Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z dyylemaatem

biszkopt, zagęszczanie mleka kaszką i kleikiem

Polecane posty

Gość mama z dyylemaatem

czy po 8 miesiącu życia trzeba zagęszczać zawsze mleko kaszką / kleikiem ? Dziecko generalnie pije mi mało mleka, bo trzy razy dziennie po 140-160 ml. Więcej nie chce. Na wadze też specjalnie nie przybiera dużo :o Na noc dodaję do mleka kleik, ale już zauważyłam, że po zagęszczeniu mleka córka jeszcze niechętniej pije. I jake biszkopty dodajecie do owoców - same pieczecie zwykły byszkopt z jajek, mąki pszennej i cukru, czy kupujecie gotowe ? Takie zwykłe np. z firmy SAN czy są specjalne dla niemowląt ?

Ja nie zagęszczałam mleka kaszką czy też kleikiem . Kupowałam mleko dla juniorów one było bardzo gęste tylko fakt że jest ono od roku. Jeśli mała nie chce jeść to nie zmuszaj bo jeszcze będzie gorzej. Może spróbuj na wieczór dać samą kaszkę czy też kleik. A co do biszkoptów do kupowałam na początek biszkopty bezglutenowe i bez dodatku cukru na stoisku z zdrową żywnością a potem normalne .Nie ma sensu piec :D

Gość mama z dyylemaatem
Princpolo dziękuję za odpowiedź. Nie zmuszam do jedzenia, niestety dziecko przybrało przez dwa miesiące tylko 200 g. Myślałam, że przez to, że pije mało mleka albo że mleko jest już dla niej za mało treściwe.

a moze sprobuj inne mleko podawac? Moja nie pila mleka bo jej przestało smakowac. zmienilam na sojowe i znów pije :) oczywiscie po konsultacji z pediatrą... pozatym wiesz moja pediatra twierdzi ze dziecko ma taki okres w zyciu kolo roczku ze wląsnie nie chce pic mleka trzeba to przeczekac albo zmienic mleczko wtedy na inne o innym smaku.

Gość aaaaaaaaaaa buba
To zdecydowanie za mało przybiera.A lekarz na to nic??? Co do biszkoptów to kupne,jezeli dziecko niema uczulenia i chcesz juz wprowadzic gluten to kup zwykłe(są tez bezglutenowe0.A może zageszczaj mleko kaszka smakową,np bananowa?

a jesli chodzi o kaszki to moja nie chciala ich jesc plula mlekiem jak jej smakową dodalam... kupilam kleik ryzowy. zwykly bezsmakowy dodalam do mleka i mala pije :D

Moja własnie jest na mleku z kaszka bananową.Tylko na noc.Kleik tez piła,ale jak wprowadziłam jej kaszki to chyba bardziej jej smakują.Mój syn natomiast nigdy nie zjadł ani kleiku ani kaszki ale moze dlatego że był na piersi rok

Gość mama z dyylemaatem
lekarz kazał zrobić morfologię, badanie moczu, kał na pasożyty i bakterie - wszystkie wyniki są dobre. Z kaszkami też próbowałam - dodawałam do mleka bananową, malinową, brzoskwiniową - nic jej nie podchodzi, już z kleikiem idzie jej lepiej :o Natomiast kaszkę łyżeczką je, co prawda z bólem, 140-150 ml, ale je. Tak samo zupa. może faktycznie zmienić mleko ?

Gość mama z dyylemaatem
aqlbo do każdego mleka dodać kleik :O ?