Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alojzy Bąbel

Dlaczego niektore dziewczyny bezczelnie wrabiaja facetow w dziecko ?

Polecane posty

Mariaznowin -- metody może kontrowersyjne...Ale wiesz co? Skoro facet jest gotowy na seks tzn., że musi byc też gotowy na dziecko. Wiem, że obecnie takie stwierdzenie już jest niemodne:P Ale niestety wciąż jest aktualne:) życie:D

Gość a jesli tabletki
kontrolowana wpadka jest durnym pomyslem bo JA POWIEM TAK: ZADEN FACET NA TO NIE ZASLUGUJE ZEBY DLA NIEGO ROBIC TAKIE COS!! JESLI SAM OD SIEBIE NIE CHCE ZALOZYC RODZINY TO NIECH SPIERDALA!!!!!!! TYLE!!TAKI GNOJEK NIE JEST WART TEGO ZEBY MIEC Z NIM DZIECKO.PIEPRZENI SZOWINISCI,DO SEKSU PIERWSI ALE DO KONSEKWENCJI OSTATNI.CZASEM LEPIEJ SAMOTNIE WYCHOWYWAC DZIECKO JESLI BYLABY WPADKA NIEPLANOWANA I POGONIC FACETA.

Gość mariaznowin
właśnie tak sobie myślę - że kiedy się na to zdecyduję, to jak już zajdę w ciąże to mu o tym powiem, dlatego, ze nie wyobrażam sobie, zeby nie wiedział. I będe gotowa na to, ze on odejdzie. Wole być samotną matką niż nie mieć dzieci w ogóle. Co jeśli poczekam te jego kilka lat, a potem nie będę mogła zajść w ciążę? Tym bardziej, że mam PCO i może nie być tak wesoło....

Gość a jesli tabletki
Oczywiście,jesli jest gotowy na seks to i powinien byc gotowy na dziecko.Tylko szmaciarze myślą że jak babka bierze tabsy to mogą spać spokojnie .A jeśli kobieta będzie tym przypadkiem jednym na milion albo naprawdę zapomni tabletki? Wtedy ja zostawią rozumiem tak?

Gość a jesli tabletki
a,to rozumiem Cie Marioznowin.Jesli jestes przygotowana na bycie samotna matka to spoko.Unies sie honorem ze nie chcesz odniego zadnej kasy i spoko.I niech nie rosci sobie zadnych praw,a Ty z czasemznajdziesz sobie innego tatusia dla dziecka.

Gość mariaznowin
moja ginekolog sama mnie na to namawia i mówi, ze sporo jej pacjentek tak robi i o ile to nie jest sposób na zatrzymanie faceta, to sa potem bardzo szczęsliwi i Ci faceci naprawdę się cieszą, że tak wyszło. Ale tu jest ten warunek - związek musi być w rozkwicie, a nie się rozpadać...

Gość bo to pierwszy raz
mariaznowin jako osoba nie mogąca mieć dzieci doskonale cię rozumiem i popieram, pod warunkiem, że chcesz mieć dziecko, a nie faceta przez dziecko. powodzenia

Gość mariaznowin
nie, no to też nie ma być tak, że ja sobie wymysliłam, ze chcę dzidziusia i go sobie zrobię za wszelką cenę. Marzę o rodzinie. Dlatego wciąż tej decyzji nie podjęłam i się waham.

Gość Gorzej jak ona kłamie
Skoro facet jest gotowy na seks tzn., że musi byc też gotowy na dziecko. wiekszej bzdury nie słyszałam. ale beznadzieja. pocieszajcie sie wzajemnie wrabiaczki facetów w dzieci ze swędzeniem macicy porazka kobiecości. zycie sie nie kreci wokół dziecka. ale jak widac niektórych kobiet tak. widac macie tak puste zycie ze musicie je zapełnic dziećmi by miał kto wam na starosc tą niszczesną szklanke wody podać, LOL :D:D:D :O nara wieśniary

Gość a jesli tabletki
rozumiem..Dla mnie byloby to akurat ponizajace zeby wrobic wdziecko bo takie wrabianie to jednak swiadczy o tym ze sie takiego faceta bardzo kocha i dlatego chce sie miec z nim dziecko.A jesli facet nie chce to znaczy ze az tak bardzo nie kocha wiec wtedy lepiej poszukac innego ktory bedzie chcial tego samego i naprawde bedzie skakal z radosci jak sie dowie o ciazy...Ja mam takie podejscie..

