Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu2008

NIEPŁODNOŚC???-nieudane starania o dziecko!

Polecane posty

Wiesz ja nie choruje za czesto. Ostatnio mialam te antybiotyki na ureoplasme, a wczesniej to juz nie pamietam kiedy cos bralam. Po pracy podejde do apteki i kupie cos oslonowego, zostały mi niby 4 tabletki ale dosc mocne :)

a tak przyszło mi do głowy teraz cvb , że jak ty jesteś stara to ja kurcze też muszę być bo mój rocznik to 83, ale jeszcze nie czuję żebym się sypała:P

A widzisz to cos nas jednak laczy :) 83 to najlepszy rocznik na swiecie :) Wiesz jak to mowia, dziecko wydluza mlodosc, takze nie dziwie sie ze czujesz sie w kwiecie wieku :)

jeszcze sie okaze ze studiowalysmy na tym samym wydziale na tej samej uczelni :P

Gość lala20
ja niestety starania musze odłozyc :( wypadł mi wyjazd i na 1,5 miesiaca ale przed samym wyjazdem zrobie sobie test bo jezeli tam okazaloby sie ze jestem w ciazy to nie darowalabym sobie tego. mam nadzieje ze jak wroce to ktoras z was a najlepiej wszystkie beda przy nadziei :)

lala20 czyzby prace sezonowe? Masz racje przed wyjazdem koniecznie zrob test i napisz jak wyszedl!

Gość lala20
tak prace sezonowe. niestety tutaj pracy znalezc nie moge a przyszłym roku wychodze za mąz i chce pomoc mojemu narzeczonemu. Choc gdyby los sprawił mi mila niespodzianke w postaci pozytywnego testu to nie zmartwilabym sie zostaniem w kraju :D

szkoda, że nie udaje Ci się znaleźć nic na miejscu, dobrze jest mieć pracę zanim się zajdzie w ciążę.... takie teraz chore czasy, że znaleźć dobrą pracę trudno, czasem trudno znaleźć jakąkolwiek pracę.. Ja ciągle szukam czegoś dla siebie ale nie jest łatwo.

Gość lala20
Niestety takie teraz czasy, na szczescie jedno z nas pracuje. Fajnie jest miec prace przed zajsciem w ciaze bo mozna isc na urlop macierzynski. Szkoda tylko ze moj mezczyzna mnie nie popiera w decyzji i jest przeciwny wszelkim wyjazdom ale cos trzeba robic.

Ja od 6 lat pracuje w tej samej firmie, ale tez nie bylo latwo znalesc prace. Pamietam jak poszlam do jednej firmy rozmawialam z jej szefem, odpowiedzialam na wszystkie pytania, a on mowi ze dobrze odpowiadalam, prawidlowo, ale jak ja jeszcze nigdzie nie pracowalam to znaczy ze cos jest ze mna nie tak. A mialam 21 lat! Rozumiecie? prezes duzej firmy takie rzeczy wygadywal. Zycze Wam powodzenia. Najgorzej jest zaczac pozniej juz jakos bedzie lecialo

wcale mu się nie dziwie, może woli mieć Cię przy sobie albo zakłada, że niepotrzebnie masz wyjeżdżać.. w sumie to z pracą nie tylko chodzi o urlop, łatwiej jest wrócić do pracy niż zaczynać szukać po urodzeniu i odchowaniu dziecka.. jak to dziwnie brzmi

Gość lala20
Dokładnie najgorzej jest zaczac, przewaznie szukaja ludzi młodych z doswiadczeniem ale tu pojawia sie pytanie jak to doswiadczenie zdobyc skoro bez niego nigdzie nie przyjmuja :/ a o wyniku testu napewno poinformuje. Mysle go zrobic dopiero za ok 10 dni bo wtedy bedzie prawdopodobny wyjazd bo teraz i tak nic by nie wykazał

Ja zrobilam dzisiaj test, bo powiem Wam szczerze ze nie wybaczylabym sobie ze nie sprawdzilam przed braniem lekow. I wynik negatywny. Wiem na czym stoje, zreszta w tym miesiacu byla ta nieszczesna choroba to nawet lepiej ze tak wyszlo

Gość welur
a aj w tym miesiącu postanowiłam ze nie testuje no chyba że @ się spóźni :) ale wszytsko wskazuje ze jednak się pojawi. Pozatym skoro tyle razu się nie udało to teraz tez pewnie nie

