Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie wiem co robić

Początek ciąży i plamienia

Polecane posty

Gość już nie wiem co robić

Licząc od ostatniej miesiączki to jestem w piątym tygodniu ciąży. Od 3 dni mam brązowe plamienia. Byłam wczoraj u lekarza. Dostałam zastrzyk i przepisał mi luteine co 12h pod język. Dzisiaj nadal plamię. Jutro mam u niego wizytę. Na usg nie widać bylo jeszcze zarodka ani tętna nie wykryl. Czy to normalne? Prosze poradxcie cos jesli miałyście z czymś takim do czynienia. Siedze i wariuję od tego czekania. Lekarz stwierdził , ze powie cos dopiero za tydzień. Mam czekać.

Ja plamilam ale jeden dzien potem mialam brazowe upławy i tez dostalam luteine ale dopochwowo.

Gość może dojdzie do samoistnego
poronienia :(

Ja miałam robione USG w 6tc i też nie wykryto tętna płodu,moja lekarka nastraszyła mnie informacjami o martwej ciąży itp, na szczęście miałam możliwość skorzystania z opini innego lekarza, któy wyjaśnił mi, że tak może być gdyż pomiar wielkości jajeczka nie zawsze odpowiada faktycznemu momentowi zajścia w ciążę, na mój \"babski\" rozum oznaczało to, że wielkość jajeczka wskazywała 6tc a tak na prawdę od zapłodnienia minęło mniej np 5tygodni, aby się upewnić czy ciążą się rozwija zrobiłam badanie BHCG i było ok, dostałam jeszcze lek podtrzymujący ciążę Duphaston i biorę go do tej pory ( a jest to juz 22tc); Plamienia u mnie występują sporadycznie - co oczywiście nie jest powodem do radości dlatego cały czas przebywam na zwolnieniu lekarskim i duzo odpoczywam. Natomiast w początkowym okresie ciąży każde plamienie, tak jak napisała koleżanka wyżej, jest bardzo niepokojącym objawem i nie można go lekceważyć, może doprowadzić właśnie do poronienia. Także uważaj na siebie, nie przemęczaj się, jeżeli jest to możliwe to leż w łóżku - jeżeli masz taką możliwość to zrób to badanie BHCG w jakimś laboratorium, nie pamiętam dokładnie ile kosztowało ale coś ok. 30 zł. I głowa do góry na następnym USG zobaczysz swoją dzidzię ;)

Gość Elisia214
Ja ok 3-4 tyg w ciaży,dzis zauwazyłam małe rozowe plamienia,one ssa tak delikatnie zabarwione,ale tez sie niepokoje wizyte u lekzrza mam za tydzien ,czy powinnam skontaktowac sie szybciej????

Miałam plamienia w 6tc, od razu trafiłam do szpitala - widać już było moje dzieciątko i serduszko ale jajo płodowe jak określiła lekarka \"jest spłaszczone i jeszcze chwila a doszłoby do poronienia\". Nakłuli mnie, nafaszerowali tabletkami (m.in duphaston) i zatrzymali na tydzień, plamienia były jeszcze przez kolejne trzy dni, a potem przeszło... boję się myśleć, co by się stało gdybym od razu nie zareagowała :(

ja mialam plamienie w 7 i 11 tygodniu ale nie duzo brazowe nic na to nie dostalam bo za granica duphason jest zakazanym lekiem.moje plamienie bylo spowodowane tym ze szyjka macicy sie oczyszczala . czy boli ciebie brzuch? przewaznie przy poronieniach krew jest swieza i boli brzuch .brazowa krew moze bys tak jak u mnie ze sluzowki macicy lub z nadrzerki,krwiaka ,polipa itd .Ile jest tej krwi czy to tylko kropeli czy jest jej jak przy okresie?

Gość dorcia33
Ja mialam plamienia w 6 lub 8 tyg.Niestety byla to ciaza pozamaciczna

Ja tez zaczelam plamic w 5 tc:( Dostalam Duphaston i nakaz siedzenia na tylku i odpoczywania;) Plamilam przez 7 tyg. To bylo straszne, codziennie rano zagladalam miedzy nogi czy juz poronilam, a gdy szlam skorzystac z toalety to zaciskalam mocnno miesnie zeby nie wypadlo mi dziecko:( Wiem, ze to smieszne, ale bylam w tym momencie zalamana i liczylo sie dla mnie tylko to, aby to dziecko urodzic:) Moj lekarz powiedzial, ze jesli stanie sie cos strasznego to mam do niego natychmiast przyjsc! I ktoregos dnia w 12 tc skonczylo mi sie plamienie:( Zalamalam sie, pomyslalam, ze to juz koniec, ze stracilam dziecko, a moja macica samoistnie sie oczyscila:( Znalam ciaze tylko z krwawieniami, skrzepami itd:O Poszlam do gina i mowie mu to ze lzami w oczach a on w smiech:D A ja nie wiem o co mu chodzi? I wreszcie mowi, skonczylo sie plamienie bo wszystko sie pani tam w srodku dobrze pozamykalo i wszystko jest juz w porzadku:D Takze i Tobie zycze, alby to nie bylo nic groznego:)