Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

2 minuty temu, mr_Kumpir napisał:

ja chce miec neon z napisem witaj w piekle

Welcome to hell.

Przed chwilą, Еlciаа napisał:

Welcome to hell.

jestesmy w Polsce i pieklo tez mamy polskie

1 minutę temu, JajaWywalonė napisał:

Ja nie potrafię. Kolejny pienieznik zalosne

ja tez nie ale podslu...e ludzi w kolejce po kabanosy

1 minutę temu, mr_Kumpir napisał:

jestesmy w Polsce i pieklo tez mamy polskie

Ja bym wolała inglisz.

2 minuty temu, mr_Kumpir napisał:

chce jacuzzi w ogrodku

cholera nie mam ogrodka xD

znajoma se kiedys kupila taki ekstra luksus basen i raz sie kapala xd bo niebylo pogody cale wakacje

1 minutę temu, Еlciаа napisał:

Ja bym wolała inglisz.

Ty jesteś klasa aspirujaca do prestiżu dlatego wolisz cudze 

1 godzinę temu, +RC+ napisał:

Generalnie ludzie mają dwie podstawowe techniki radzenia sobie ze swoim życiem, a szczególnie dotyczy to sytuacji, gdy nie wszystko idzie po naszej myśli, czy też gdy nie jesteśmy zadowoleni ze stanu naszego posiadania.

• 1. To najpowszechniejszy sposób: dołowanie się, zamartwianie, stres. Przeżywanie facebooków znajomych na zasadzie: "a ci są w moim wieku i już mają takie i takie auto, dzieci, dom, a ja wciąż tak niewiele." no i to człowieka zżera od środka, potrafi prowadzić do depresji, człowiek jest wiecznie przygnębiony.

• 2. To metoda cope. Niepoprawny optymizm, polegający na widzeniu tunelowym, czyli dostrzegamy pozytywne aspekty naszej bytności i stanu posiadania, nawet często je w naszych głowach wyolbrzymiając, a przy tym pomijając te w których nam się nie powodzi. Oczywiście pozytywny aspekt jest taki, że przynajmniej samopoczucie się nie pogarsza, trudniej o chandry, doły i depresje, a negatywne aspekty też są oczywiste, jak tunelowe postrzeganie rzeczywistości i ewentualne odrealnienia.

Natomiast trzeba sobie odpowiedzieć, co gorsze,  co lepsze? Są osoby z predyspozycjami do pesymizmu i depresji - nawet osoby bardzo dobrze sytuowane, które mają o wiele większe możliwości niż przeciętny szarak - świetny przykład, znana kiedyś piosenkarka Kasia Kowalska - wiele przebojów, sukcesów, powodzenie finansowe, ale też odwieczna walka z depresją, dołami, niezadowoleniem, mimo wielu namacalnych życiowych sukcesów.

Także to też musimy brać pod uwagę. 

Ja mam chyba tak po środku z nastawieniem na optymizm. Stan neutralny nie cierpię ale dostrzegam możliwości gdybym miał takie 2mln z nVidiie spizarnie słodyczy i mógł chodzić na randki z lachony w moim typie...

Przed chwilą, JajaWywalonė napisał:

Rozchodziło mi się o to ze akurat taki napis nad drzwiami dla mnie lepiej by wygladał inglisz niż polisz.

Przed chwilą, Еlciаа napisał:

Rozchodziło mi się o to ze akurat taki napis nad drzwiami dla mnie lepiej by wygladał inglisz niż polisz.

Ale czego łuczysz? 

3 minuty temu, JajaWywalonė napisał:

a ty nie ?

prawdziwych cyganuw juz niema przestali grac na harmoni i nie zebrzal juz co to ma byc

1 godzinę temu, Doktor ZG napisał:

Byl tu taki użytkownik, który mial bodajże nick Kriss. On przyjmował wszystko ze spokojem, ale miał prawidłowy obraz rzeczywistości. I to było ok. Nie ma co bronić kolegi tylko doradz mu psychiatrę. 

Teraz rozumiem kontekst tak on dostrzegal prawidłowy bo miał słabe parametry techniczne. Ja mam porządne i też dostrzegam prawidłowy. No chyba że uważasz iż mieszkanie jest bez znaczenia u 100% kobiet ale chyba jako sponsor podrecznej wiesz że to ma znaczenie. Do tego jeszcze zarobki i ma się dużo możliwości. 

muwili jako dziecko nie choc bo cygany cie ukradnal to teraz kim sie straszy

47 minut temu, taka_pokraka napisał:

Też chcę kupić saturator i zastanawiam się nad tym co Ty kupiłaś, a soda stream. Robiłaś jakiś research  zanim podjęłaś decyzje?  

zacznij od tego gdzie kupisz/wymienisz butle z co2

bo jak masz pod domem sklep gdzie wymienisz butle do sodastream, a do dafi na drugim końcu miasta to się dylemat rozwiąże

A czym są zarobki pracę z 7000 np można zdobyć z dnia na dzień mając znajomości. Więc to jest bardzo płynne dużo ciężej zdobyć nieruchomośc z dnia na dzień za gotówkę. Bo trzeba mieć jej sporo a to się robiom nawet lata na emigracji o margarynie i klopsy.

Edytowano przez Telewizory sony donuty tak

1 minutę temu, Telewizory sony donuty tak napisał:

A czym są zarobki pracę z 7000 np można zdobyć z dnia na dzień mając znajomości. Więc to jest bardzo płynne dużo ciężej zdobyć nieruchomośc z dnia na dzień za gotówkę. 

jakie masz znajomosci

1 godzinę temu, lybed napisał:

on potrzebuje lekow mocnych a nie gadki szmatki taka ma na forum i widac jaka jest tego skutecznosc od lat mu pisza to samo. 

psycholog to strata czasy zwlaszcza w przypadku jak lezaka

Żadnych nie potrzebuje bo ja naprawdę mam sprzedanom ziemię, 10 komputerów 18 konsol 8 monitorów i tak dalej i tak dalej

To ty potrzebujesz skoro nie wierzysz że można to mieć bez pracy kiedykolwiek 

2 minuty temu, Telewizory sony donuty tak napisał:

A no mamy trochę jako rodzina szwagier i siostra majom ogromne

no i znasz prezydenta miasta

Przed chwilą, Telewizory sony donuty tak napisał:

Żeby wam przedstawić jak bardzo ciężko jest o nieruchomości to Asi się nie udało mimo zarobków 200 za godzinę przez lata. Dużo łatwiej jest dostać pracę. 

obstawiam ze przepierdzielala

1 godzinę temu, Śliwka w Polonezie napisał:

No i właśnie to jest ten element zaskoczenia dla którego lubię go czasem czytać gdy nie pisze o chomiczku albo swoich chorych sex teorii 🙂

Albo chleb 80gr dobry jestem w promki, a mogłem wykupić wszystkie i zamrozic huh

8 minut temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał:

zacznij od tego gdzie kupisz/wymienisz butle z co2

bo jak masz pod domem sklep gdzie wymienisz butle do sodastream, a do dafi na drugim końcu miasta to się dylemat rozwiąże

A to ma znaczenie bo butle się dzielą na QuickConnect, Twist. Trzeba wiedzieć tylko jaki masz a nie konkretnej firmy 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się