Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneta_j

Sposoby na przygotowanie mleka w nocy

Polecane posty

Gość aneta_j

Moj roczny synek pije mleko w nocy, czasem 2-3 razy, nie mam siły ani czasu na to, żeby mu je przygotowywać w momencie jak się budzi, bo kiedy to robi - muszę mu natychmiast podać butle, bo inaczej zaczyna płakać i wybudza sie całkiem. Przygotowywałam mieszankę i wstawiałam do podgrzewacza, ale ostatnio mleko w butelce mi sksło i była masakra :( musiałam lecieć do kuchni zrobić nowe, to potrwało, mały się obudził i rozplakal na dobre... Jak radzicie sobie w podobnych sytuacjach? Pewnie powiecie, żebym oduczyła małego picia mleka w nocy - ale mnie się wydaje, że będzie głodny... Raz już próbowałam i po podaniu herbaty zamiast mleka synek obudził się znowu po pół godz.

Nie mozna trzymac przygotowanego mleka w podgrzewaczu!!!! I moze stać tylko godzinę w temp pokojowej!!! Moj syn też musi mieć mleko natychmiast, mam zawsze wode w czajniku przegotowana i tylko ja podgrzewam nalewam letnia do butelki i wsypuje proszek to trwa max 2 minuty.

to daj mu przed spaniem jakis sycacy posilek np mleko z kaszką w nocy go nie karm - jak dla mnie to jest on za duży na nocne dokarmiania i to jeszcze trzy razy :(

A ja mam wlaną wodę do butelki, mikrofałowke nastawiona na odpowiedni czas i jak lece do corki to po drodzetylko naciskam jeden guziczek zeby sie zalaczyla, trwa to 20 sekund, wsypuje mleko i w drodze do pokoju dziecka zakrecam butelke i mieszam, nie otrzeba mi na to wiecej niz minuty

niesety sa dzieci ktore pomomo tego ze maja 15 miesiecy pija w nocy.Moja ogolnie malo je w dzien i za nic w swiecie nie mozna jej przekonac,wiec w nocy jest glodna, i pije ale tylko raz(pomomo ze zje na kolacje cos sycacego).

ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła o to że będzie głodny tylko o jego ząbki :O W tym wieku fakt powinien już wytrzymywać bez butli, ale jego ząbki przez to nocne jedzenie narażone są na próchnicę butelkową :( Szkoda jego ząbków. Po wieczornym myciu do rana powinna być przerwa. Podawaj w nocy tylko wodę. Owszem na początku będzie się wybudzał, ale zobaczysz, że szybko się nauczy że nie dostaje mleka, bo w tym wieku to już tylko przyzwyczajenie a nie głód, zapytaj pediatrę. Wieczorem podaj mleko plus kleik lub kaszkę na dobranoc bobovity - będzie bardziej syty. pozdrawiam, PS. Sama to przerabiałam więc piszę z własnego doświadczenia! :)

Ja mialam przygotowana wode w podgrzewaczu (potem podgrzewalam w czajniku) i odmierzona dawke mleka w pojemniczku. Przygotowanie mleka zajmowalo mi niecale poj minuty ;)

Gość upsa
ja mam przygotowana przegotowana wode w pollitrownym garnuszku-podgrzewam 3 min mieszam z mlekiem i gotowe

Gość kasia11111
ja nie !! ja zawsze robilam swierze!! moj mąz nosil malucha na rekach a ja szybko robilam bebilon i studzilam pod zimną wodą!!

Gość Dzień dobry.........
przygotuj w butelce odpowiednią ilość wody a potem dolewaj gorącą - użyj termosu. Tylko dolewasz gorącą z termosu, wsypujesz mleko i OK. Nie można trzymać pół nocy przygotowanego wcześniej mleka.

Gość bella.......
Ja trzymalam goraca wode w termosie. Jak sie budzil, to szybko mieszalam goraca wode z zimna (wczesniej przegotowana), i mleko gotowe w minutke. Tez mi sie synek zaczal budzic na mleko jak mial jakies 10 miesiecy, a wczesniej przesypial cale noce. Myslalam, ze bedzie juz tak zawsze sie budzil, ale przeszlo mu po okolo 8 miesiacach i znow jest ok.

powinnaś odzwyczajać roczne dziecko od posiłków w nocy.Ja dawałam małej zamiast mleka w nocy herbatkę i z czasem udało się wyeliminować w ogóle mleko.A mleko musi byc podawane swieże bo się zepsuje.Bardzo szybko w takim mleku rozwijaja się bakterie.Jeśli dalej chcesz je jednak podawać to rób tak jak ja gdy mała miał ok -0l roku:zagotuj wodę i wstaw ją do termosu.Dodatkow owiń folią aluminiową to ciepło nie bedzie tak szybko umykać.Przygotuj w słoiczku po np deserku odpowiednią ilośc mleka.

