Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co wybrać

Czy to się opłaca???

Polecane posty

Gość nie wiem co wybrać

Doradźcie mi proszę, czy opłaca się kupić dom do remontu? Cena takiego domu razem z przepiękną działką to 90 tysięcy - mogłabym kupić go już teraz, a w ciągu następnych lat powolutku remontować. Tylko nie wiem, czy to ma sens, czy nie taniej wyjdzie budowa nowego domu?

Gość mam mało składników
żartujesz,prawda? za 90tys,to ja kupię 1/10 przepieknej działki,nie wspominając o domu.

Gość Alanina2
Za tę cenę ja kupię ;D

Powiedz gdzie, podaj adres, za taką cenę sprzątnę ci ten dom sprzed nosa :P

Gość Potwór z Loch Ness
Ile metrów ma działka tego domu ??

Gość nie wiem co wybrać
hehe :) nie żartuję, poważnie widziałam wczoraj cenę 90 tysięcy :) i drugą ofertę, też do remontu, za 100 tysięcy... tylko boję się, że na remont wydam więcej niż za nowy dom :O albo chałupa do zburzenia jest, skoro tak tanio :O

hmmmm cena trochę podejrzana, dowiedz sielepiej czy przez działkę nie będzie przechodzić autostrada czasem, radzę zainwestowac 100 zł najpierw i sprawdzić w wypisie z planu o mozliwościach inwestycyjnych tej działki

Gość Potwór z Loch Ness
No to sprawdź na własne oczy stan techniczny domu. Jeszcze raz pytam - ile metrów ma działka ??

Ogłoszenie widziałaś? To pewnie jest już nieaktualne.

Gość Potwór z Loch Ness
A ja radzę sprawdzić księgi wieczyste. Czy czasami dom nie jest obciążony hiopteką.

Gość mam mało składników
pojechać obejrzeć,ocenic, a nie dywagowac na forum. przepiękna działka moze okazać się że stoi w sąsiedztwie obory np. a po domu zostały slady fundamentów,a może wręcz przeciwnie i ktos Ci sprzatnie okazje sprzed nosa.

Gość nie wiem co wybrać
Potwór - ja umiem czytać :P ;) właśnie szukam tych ogłoszeń :) Dzięki za wszystkie rady, wezmę je pod uwagę oczywiście :) Ja na razie pytam tak orientacyjnie, nie chcę kupować któregoś z tych konkretnych dwóch domów ;) Więc jak chcecie, to je kupcie, zaraz podam linki ;)

Na podstawie tych zdjęć stwierdziłaś, że ogród jest przepiękny? ;)

Gość nie wiem co wybrać
Miałam na myśli tę słodką działeczkę, ślicznie położoną (drugie ogłoszenie) ;) Ale powtarzam - nie chodzi mi o te konkretne domy, tylko o to, czy jest sens kupić coś takiego tak tanio i remontować, czy od razu budować nowy dom.

Szczerze mówiąc, ja też stoję przed takim dylematem. Do tego dochodzi jeszcze rozważanie, czy nie lepiej po prostu kupić mieszkanie, które teraz wynajmujemy. Dobrze się w nim czujemy, mamy 2 pokoje - centralne, woda jest itd. Wychowałam się w bloku, gdzie wszystko jest pod nosem i nie znam życia w samodzielnym domu, gdzie jak sobie nie nagrzejesz to nie masz. Jeśli dom, ja chciałabym budować od podstaw. Z kolei mój facet uważa, że lepiej kupić do remontu i mieć z głowy wszystkie sprawy typu podłączenie kanalizy, skrzynki itd itp nie znam się na tym dokładnie ;) Nie wiem, co jest lepsze... kompletnej ruiny na pewon się nie opłaca, chyba że dla działki.

zobacz plan zagospodarowania najpierw. to malutka dzialka 10ar :) dom to nie problem bo mozna wyburzyc i nowy postawic tylko najwazniejsze jest sprawdzic w gminie plan zagospodarowania przestrzennego :)

Gość Potwór z Loch Ness
Ta druga oferta ma dobrą lokalizację. Ale i tak zanim się kupi cokolwiek - trzeba sprawdzić.

Gość Potwór z Loch Ness
Tee!Rewelacja! 10arów to mam ja.I wcale nie jest to tak mało. Da się żyć :)

Gość nie wiem co wybrać
Dziękuję, Mistrzu :) Rewelacja - jak się już na coś zdecyduję, to na pewno zobaczę, dzięki :) Żeby mi tam potem autostrady, albo supermarketu w ogródku nie wybudowali :D ill - wybacz, że z małej litery, ale jak piszę z wielkiej, to mi wychodzą 3 kreseczki :D - a mogę zapytać, za ile mniej więcej możecie wykupić to mieszkanie?

Gość nie wiem co wybrać
Zresztą o dużą działkę też trzeba bardzo dbać i kupa czasu na to idzie - mnie wystarczy kawałek ogródka na warzywniak, jakiś mini plac zabaw dla dzieci i tyle ;)

potworze ja wiem, ze 10ar to normalna dzialka ale w obrebie miasta natomiast poza miastem, gdzies na wsi to mozna taka dzialke znacznie wieksza kupic zeby miec gdzie pooddychac :) na roztoczu na wsi za 90tys. to kupisz 1ha a nie 10ar.

Za mieszkanie chce gościu 100 tys.

Gość Potwór z Loch Ness
A na cholerę jej 1 ha ziemi ?? :)

Z tym, że nadaje się do remontu - na razie mieszkać się w nim da, ale jakby było nasze... podłogi do wymiany, ogólnie trzeba obrobić od nowa, bo ściany krzywe jak ta lala. Śmiechu dało, jak meble ustawialiśmy. Tragedia. Plus jest taki, że okna są nowe i blok jest ocieplony.

Gość nie wiem co wybrać
ill - za nowy dom pewnie będzie minimum 3 razy tyle :(