Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corka_taty

PIEPRZONA SLUZBA ZDROWIA!!

Polecane posty

Gość ja sie zgadzam z tematem
Ale to dobrze, że z nich korzysta. ;) Bo już np. usg cycków można tylko albo zrobić za kasę, albo iść do onkologa, choć nie ma żadnego powodu, zajmując miejsce komuś rzeczywiście potrzebującemu. Ech.

Gość Potwór z Loch Ness
Dobra. Czas spać :) Pogadamy jutro.

Gość juz jest jutro
;)

Gość czyli dzisiaj czy przed
wczoraj odp :)

czesc, ja mieszkam w Anglii, tu dopiero to sa lekarze... jak moja znajoma prawie zaslabla jadac swoim zamochodem autostrada i poszla po calym zdarzeniu do lekarza, to ja spytal, czy ma MYSLI SAMOBOJCZE.

sorry za post pod postem z kolei idac z grypa moja znajoma uslyszala: 'zapisze to, zobaczymy czy pomoze...' zobaczymy?? fajnie, dziekuje, eksperymentowac to sama ze soba moge :) poza tym cala sluzba zdrowia tutaj to dno dna, wiec nie tylko w Polsce jest zle... nasi lekarze przynajmniej, moim zdaniem, znaja sie na rzeczy

Gość sciema namaxa
a dlaczego---> zgadzam sie z Toba w 100% :)

Gość
dlatego ja nie chodze do lekarzy mam :)

Gość Powtór z Loch Ness
Kasia--wychodzi na to, że cudze chwalicie,a swego nie znacie :) A tak w ogóle to dzień dobry :)

Gość corka_taty
po raz kolejny widze ze niektorzy na mnie najezdzaja bo cos tam poczytalam w necie.. otoz po tej tomografii okazalo sie ze w piatek nie bedzie wyniku bo lekarze sa na urlopach i nie ma kto tego opisac i jak to jeden z nich powiedzial ...mial pan pecha ze trafil akurat na okres swiateczny...no szlag by was nie trafil?? po czym popoludniu nagle okazalo sie ze jest jakis lekarz ktory to jednak opisal...wiec okazalo sie ze dalej nic nie wiedza...i jak to on powiedzial..to nie to co przypuszczalismy,wiec zapytalam a co przypuszczaliscie,uslyszalam ze kamienie badz pecherzyk!!!! i co??jednak to co ja sobie sama poczytalam w jakims tam stopniu pokrylo sie z tym co oni powiedzieli,wiec nie musi mnie taka jedna z drugim od razu wyzywac od idiotek i glupich panienek... na poniedzialek tata ma nastepne badanie,gastroskopie a pozniej po tym jedzie do innego szpitala na kolejne badanie bo w dalszym ciagu nic nie wiedza!! a co najlepsze,w piatek na obchodzie chodzilo ich dwoch i jeden mowi ze w przyszlym tyg po tych badaniach tata wroci do domu wiec ten jeden z nich juz go chcial wypisac!!! ale ten drugi powiedzial ze jeszcze moze nie bo trzeba zbic troche ta zoltaczke..czy to wszystko nie jest chore??? czlowiek lezy tydzien bez diagnozy,jego stan sie wcale nie poprawia a oni do tego chca zrobic wypis?? i nie rzucajcie sie tu na mnie bo nie zycze wam zeby kogokolwiek taka sytuacja spotkala,bo za ojcem poszlabym w ogien i chyba mam prawo byc poirytowana taka sytuacja... dziekuje wszystkim przychylnym za zyczonka dla taty i za wsparcie :)

mysle ze wiem czego szukali badz chcieli wykluczyc tzn. przyczyny zoltaczki mechanicznej jaka prawdopodobnie ma twoj tata; zapalenia pecherzyka mysle ze nie ma gdyz objawy sa wtedy oczywiste, lekarze nie robiliby wtedy TK natomiast zoltaczke mechaniczna powodowac moze: - zlog w drogach zolciowych - bardzo czesto sa to mikrozlogi i najczesciej nie sa widoczne w USG, w TK tez moga byc niewidoczne stad tez pewnie chca tate wyslac na ERCP - kontrastowe badanie drog zolciowych ( tak sie domyslam ) - zapalenie drog zolciowych - guz trzustki lub drog zolciowych w tym wszystkim pozytywne jest to ze w TK nic nie wykryto, z tego raczej bym sie cieszyla niz narzekala bo to oznacza ze tata nie ma guza trzustki czy drog zolciowych a w gastroskopii pewnie chca obejrzec brodawke Vatera