Gość PLOP
nie możesz wsypywać mleka do gorącej wody i studzić, mleko wsypuje się do wody o temp około 30 stopni, ja robię córce mleko w ten sposób, przygotowuję 210 ml, więc mam już w butelce 150 ml zimnej wody, dolewam do tego 60 ml gorącej wody i dosypuję mleko. i gotowe:)

Gość aneta_j
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Męczy mnie to nocne wstawanie, będę próbowała raz jeszcze oduczyć małego jedzenia w nocy, ale wierzcie mi - jestem padnięta, na dodatek o 5 wstaję do pracy :( Wiem, że źle robię przygotowując mleko wcześniej... ale po prostu chciałam sobie ułatwić życie :( Ech...

Ja robiłam tak: Tuż przed zaśnięciem gotowałam wodę i wlewałam do termosu ,w drugim naczyniu miałam przegotowaną zimną wodę .W kolejnym pojemniku miałam odmierzoną porcje mleka. Kiedy mały dawał znać o tym że jest głodny to nie było problemu ,bo wszystko było na półce tylko trzeba było dokładnie wymieszać :)

Gość mamusiaolusi
ja mam juz gotowe mleko w lodowce jak mala glodna tylko podgrzewam w kompieli wodnej

Gość mamusiaolusi
a niby czemu nie mozna wczesniej przygotowac mleka?? moja pielekniarka co przychodzi do domu ogladac mama powiedzial ze moge tak robic ale mnleko nie moze stac w lodowce dluzej niz 24 godziny

Gość mamusiaolusi
a czasem ide na łatwizn i kupuje juz gotowe mleko w kartoniku wystarczy przelac do butli i podgrzac:) oczywiscie takie samo jakie mała dostae sma gold

Mieszankę gotową do spożycia można przechowywać w lodówce przez 48 godzin, ale wyłącznie w butelce lub w pojemniku posiadającym oryginalne, plastikowe przykrycie. Mieszanki można przechowywać także w pojemniku zamykanym hermetycznie. Niewykorzystaną mieszankę należy wyrzucić w ciągu godziny po rozpoczęciu karmienia butelka. Stanowczo odradzane jest pozostawienie mieszanki poza lodówka więcej niż dwie godziny. Mieszanka, która została pozostawiona poza lodówką przez więcej niż dwie godziny powinna zostać natychmiast wyrzucona, aby uniknąć wszelkiego ryzyka zakażenia bakteryjnego. to z książki podobnie czytalam w necie

w termosie woda zagotowana.obok ,np. w butelece wyparzonej powiedzmy 300ml ostudzonej,przegotowanej wody. przygotuj sobie obok poodparzane butle,mleko.jak maly wstanie dolej wody z termosu,wody z butelki ostudzonej,sprawdz temp. i dodaj mieszanki mlecznej.zajmie Ci to po wprawie powiedzmy minute.pozdrawiam

Ja mam odmierzoną w termosie (zwykłym nie tym ze styropianu) wodę 180ml, w temperaturze jakiej sie podaje już dziecku,a w małym słoiczku po deserku mam 6 łyżek mleka suchego, wg przepisu, obok butla pusta i smoczek, w nocy przelewam z termosu wszystko do butli , wsypuje mleko mieszam i daje, całość zajmuje mi niecała minutę, szybciej sie już chyba nie da, pozdrawiam

Gość Od kiedy dziecko .....
woda SAMA w podgrzewaczu, a jak sie dziecko obudzi robisz mleko i gotowe bo juz masz ciepla wode, czas:1 minuta!

zamiast podgrzewacza polecam Cool Twister-schładza wrzątek do wybranej temp. w 80 sekund i to bez prądu-przelewasz wrzątek, dodajesz proszek i gotowe.Szybko, sprawnie, no i nie masz obaw, że dasz dziecku za gorące mleko, albo jak w przypadku podgrzewacza \"nadpsute\". Ja kupiłam to w Niemczech, ale z tego co dziewczyny pisały na forum jest już do kupienia w Polsce-poszukaj na aukcjach, albo w necie.

Gość gość
są dostępne teraz butelki z podgrzewaczem np. yoomi ,wielka wygoda,warto wydać te pieniądze,żeby nie mieć problemu z podgrzewaniem mleka