
ojej czyli kolejna noc nieprzespana ...:(

Gość dziwne_
przeciez mialas isc do lekarza w tym tygodniu pur blanca

a kiedy masz mieć @? Moim zdaniem nie masz się czym zamartwiać. 5 testów wyszło Ci negatywnie. A jak już masz nie sypiać to idź do ginekologa na badanie USG ale dopochwowe! Gdybyś była w ciąży to by już wykryło bo o ile się nie mylę to takie badanie wykryje już 5 tyg zarodek.

Gość pur blancca
okresy juz mialam 2 od czasu tego stosunku,

Gość pur blancca
co 29 dni

Gość dziwne_
klaudynka - pur blancca to przeciez ta od pettingu co tyle testow zrobila

Gość pur blancca
tak to był peting ale nadal sie boje:O

no nie potrafię Ci pomóc ja podczas ciąży w terminie kiedy powinnam dostać @ miałam brunatny śluz przez kilka dni.. I tak dwa razy.. Usg dopochwowe to najlepsze rozwiązanie.. A tak na marginesie to w 6 tyg to "umierałam" z powodu doskwierających mdłości, zawrotów głowy i wstrętu do prawie wszystkich moich ulubionych zapachów i potraw.. I to nie rano tylko czasem przez całe dnie..Potrafiłam wymiotować po 5-6 razy :O

dziwne_ No wiesz właśnie mi się tak zdawało..Ale coś senna jestem.. Wydawało mi się, że tamta to większa panikara była.. Kurde myślałam, że już z nią jest spokój.. Ehh o losie dałam się złapać w sidła.. :)

Gość pur blancca
wiecie co , ja słyszalam ze na dziewczynke to sie ma mdłosci i wymioty w ciazy , a na chlopczyka to twarde i powiekszone piersi, ale kazda ma inaczej chyba...

Gość pur blancca
czemu wy tak po mnie jezdzicie ?, przeciez ja was niekrzywdze ani nic... mam problem rycze przed kompem...:(

pur blanca mam do ciebie prośbę - nie pisz już. sama się gubisz w swoich kłamstwach najpierw piszesz, że odbyłaś stosunek później, że petting.. Wiesz a ja zaszłam w ciąże bo jestem wiatropylna..

Gość pur blancca
klauddynka , to poczytaj taki topik ze od pettingu tez mozna zajsc w ciaze

Dziewczę, ja po Ciebie nie jeżdżę.. Myślę, że tu nikt Ci nie pomoże..Powinnaś zaglądnąć na jakieś forum psychologiczne.. Zamiast wypisywać głupoty po tysiąc razy, zabierz pupkę i idź do lekarza GINEKOLOGA!! ale wątpię, żeby była to prawda co wypisujesz.. Chociaż różni ludzie chodzą po świecie..

Gość dziwne_
mialas isc do lekarza w tym tygodniu glupia babo, albo sie wezmiesz w garsc i zaprzestaniesz nas tu meczyc albo cie znajde i za kudly zaciagne do tego lekarza jak w ogole piszesz prawde w co wątpię