Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justka smutna**

pomozcie mi zmobilizowac sie

Polecane posty

witam.wydarzenia dnia dzisiejszego otworzyly mi oczy.mam 23 lata prawie 5 letnia corke i jestem kura domowa.zaniedbalam sie przytylam od hormonow i postanowilam wziac sie za siebie.jestem w drugim zwiazku i chyba to kolejna pomylka ale to on otworzyl mi oczy.moj luby jest bardzo przystojny ale niestety jego uroda nie idzie w parze z rozumem.niedawno poklocilismy sie o to ze on mnie ciagle krytykuje a ja poswiecilam sie jemu,domowi, dziecku i zapomnialam o sobie.a on dzisiaj powiedzial mi kilka przykrych slow a mianowicie ze mam faldki tluszczu grube rece niezadbane paznokcie.nie bede sie tlumaczyc ale zupelnie nie mialam czasu dla siebie.od rana wzielam sie ostro do pracy caly dzien postanowilam poswiecic dla siebie zeby doprowadzic sie do porzadku a pozatym postanowilam rozpoczac diete.przy wzroscie 160 waze 56 kilo,to nie jest jakas straszna nadwaga ale cialo mam malo jedrne, a na biodrach faldy.swoja diete rozpoczynam od oczyszczania.pije hektolitry herbat ziolowych oczyszczajacych.przez dwa tygodnie postanowilam jesc tylko warzywa swierze,grapefruty i na sniadanko jedno ugotowane jajko a na obiad chude miesko i warzywa. dzien dzisiejszy i jutrzejszy poswiecam na oczyszczanie czyli duzo wody i herbat.wiem ze na tym forum jest wiele doswiadczonych osob ktore moga mi powiedziec ile w te dwa tygodnie moge zrzucic(wiem wiem pewnie wody).jak odrzywiac sie po tych dwoch tygodniach.cwiczyc nie moge ale moge chodzic na spacerki z moja corka i rowerkiem(musze ja pchac).szukam chetnych to wspoldietowania i nie tylko.moj plan polega na zadbaniu o cale cialo twarz wlosy.ja juz zrobilam sobie kilka eksperymentow na twarzy i powiem ze wygladam troszke lepiej.czekam na chetne,serdecznie zaraszam.

Gość zielonaherbata
O jaka jesteś podobna do mnie tylko z tą różnicą że mój luby nigdy mi nie powiedział że jestem za gruba wręcz przeciwnie wiecznie zachwala moją figórę pomimo tego że ja jej nie znosze. mamy dzieci w tym samym wieku i jestem trochę cięższa od ciebie jakieś 4 kg Więc może warto razem to przetrwać i w końcu wziąść się za siebie

hey!! Bardzo gratuluje i podziwiam,ze tekst Twojego faceta Cie zmobiliozowal.. i slusznie :) kazda z nas musi koniecznie znalezc chociaz godzinke dziennie dla siebie.. musimy o siebie dbac,bo faceci nas kochaja za to, ze jestesmy zadbane, a nie super chude czy slawne.. zadbana=piekna :) Przylaczam sie do Ciebie,ale od jutrzejszego wieczora, bo po maturze juz bede ;) dzis tylko ladnie umyje wloski i pomaluje poznokcie.. ale dietke od dzis juz zaczynam :) fajnie,ze trafilam na Twoj post, brakowalo mi mobilizacji ;p

no to fajnie ze was mam.razem damy rade.nie stac mnie na drogie diety bo wiadomo jak jest ale domowymi sposobami mozna zdzialac duzo.ja bede codziennie pisac o swoich efektach i was tez o to prosze a jakby co to na meila tez mozecie pisac.ja trwam przy herbatkach. MalgosiaG6 powodzonka na maturze. zielonaherbata-fajnie masz bo moj facet ostatnio to widzi same wade.ale zeby bylo jasne nie robie tego dla niego zeby mu sie podobac robie to dla siebie zeby a podobac sie sobie w lustrze i nabrac wiary w siebie.

Gość fit26
justka smutna** - na wstępie powiedziec muszę, ze jestes rozsądną dziewczyną. mam dla Ciebie kilka rad, jesli bedziesz chciala to sie zastosujesz. Dieta: Twoj pomysl jest dobry, choc w moim przekoananiu uwazam ze psilkow powinno sie jesc okolo 4 lub wieceij. Oparcie sie glownie na warzywach, ewentualnie pewnych ilosciach owocow, oraz chudym miesie i jajku - to dobry kierunek, aczkolwiek ja dodalbym do tego jeszcze ryby. Jesli Twoja dotychczasowa dieta byla mocno nieuporzadkowana i zabalaganiona slodyczami, czipsami itp - staraj sie jednak nie za gwaltownie zmieniac nawyki zywieniaowe, dgyz im bardziej drastyczna bedzie zmiana - tym trudniej bedzie ją utrzymac w praktyce. Co do herbatek"oczyszczajacych", to ja posatwilbym raczej na pokrzywę (poprawi rowniez jakosc poznokci i wlosow), skrzyp polny, zieloną/czerwoną/biała herbate, gorzkie kakao np z cynamonem lub wanilią. Wyzej wymianione mogą rowniez wspomoc odchudzanie oraz usuniecie nadmiaru wody z ustroju. Poza odpowiednimi kosmetykami do pielegnacji ciala i wlosow, warto tez kupic sobie jakąs mutliwitaminę dla kobiet (np olimp vitamin plus dla kobiet), naturalną witaminę E, opcjonalnie kwas linolowy (CLA) i lecytynę. Fajnie ze ujewnily się potencjalne wspóltowarzyszki kuracji, w grupie razniej. Jestescie wszystkie na dobrej drodze - powodzenia.

