Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yweetta

Czemu wychowujecie dziewczynki aby byly posluszne i ulegle

Polecane posty

Gość rodzice wychowuja jak chca
a dzieci są takie jakie chcą i tak. Szczerze powiem, ze choć rodzice bardzo duzo czasu mi poświęcali, wpajali pewne zasady to mało wyniołam z domu.

znalazłam to kiedyś, może nawet na kafe, ale juz nie pamietam :) W każdym razie - warte refleksji "Dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie. A w szczególności zrozumie, że gdy ją boli, to tak naprawdę nie boli. Gdy jej się chce, to tak naprawdę jej się nie chce, a gdy nie chce, to właśnie chce. Gdy płacze, to histeryzuje i jest niewdzięczna. Gdy się na cos nie zgadza, to jest wredna i cyniczna. Gdy się cieszy, to się wygłupia, albo jest pijana. Gdy chce ładnie wyglądać, to się mizdrzy, a gdy się kimś zainteresuje, to się puszcza. Gdy się wstydzi, to jest głupia, a gdy się nie wstydzi to jest bezwstydna. Gdy się przy czymś upiera, to przesadza, a gdy się nie upiera, to nie wie czego chce. Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Gdy ma ochotę na seks, to jest suką, a gdy nie ma ochoty na seks, to też jest suką. Jeśli chce być kimś-to znaczy, że przewróciło się jej w głowie, a jak nie chce być kimś, to jest głupią kurą. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. Wtedy też będzie wiedzieć, że gdy dostaje furii - to jej się tylko tak zdaje. W każdym razie, może być pewna, że nie ma żadnych prawdziwych powodów do gniewu i powinna udać się po poradę do psychoterapeuty."

rodzice wychowuję---> bo masz być może tzw silny charakter i nie brałaś wszystkiego do siebie co Ci mówili rodzice a są dzieci dla których rodzic jest mega autorytetem i zrobią wszystko aby zyskać sobie ich akceptacje i milość...

Gość ja wiem ze chcilibyscie
Bo tak sa wychowywane dzieci

co do wychowania - byłam wychowywana na uległa i grzeczną ale nie wyszło, patrząc na moją matkę od dzieciństwa wiedziałam jaką nie chcę być. Można swoją postawą uczyć dzieci pewnych wartości i podejscia do zycia, ale wiadomo, ze ich decyzje mogą byc zupełnie inne od naszych

----> aNNalogia myslę, ze w obcenych czasach bardzo rzadko rodzić jest megaautorytetem, chyba, że przez pierwsze lata i raczej bardzo krótko

dziurka --> mysle, ze to zalezy od cech dziecka, ja sie przyznaję, bylam bardzo wpatrzona w matke, ale ok 13 r.ż. odkryłam, ze nie chce być taka jak ona, pomimo ze bardzo ją kocham i jest wspaniała.

Gość ok-ok-okale...
ale wychowuja nie tylko rodzice- szkola,sasiedzi cale spoleczenstwo... Sami powiecie -jak dziewcznka mowi otwarcie ze nie zrobi tego czy owego-ze jest krnabrna ,nieposluszna ,niegrzeczna..itp

nie wiem czy jest mozliwosc na wychowanie na nieuległą ---- nie ma na to sposobu, myslę, że własną postawą dawac przykład dziecku, ponadto chwalic, doceniac, akceptowac porazki dziecka, nauczyc szacunku do samych siebie i innych, tolerancji, ale też asertywności, w ten sposób wyrosna na ludzi o wysokiej samoocenie

Gość Wrom
Tyle krzyku o wychowanie i że to niby faceci są winni a te wszystkie wartości, które wam wpajano to przecież nie ze strony ojców było a właśnie tej "mądrej" płci. Facetowi wystarcza aby się mu tylko córka w okresie dorastania zbytnio po nocach nie uganiała a reszta to jej sprawa.

Gość qumlaczo
może i Kinga Dunin ma męża, i może Kazimiera Szczuka deklaruje się jako hetero ale przyznajmy: wielu zboczonych tak ma. A one są zbocznoe, szczególnie Dunin bo wystarczy zobaczuyć jak się noszą i co mówią. Dunin to lesna na 100%, a Szczuka na 85%. Przepraszam obie "panie" ale są osobamni publicznymi i tym samym przedmiotem dyskusji i egzemplifikacjami obyczajowymi.

Gość nie ma jak być burasem
podaj definicję słowa "zboczony"

oj no wiesz ... każda lesba jest przeciez zboczona. :O A w Polsce wcale a wcale nie ma homofobii :O

Gość ok-ok-okale...
i coz z tego ze takie sa????? SZczuka czy dunin ani mnie ziebi ani grzeje.... Sa i faceci cioty i pantoflarze i nie o to chodzi!!! chodzi o wychowanie oglone dziewczynek!!!!!!!!! Chlopcu wypada byc niegrzecznym a dziewczynkom juz nie. Maja byc mile i posluszne. I to jest NIENORMALNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ok-ok-okale...
i coz z tego ze takie sa????? SZczuka czy dunin ani mnie ziebi ani grzeje.... Sa i faceci cioty i pantoflarze i nie o to chodzi!!! chodzi o wychowanie oglone dziewczynek!!!!!!!!! Chlopcu wypada byc niegrzecznym a dziewczynkom juz nie. Maja byc mile i posluszne. I to jest NIENORMALNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Leila-00000
spadaj moronie

Gość Leila-00000
Grzeczne dziewczynki ida do nieba a niegrzeczne tam gdzie same chca!

Gość bo to szczut ambicji
miec meza.I mu sluzyc.

Gość nie ma jak być burasem
Jacuniu, każda kobieta każdemu mężczyźnie? hehehe, to jak cię laska zdradzi (wiem, teoretyzuję, ty kocyka na żadną dupę nigdy nie zamienisz :P) to wystarczy, że ci powie - "ale on mi KAZAŁ, a ja musiałam mu być posłuszna", a ty powinieneś to zrozumieć i jeszcze ją pochwalić, że jest tak dobrze ułożoną samiczką :D

Gość dlaczego wlasciwie to kobiety
powinny zajmowac sie dziecmi ,sprzatac,zmywac,gotowac,prac i robic mase innych rzeczy w domu podczas gdzy facet lezy na kanapie?????? Pomimo ze tez pracuja zawodowo??

chodzi oto ze kobieta powinna wykonywac obowiazki domowe bez zadnego protestu i byc dobra posluszna zona