Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uujyudd

Nowe soczewki-pomooocy

Polecane posty

Gość uujyudd

Mam pytanie do dziewczyn noszących szkła kontaktowe: może mnie ktoś poinstruować jak o nie dbać? 1. Czy po wyjęciu ich z nowego opakowania, w którym znajduje się płyn trzeba jeszcze dodatkowo opłukac je płynem pielęgnacyjnym przed założeniem? 2. Czy gdy wyjmuje sie je rano z pudełeczka z płynem to trzeba je jeszcze przepłukać świeżą porcją płynu czy mozna od razu je załozyć? I rozumiem, że wieczorem po zdjęciu soczewek wkładam je do pudełeczka wypełnionego nowym płynem, tak? 3. Czy pudełeczko na soczewki trzeba myć, a jeśli tak to jak często i czym?

Gość uujyudd
up

Gość wesołkowa26
odpowiedzi na twoje pytania: 1. tak 2. tak. 3. tak, myje dokładnie pojemnik co 3 tygodnie płynem do soczewek, woda nie wolno, a przepłukuje co 3-4 dni.

Gość uujyudd
Dzięki za odpowiedź. A może znasz się na tych plynach? Mam taki, który podobno czyści bez pocierania. To znaczy, ze mam nim tylko polać soczewki i wystarczy?

a to taki durny chwyt reklamowy ... lepiej czyscic mechanicznie soczewki przed ich zalozeniem :) A jak tam Twoje oczy czuja sie w soczewkach :P Mi zawsze oczy wysychaly ... Ja zawsze nosze soczewki latem ... bo okulary przez pot i pocieranie rania mi nos :P osobiscie wole bryle :P

Gość uujyudd
A jak się je czyści? Jeszcze ich nie założyłam, chciałam tylko spróbować czy będę mogła nosić. Ale na codzień, poobnie jak Ty mam problem z niedostatecznym nawilżaniem oczu i czuję, ze będę miała problem z tymi soczewkami... :( Nie ma jakichś specjalnych kropli nawilżających, zeby mozna je było wpuszczać w ciągu dnia?

Oczywiscie sa przerozne kropelki nawilzajace oczy :) Ja osobiscie polecam HYABAK (niestety drogie, ale bez konserwantow, swietnie nawilzaja oczy). A co do czyszczenia mechanicznego ... bierzesz soczewke na dlon (oczywiscie umyta dlon i wysuszona) ... nalewasz na nia plyn i pocierasz palcem .

Gość uujyudd
Acha.. A cxy np. zwykła sól fizjologiczna może zniszczyć soczewki? I czy jeszcze mogłabyś mi opisać jak zdejmujesz soczewki?

Gość kikaaaaaaaaaaaa
Jak zdjąć? Proste - kładę palec na środku soczewki i wraz z nią przesuwam w kącik oka, tam ona marszczy się i łatwo ja złapać i wyjąć

Gość a jaaaaaaaaa
ja tak nie ściągam bo kiedyś w kąciku oka zgięła mi się na pół i i zrobiło mi się na soczewce pęknięcie.Ja \"chwytam\"dwoma palcami żrenicęi lekko przesuwam palce do siebie.Soczewka sama zostaje na opuszkach.

Gość uujyudd
Dzięki za odpowiedzi :) A co jak sie ma dłuuugie paznokcie? :(

Gość kikaaaaaaaaaaaa
no to masz problem :P