Gość a moze warto uszyc na
a ja znam taki przypadek bo laska sie sama do tego przyznala,ale dopiero po slubie i tym jak ja facet dosc mocno oszukal...tak wiec ma za swoje.

A naprawdę się nie da tego pogodzić?:-o Chcesz mieć dziecko, musisz się spieszyć, Twój partner KOMPLETNIE tego nie rozumie?? No to ja nie wiem, czy to jest definicja miłości i szczęśliwego związku.

Gość a jesli tabletki
DO GORZEJ JAK ONA KLAMIE-jestes pustym durnym szowinista,od razu to widac! Kazda normalna kobieta ma instynkt macierzynski debilu! Nie boj sie,tacy frajerzy jak Ty nie zaluguja by byc ojcem jakiegokolwiek dziecka.

Gość mariaznowin
bardzo kocham swojego chłopaka i jestem pewna, że on mnie też. Nigdy z nikim nie byłam taka szczęśliwa. Nie chce nikogo innego, on też za mną szaleje. Ale co zrobię jeśli ta moja płodnośc faktycznie zawiedzie za parę lat? :( nie chcę robić nikomu krzywdy, ale życie dla pracy i kariery czy zabawy mnie nie rajcuje. Pragnę mieć rodzinę. A przeciez go nei zmuszę i siłą do ołtarza nie zaciągnę.

do mariaznowin Porazka jesli go tak oszukasz. facet ma prawo decydowac kiedy bedzie ojcem a ty nie masz prawa kłamać. chcesz dziecko powiedz mu to, a nie zrobisz to za jego plecami. pokazesz wtedy klasę , nie ma co! żal mi ciebie ze facet nie chce miec z tobą dziecka. nie mozna nikogo stawiac przed faktem dokonanym! co z ciebie za kobieta!

Gość bo to pierwszy raz
mariaznowin czasem jest tak, że facet boi się, że nie poradzi sobie jako ojciec, wtedy spontan jest pozytywny. nie wszystko można zaplanować. ale jeśli chcesz mieć rodzinę, w sensie dzieci, masz problemy z płodnością... na co czekać? jeśli przegapisz to, będziesz do końca zycia miała pretensję do siebie, że się nie zdecydowałaś, a także do niego, że przez jego niezdecydowanie nie jesteś matką :-o

jestem kobietą pustaku. do mariaznowin pogadaj z nim, rozmowa, rozmowa, rozmowa!!! skoro tak mocno ciebie kocha to niech cię wysłucha.

Gość a jesli tabletki
to ja Ci powiem ze on nie do konca Cie kocha tak jabys Ty tego chciala.Jakby tak bylo to by to rozumial i chcialby dziecka bo zdawalby sobie sprawe za za5 lat juz moga byc problemy...Taka prawda

Gość mariaznowin
kompletnie to nie, bo twierdzi, że rozumie, ale zaraz wysyła mnie do innego ginekologa i zmienia temat. A może faktycznie powinnam poszukać gdzie indziej...?

nigdy dziecko z facetem który nie chce! zrozumcie to wreszcie. dziecko to nie narzędzie, to nie kaprys, potrzebuje obojga rodziców którzy będą go pragnąć zanim jeszcze sie pocznie.