Wiesz, ja test zrobilam tylko dlatego ze biore tabletki. A nrazie nic mi sie nie poprawia wiec chyba w poniedzialek bede musiala isc do laryngologa po kolejna dawke witaminek

Gość welur
no u Ciebie testowanie w sumie było konieczne :) na Twoim miejscu tez bym pewnie zatestowała :)

Dziewczyny ja sie ciesze bo juz zaczynam praktycznie nowy cykl. Dzisiaj juz temp spadla na 36,6. Nie wiem czy to przez leki, czy przez to ze dzisiaj wypada termin @. Zobaczymy co dzien przyniesie. Ehh dzisiaj PIATECZEK!! Welur szczesiara pracuje krotko :P

pewno antybiotyk zaczął działać stąd poprawa... Piąteczek, wymarzony przez wszystkich ludzi pracy dzień:) ciekawe co się będzie działo dalej przez następne miesiące, my od 12 na urlopie i to bez dostępu do netu... :)

Gość welur
cześc kochana ja faktycznie za chwilkę prace kończe :) u mnie cykl dalej jakiś namieszany stwierdziłam ze wyznacze sobie ręcznie owualcje skoro 18 dc ginekolog powiedziała ze owulka już była to ustawiłam owulke na 17 dc tak jak w pierwszej wersji kalendarz zaznaczył , bo zupełnie nie pasuje mi to zebym miała cykl 34 dniowy i owulacje dopiero w 20 dc choć na to wskazuje tempka ;/

Gość welur
i reasumując nie wiem kiedy @ ma przyjśc ale piersi bardzio bolą ból okresowy tez juz odczuwam i kłucie w jednym jajniku tazke mysle ze to kwestia paru dni

Gość welur
hej kochane a cóż tu tak ciuchutko ? u mnie dziś 31 dc a ja dalej nic nie wiem :P nawet nie wiem kiedy @ się spodziewac ;P

Ale jaja welur! Moze @ nie przyjdzie :)!! Ja juz jestem w 3 dc. Od dzisiaj tez zaczelam brac clo. Kiedy robisz test?

Gość welur
hmmm cvb nie wiem czy wogóle bede robić może @ przyjdzie choć mój ostatni cykl trwał 29 a przedostatni 28 dni , no ale ten od początku był pokręcony :P nie wiem kiedy powinnam dostać @ więc ciezko mi wogóle cokolwiek powiedziec o tym czy bede testowac bo może jeszcze na @ za wcześnie, póki co się nie nakręcam i cierpkiwe czekam a przeczucie mi mówi że @ się pojawi więc siedze w pracy naszykowana i zaopatrzona w tabletki przeciwbólowe i podpaski :)

ja tam mam nadzieję welur, że ci się udało, taki miałaś pokręcony cykl tym razem, że może bez stresu akurat trafiłaś dobrze nie spodziewając się tego nawet.. trzymam kciuki.... nie zauważyłaś może czegoś co mogłoby wskazywać, że Ci się udało...??

Ja i tak mysle ze nie wytrzymasz i jutro zrobisz test jak dzisiaj nie przyjdzie @:) ja przynajmniej tak bym zrobila :)

Gość welur
szatanserduszko nie zauważyłam u siebie jakiś tam innych obajwów niż zwykle może tylko tyle ze piersi bardzo bolą i co dziwne bóle okresowe miałam przed weekendem tak silne ze byłam pewna ze za chwilę dostanę @ a teraz jest zupełna cisza, ale tempka dziś jest niższa niż dwa dni temu więc raczej na nic nie liczę. cvb jutro na pewno nie zatestuje póki co czekam i jakoś specjalnie się nie niecierpliwe bo jestem praktycznie pewna ze @ przylezie :) Zawsze jakieś dwa dni lub jeden dzien przed @ tempka powoli spada a dziś juz miałam 36,77

Gość welur
kochane dziś 32 dc temp. 36,9 nadal czekam...

Zrob ten test w koncu :P! Kurcze kiedys w 28 dc robilas a teraz 32, temp podniesiona a Ty siedzisz spokojnie ?

Pamiętam jak ja robiłam pierwszy test. Okresu nie było więc założyć można było prawdopodobnie ciążę cztery dni zamierzałam się, żeby go zrobić ... Jakby to czy go zrobię czy nie mogło jeszcze cokolwiek zmienić :) Welur ależ nas trzymasz w niepewności jakbyśmy miały mało wrażeń :P Ja obstawiam ciążę. 32 dc to już wystarczająco dużo...