Gość corka_taty
qrka wodna,tak wlasnie tata bedzie mial ercp wiesz,po przeczytaniu twojego postu troche se uspokoilam bo ja juz zaczelam sie zastanawiac czy to moze przypadkiem nie jest nowotwor no ale po tych badaniach,tzn krew,usg,tk mysle ze to by juz stwierdzili...tak bardzo sie boje... od tego czasu jak tata poszedl do szpitala jestem kompletnie nie do zycia,mezowi ciezko sie ze mna dogadac,dziecko wysylam do drugiego pokoju zeby sie samo bawilo bo ja na to nie mam sily,nie chce mi sie nigdzie wychodzic,bo nie mam ochoty na przebywanie w towarzystwie wiedzac ze tata tam lezy...tak bardzo plakac mi sie chce...

Gość corka_taty
ercp bylo dopiero dzisiaj bo w piatek nie bylo chetnych do zaklepania terminu....badanie wykazalo, ze....nic tam nie ma zlego,a wiec ta czesc jest w porzadku wiec jest przypuszczenie ze byc moze cos sie usadowilo na koncu przewodu no wiec jutro tata ma miec nastepne badanie ale w innym szpitalu...dzisiaj jak bylam u taty to widzialam ze oczy ma juz mniej zolte jak mial i czuje sie lepiej... no jest oslabiony i jeszcze dostaje zastrzyki na wzocnienie no ale wyglada lepiej.... zobaczymy co sie jutro okaze...

ciesze sie ze tata czuje sie lepiej:) mam nadzieje ze w koncu znajdzie sie przyczyna zoltaczki bo inaczej nie mozna jej skutecznie wyleczyc... nie martw sie, bedzie dobrze :)

Gość corka_taty
no jak narazie czekam co bedzie dalej...o 8.00 mialo byc nastepne badanie ale przed chwila dzwonilam do taty i mowil, ze dopiero co dojechali do tego drugiego szpitala,bo wczesniej...nie bylo transportu,a badanie juz bylo ustalone... poki co nie pozostaje mi nic innego jak oczekiwac na wiadomosci... jak cos bede wiedziec to napisze

Gość corka_taty
no coz,badanie ktore mial miec w drugim szpitalu bylo przesunieta o 2 dni!! najpierw okazalo sie ze ten termin wcale nie byl ustalony i jak tate tam zawiezli to reszta byla bardzo zdziwiona w tym temacie, mialo byc na drugi dzien po czym okazalo sie ze ten profesor nagle musi pilnie wyjechac no wiec kolejny dzien spelz na niczym, w koncu mial je w piatek,dzwonil do mnie o 11.30 ze juz jest po i mial byc wynik o 13.00-13.30,po czym jak pielegniarka tam dzwonila na gabinet to sie okazalo...ze wyniku nie ma,bo nie mial kto tego opisac!! a dodam,ze gabinet jest do 15.00 chodzil przez weekend obolaly,usypiali go do tego badania,ktore trwalo przez godzine,jesc nie mogl bo tam wszystko podraznione bylo,tez mu wkladali ta rure,byc moze i cos mu tam od razu robili bo wczesniej jak mial to ercp to trwalo to tylko 10 min a teraz tak dlugo.. dzis jade wieczorem na wizyte to moze juz cos bedzie wiadomo,a wcale sie nie zdziwie jak nie...

"11 Potwór z Loch Ness I właśnie dlatego - odpowiadając hurtem na powyższe pytania - jestem ZA sprywatyzowaniem całej służby zdrowia. U mnie chamska pielęgniarka nie ma racji bytu. " A co ma piernik do wiatraka:O?Bydło stając się prywatnym nie przestanie być bydłem.

Gość borsukk
no przeciez nie postawia diagnozy po 10 minutach. a badanie usg nie jest szkodliwe tak poza tym.