Gość bo to pierwszy raz
mariaznowin to już twoja decyzja, może powinnaś znaleźć kogoś, kto będzie miał takie same cele jak ty? wiem jedno - jeśli chcesz mieć dzieci, a nie będziesz ich miała, nigdy się z tym nie pogodzisz :(

Gość a jesli tabletki
ja tez bym nie stawiala przed faktem dokonanym...Jesli bym kiedys tflu tfu wpadla to zostalabym samotna matka i tyle...To oczywiscie najgorszy scenariusz i dlatego zeby sie przed nim uchronic stosuje 3 metody antykoncepcji ze nie mam szans zeby wpasc.A kiedys stosowalam 5-tak,nie smiejcie sie.

Gość mariaznowin
ale on chce! "tylko nie teraz" :| nie wiem co robić, mam wrażenie że czas mi się kończy. Nie chcę kiedyś płakać, że się nie zdecydowałam, a z drugiej strony wyciąć taki numer, to bezczelność. Choć ta propozycja, że odstawiam tabletki i jeśli chce ze mną sypiać to niech się liczy, ze planuję ciąże... moze to nie głupia myśl - jak ucieknie to mam odpowiedź, że trzeba iśc dalej... a jak nie przejmie się tym... :-)

Gość Mądra Mulatka
ZDAJE SIE SIE WIĘKSZOŚĆ BAB NIC INNEGO NIE POTRAFI TYLKO RODZIĆ BACHORY I WPYCHAĆ JE FACETOM. ŻENADA.

Gość mariaznowin
do "mądrej mulatki" - zejdź na swój poziom, bo tu nie dorastasz. Nawet swojego zdania nie potrafisz kulturalnie wyrazic - i to jest żenada...

Gość bo to pierwszy raz
kiedyś uniosłam się honorem. antykoncepcja zawiodła, facet nie chciał w tym momencie dzieci, wzięłam tabletkę wczesnoporonną... bo chciałam być odpowiedzialna, bo nie chciałam faceta wrabiać, bo przecież ustaliliśmy inaczej. kilka lat później okazało się, że dzieci biologicznych mieć nigdy nie będę. ustaliliśmy, że adopcja. jednak w trakcie procedury on się wycofał, stwierdził, że jeszcze za wcześnie, że za kilka lat. zgodziłam się, bo przecież jakie miałam wyjście. wierzyłam w jego miłość, bardzo kochałam, wyznawałam zasadę, że to facet powinien być najważniejszy. jakiś czas później okazało się, że ma kochankę. rozwiedliśmy się, a dziewczyna zaliczyła wpadkę. ożenił się z nią i mimo, że na początku twierdził co innego, za córeczką świata teraz nie widzi. ma pełną rodzinę. ja jestem sama, bo nie potrafię już nikomu zaufać. nie mam szans być matką, nie mam szans na spełnienie marzeń o rodzinie. tak się czasem kończy myślenie o wszystkich poza sobą.

mulatka, dobrze to ujęłaś. wiekszosc kobiet po prostu nie ma hobby:P

Gość mariaznowin
do "bo to pierwszy raz" - i właśnie strach przed takim finalem wpycha mi do łowy myśli o zajściu w ciążę już teraz... współczuję bardzo, mam nadzieję, że szczęście Ciebie jeszcze znajdzie

Mądra Mulatka Jest Nam strasznie przykro,że tak piszesz. Tym bardziej, że po Twoich wczesniejszych wypowiedziach myslelismy, że jesteś osoba , zktóra mozna podyskutować.

Gość Mądra Mulatka
Bo krew mnie zalewa czytajac takie bzdury. Nie usprawiedliwiam facetów-ale niestety- niezliczona liczba desperatek wrabia facetów w ciażę, i niezliczona liczba nieświadomych facetów wychowuje nie swoje dzieci. To parodia co się dzieje, ludzie oprzytomniejcie, i jak czytaM wypowiedzi lasek które sa w związkach długo ,i one juz nie mają czasu,musza zrobić sobie dziecko-po pierwsze-po co sa z facetami skoro wiedzą,że oni nie chcą dzieci, a po drugie jak one by się czuły w sytuacji odwrotnej?