Gość straszne O_o
rzuć go w cholerę!!!! idiota patentowany, smie ci mowic ze źle wyglądasz, a kim ty dla niego w koncu jestes??? jestes jego kobieta ktora musi szanować i wielbić,a nie dobijać, aczkowiek sądzę, ze twoja waga jest naprawdę niezła, ale pewnie dlatego ze po urodzeniu dziecka nie jest zbyt jedrna, nie przejmuj sie tym palantem, zrob cos dla siebie, poczuj sie kobiete, idz do kosmetyczki, manikiurzystki, fryzjera, jak trzeba na solarke, no i na zakupki, zainwestuj w dobre kremy antycellulitowe, poczuj swoją wartość!!! co z tego ze sie zaniedbałaś?? teraz mozesz to nadrobić, jestes napewno bardzo atrakcyjną kobietą tylko musisz to w sobie dobrze podkreślić,a jak się postarasz to ładnie wyrzeźbisz ćwiczeniami i mało restrykcyjną dietą (bo po niej tylko jojo, proponuję np montignaca lub 1200kcal) dobrze ze pijesz tyle herbatek zielonych i czerwonych i wody bo pieknie wyrzezbisz sobie cialo i ujedrnisz a tym bardziej nawodnisz... nie patrz sie na niego, ja proponuje bys go na jakis czas olała, tzn nie od razu by sie wyprowadzać, ale olała ogólnie, a po pewnym czasie oczy mu zaczną blednąć, i sam będzie prosił...a wtedy mozesz mu przeciez nosa utrzeć:) to co zrobisz z welasnym zyciem jest twoją sprawą, i jesli siebie sama nie poszanujesz to nikt cie nie poszanuje!!! I jestem pewna ze napewno dasz rade...tak jak ja dałam!:)

fit26 bardzo ci dziekuje za rady.napewno bede sie stosowac.narazie przez pierwsze 16 dni musze wytrzymac bez moich dotychczasowych nalogow.jakos wyznaczony czas pozwala mi sie lepiej zmobilizowac bo wtedy mysle jeszcze tylko kilka dni itp,a jak zobacze pierwsze efekty to wtedy juz mobilizacja jest.najwazniejsze jest uzyskanie pierwszych efektow,bo do tej pory konczylam po trzech dniach bo mowilam mam jeszcze czas nie warto sie meczyc,po co dla kogo itd. a teraz mam cel-dla siebie,z usmiechem patrzec w lustro,wstawac radosnie miec sile na spacery,kontakty z ludzmi bo do tej pory to wolalam siedziec w domu,zero energi a smutki zagryzalam czekolada(nawet nie czulam jej smaku).dzisiaj dostalam kopa i chyba dawke energi i oby pozostala ona we mnie czego i wam zycze.

straszne O_o super pomysl mi dalas wlasnie tak zrobie na jakis czas go poprostu oleje niby wszystko jak do tej pory ale zaczne myslec o sobie a nie o tym co na obiadek zeby hrabiemu smakowalo, albo czy ma czyste skarpetki, wyprasowane spodnie.nie jest w niczym lepszy odemnie wystarczy ze popracuje nad soba a on niech sobie radzi wkoncu jest dorosly.powiem wam w tajemnicy ze z moja corka mam mniej problemow niz z nim bo musialam caly czas kolo niego chodzic.

moge z wami? ja na razie diete odstawiłam nie chce schudnac przez dwa miesiące bo mam slub a suknia juz prawie gotowa , ale chetnie potowarzysze wam w piciu zdrowych herbatek i w ogólnym dbaniu o siebie :)

Gość Złamane_serce_w_gównie
A ja mogę? Na innym temacie chyba mnie nie przygarną, a mobilizacja to moja słaba strona. Kg lecą w górę, kondycja spadła do zera plus problemy zdrowotne, hormonalne, skórne, życiowe i tak długo by wymieniać. Musze zmienić swoje życie i wyszczuplić tyłek.

Gość fit26
jakie problemy zdrowtne?

ale fajnie bedzie nas coraz wiecej :) ja tylko ugotuje spu jesc i zaraz wypisze na kartce co mam dzis zrobic dla siebie :) na pewno bedzie to kąpiel w solach do kapieli z peelingiem , poł godziny dla własów czyli odrzywka , na gebe jakas maseczke jesli znajde jakas dłonie i stopy wypielegnowac :) po kapieli obowiazkowo balsam na cale cialo i ciepła zielona herbatka :) a wy jakie plany na dzis?

