Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kovalia

badanie beta hCG ...?

Polecane posty

Gość kovalia

DZISIAJ mam 3 dzien okresu , czy moge dzis wykonac badanie bhcg?? czy moge jutro??? czy miesiaczka ma jakis wpływ na wynik tego badania?

Gość kovalia
ile mniej więcej sie czeka na wynik ? i czy koniecznie trzeba to badanie robic rano????????

Gość kovalia
czy to badanie trzeba robic na czczo??? napiszcie cos co wiecie o tym badaniu

W jakim celu chcesz robić badania hcg skoro masz @ ?? Przecież to jest hormon typowo ciażowy.

Gość kovalia
bywalec BO OKRES W CIAZY JEST MOZLIWY !!!

bzdura, okresu w ciazy nie ma, moze wystapic skape plamienie, a TY piszesz ze masz okres trzeci dzien😭ciagle to samo BHCG, robi sie na czczo, jak kzdy hormon, dlatego,ze latwiej wtedy jest zbadac go w laboratorium, ale nie musisz isc, ja ci podam wynik >1 czyli ciazy brak!!!!!

Gość kovaila
czytalam ze normalny jest okres podczas ciazy

Gość kovaila
MOZNA MIEC NAWET DO 8 MCA CIAZY OKRES

Gość kovaila
CZYLI TO BADANIE KONIECZNIE NA CZCZO?

Nie ma okresu w ciazy, wystepuje rownie czesto jak trzy macice, kazde krwawienie w ciazy jest niebezpieczne i nieporzadane!!!!! na czczo, bo latwiej wyodrebnic hormon ciazowy, ktorego u ciebie i tak nie ma!a Poza tym nie sacdze,ze to badanie cie uspokoi

Gość kovaila
dlaczego uwazasz ze to badanie mnie nieuspokoi? zrobie w poniedzialek bete

A tak wogóle - chcesz być w tej ciąży czy wręcz przeciwnie??

Gość kovaila
NIE!! BOJE SIE ZE JESTEM W CIAZY :o

No to wyluzuj!!! :classic_cool: Skoro masz @ to nie jesteś. Ale skoro juz się upierasz to zrób te badania to faktycznie się uspokoisz. A na drugi raz.... uważaj!!!

Gość stuk puk
Moja teściowa miała niby okres przez całą ciąże, co miesiąc dostawała coś na wzór okresu, tylko że myślała że to prawdziwy okres bo szczerze powiedziawszy niczym to się nie różniło od normalnego prawdziwego okresu.' Lekarz sam był w szoku, ale twierdził że nikt nie zna do końca natury kobiecej. Dziecko urodziło się całe zdrowe i piękne. Przez te comiesięczne krwawienia dowiedziała sie dopiero w 5 miesiącu że jest w ciąży, nic jej nie dolegało. była trochę przy kości to nie widać było że przytyła. Poszła na kontrole a tu niespodzianka. Z jednej zazdroszczę, bo przeszła ciąże całą bez objawowo. Tylko brzuszek się zaokrąglił w 7 miesiącu i tyle. także czasami kobiety nie rozróżniają czy to okres czy plamienia czy krwawienia bo tak naprawdę jak ktoś co miesiąc ma nie obfite miesiączki i mało bolesne to nie zauważy różnicy. W mojej rodzinie dużo kobiet ma właśnie takie, a ja im zazdroszczę bo ja umieram co miesiąc :O

Gość kovalia
wiec okres mozna miec w ciazy , ja od tego ostatniego stosunku mialam 2 normalne okresy ofite i bolesne:O

Gość TYLKO BARANY TU SA
dlatego z blizniakami jestes w ciazy :classic_cool:

Gość madzikowa17
okres kobiety mozna w ciazy miec do 4 misiaca ale to nie sa obfite okresy tylko plamienia lub skape bardzo krwawienia a tesciowa kolezanki wyzej to poprostu czysty przypadej 1 na 100000000, bo raczej nikt tak nie ma!!!!!