Gość Złamane_serce_w_gównie
Ogólnie niezbyt zdrowy kręgosłup. Dodatkowo jakieś problemy hormonalne, które dopiero zaczynam leczyć, uczulenia...

Złamane_serce_w_gównie pewnie ze mozesz.kazdy ma multum problemow i wiem co czujesz.uwierz w siebie.znajdz radosc w tym ze dbasz o siebie,ze jestes coraz lepsza.a energii przybedzie.tylko wpadaj czasem na forum bo wiem ze niektorzy rezygnuja z pisania i zaczynaja znowu smucic sie w kacie.pisz nam o wszytkim a my postaramy sie pomoc.masz moje slowo i dziewczyny tez sie napewno przylacza.

Gość fit26
ja zaraz zjem na obiad woreczek ryzu, jedna piers z kurczaka, z 200g warzwy z oliwą i maslem i popije to pmidorowym sokiem. pozniej zabieram ie za rozpisywanie diet dla klientów bo na jutro muszą byc gotowe ;)

Gość fit26
Złamane_serce - zmien nick, od razu Ci sie lepiej zrobi... co masz z kregoslupem i co z hormonami?

birmenka super start.to ja wam powiem co dzis juz wyprobowalam:oczyszczanie twarzy(masowanie szczoteczke z delikatna pasta mietowa do zebow,pomysl z innego forum,wybiela)nastepnie maseczka drozdzowo-miodowa.teraz zrobie sobie parowke(mieta i rumianek) na twarz,pozniej kapiel i peeling kawowy oraz masowanie lodem bo mam cellulitis troszke, pozniejdepilacja.Wlosy odzywka obowiazkowo,stopy pedicure,pozniej manicure.caly czas parze sobie herbatki i juz nie pamietam ile ich wypilam(zielone,czerwone,ziolowe,z karnityna)mam nadzieje ze wytrwam w swoich postanowieniach.

justka musimy wytrac :) jak robisz ten peeling kawowy - wiele dobrych rzeczy o nim słyszałam ale nic nie wiem jak go zrobic mam na przedramionach takie małe czerwone chrostki okropnie wygladaja nie wiem jak sie ich pozbyc i pomyslalam o jakims ostrzejszym peelingu

Gość fit26
tak. przez rok pracowalem dla jednej z komercyjnych firm, ale poniewaz nie podobala mi sie jej polityka (na poczatku bylo fajnie, a pozniej - juz tasmowo zaczeto podchodzic do klienta), wiec kombinuje na wlasną rękę. aktualnie raczej tylko on-line. od wrzesnia planujemy otworzyc ze znajmomymi wiekszy gabinet, mamy juz w zespole fizjoteraptę, dietetyka, trenera sportow silowych i aerobiku ;)

Gość fit26
krostki na przedramionach, czy na ramionach, ich spodnij czesci (tricepsach)?

fit 26 mam je dokładnie miedzy łokciem a ramieniem na samych ramionach juz nie :) i nie pod spodem tylko na wierzchu- jak trzymam rece opuszczone wzdłuz tłowia to najwiecej ich jest na tylnej czesci :( mam nadzije ze zrozumialas bo chyba troche zakreciłam a czym sie sugerujesz przy doborze diety?

dziewczynki ja na razie znikam ale wieczorkiem jeszcze bede justka pamietaj o tym peelingu kawowym - prosze o szczegóły 👄 jak wroce za jakies dwie godzinki to zajze albo wieczorem

Gość fit26
przy dobrze diety sugeruje sie wieloma parametrami, miedzy innymi wzrostem, wagą, obwodami, aktywnoscia fizyczna, typem budowy ciala, dotychczasowymi dietami/jadlopisem itp... co do krostek to nie zrozumialem. są miedzy lakciem a nadgarstkiem, czy miedzy łokciem a barkiem?

birmeńka peeling kawowy to najprostsza rzecz na swiecie tylko troszke sie balaganu robi w lazience.zaparzasz zwykla sypana kawe,ja biore 3 duze lyzki kawy na pol szklanki wody dodajesz do tego zel pod prysznic lub balsam i wmasowujesz w skore,trzeba masowac tak chociaz 10 minutek.i splukac.przynosi efekty juz po 3 razach kiedys go stosowalam dwa razy w tygodniu ale zbraklo czasu.

Jesli pozwolicie to ja tez bardzo chetnie sie przylacze...Moj facet rowniez uwaza,ze sie zaniedbalam bardzo i roztylam..Co prawda jestem za mloda by miec dzieci ale ostatnoi mialam tyle na glowie,ze nie mialam kompletnie czasu na siebie. Teraz bede miala go az zanadto dlatego chcialabym nie tylko schudnac,ale rowniez zadbac o siebie...wypiekniec...Od jutra zaczne dietke 1000kcal, bede codziennie smarowac sie balsamami, robic rozne maseczki na twarz itp...Przygarniecie mnie?? Waga:65kg Wzrost:165cm Cel:50kg (polowa lipca)