Gość madzia28111984
mam pytanie dzis odebralam badanie bhcg wynik 840 normy (4 tydz 600-10000;5-6tydz1500-100000) poczatek cyklu mialam 6 maja bardzo was prosze pomozcie mi czy to nie jest za malo jak na taka ciaze ?? moze niepotrzebnie sie martwie ;/ ale mialam niedawno ciaze pozamaciczna bardzo prosze o pomoc

Gość jojjjoooj
bety nie trzeba naczczo i nietrzeba też robić rano - w dużym mieście jak np. Kraków bete można robić o każdej porze dnia i niekoniecznie nacczo - a wynik po 4 godzinach

Gość Wynik jest ok..
" mam pytanie dzis odebralam badanie bhcg wynik 840 normy (4 tydz 600-10000;5-6tydz1500-100000) poczatek cyklu mialam 6 maja bardzo was prosze pomozcie mi czy to nie jest za malo jak na taka ciaze ?? " Skoro pierwszy dzień ostatniego cyklu miałaś 6-tego maja to wynik jest jak najbardziej prawidłowy!!! Wiek ciąży liczy się właśnie od pierwszego dnia cyklu (czyli pierwszego dnia miesiączki) a nie od stosunku, podczas którego miało dojść do zapłodnienia. Od przypuszczalnej daty "zapylenia" liczy się wiek płodu a nie ciąży. Wiele osób myli te dwa pojęcia.

Gość CzyTuPiszaDzieci
malolepszaa kto Ci naopowiadał że nie można mieć okresu w ciązy...... to za pewne nie jest typowy okres bo nie wydalisz nie zaplodnionego jajeczka...ale znam osobiscie dziewczyny ktore do 4miesiaca mialy normalne krawienie jak przy okresie :) Oo

Gość ekler22
okresu w ciazy nie mozna miec bo okres to jest zniszczenie komorki jajowej i jej wydalenie z organizmu !!! mozna miec krwawienie !! niektore kobiety zupełnie omylnie biorą je za okres. test beta hcg mozesz zrobic juz w 1 dzien spodziewanej miesiaczki edzie on wiarygodny a to ze masz okres to w niczym n ie przeszkadza. jesli zrobisz go rano to dostaniesz wynik wieczorem . koszt okolo 25 zł

Gość dragonflygirl
Oczywiscie, ze mozna miec miesiaczke bedac w ciazy. Moja siostra miala do 4 miesiaca miesiaczki a byla juz w ciazy. Takie rzeczy sie dzieja.

Gość następna mądra
a skąd wiesz czy to była miesiączka, czy plamienia/krwawienia? w majtki siostrze zagladałaś?

Gość dragonflygirl
Boze skad Wy sie dziewczyny bierzecie?? poczytajcie troche badz porozmawiajcie ze swoimi ginekologami.

Gość następna mądra
no ja się ze swoim ginekologiem widuje bardzo często i ma niezły ubaw z takich, które twierdzą, że można mieć miesiączkę będąc w ciazy- wiesz w ogóle co to jest miesiączka i skąd to się bierze? jeśli tak, to powinnaś również wiedzieć, że ciąża wyklucza miesiączkę

Gość ja a ja ...
miesiaczka to miesiączka albo miesiaczka albo ciąża miesiaczka to miesiączka albo miesiaczka albo ciąża miesiaczka to miesiączka albo miesiaczka albo ciąża miesiaczka to miesiączka albo miesiaczka albo ciąża

Gość Odpowiadacie na temat
z przed kilku lat???

Gość gość
Hmm czytam wasze komentarze i zastanawiam się czy ja jestem bo mam wysokie HCG miałam plamienie ok 6dni a po tym okres i ginekolog wysłał mnie na ponowne badanie HCG chociaż stwierdził że taka miesiączka może spowodować nawet poronienie bądź ciążę pozamaciczna każdy lekarz mówi co innego.