Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak walczyc z niesmialoscia...

niesmialosc?

Polecane posty

witajcie pewnie wiele razy temat poruszany na forum juz byl ale ja juz nie wiem co mam myslec i co robic. otoz ogolnie jestem osoba towarzyska, raczej lubiana i atrakcyjna a nie jakas nudziara itp. problem pojawia sie w momencie gdy pojawia sie jakis fajny chlopak. nie wiem skad ta moja niesmialosc ale w takich momentach zachowuje sie po prosu dziwnie i probuje sie ulotnic wogole jakos dziwnie mi sie rozmawia wtedy i nie wiem z czego to wynika! chyba przez to nigdy chlopaka nie mialam a wiem ze kilku sie podobno staralo. powiedzcie mi co mam robic bo ja juz nie mam sil zastanawiac sie nad soba.

Gość ceniz
mam to samo :/

wmawiaj sobie, że to nie żaden fajny chłopak tylko taki zwyczajny i zachowuj się normalnie, bądź sobą bo pewnie próbujesz jeszcze "zabłysnąć" przed tym fajnym chłopakiem i wtedy to już całkiem można polegnąć

ale to ogolnie jakos tak przy wiekszosci bo chlopak nawet nie musi mi sie podobac zebym zachowywala sie dziwnie :/ nie wiem wogole co mi sie stalo bo cale dziecinstwo z kolegami a nie z kolezankami sie bawilam bo na osiedlu sami chlopcy prawie byli a teraz to ja juz nie wiem co sie ze mna dzieje... plakac sie czasem chce z tego co ja wyprawiam, porzeciez takie zachowanie jest nienormalne.. blagam jesli ktos mial cos takiego i sie tego pozbyl i zaczal normalnie poznawac ludzi i wogole prosze powiedzcie mi jak nastapila w was przemiana.. prosze... bezradna ja

a dlaczego boisz się chlopaków ? zrobil ci jakiś kiedyś krzywdę ?

no wlasnie nie nikt nigdy i dlatego sama sie zastanawiam co sie ze mna stalo. ja sie ich nie boje chyba tylko wstydze. ni nie wiem jak to nazwac...

up...

to jest problem i tu szukalam odpowiedi bo nigdzie indziej znalezc nie moge... :(

up up up

\"ojawia sie jakis fajny chlopak. nie wiem skad ta moja niesmialosc ale w takich momentach zachowuje\" z chęci zrobienie idealnego wrażenia? kompleksów na temat własnej atrakcyjności? ja nawet przed potencjalnymi zwykłymi znajomościami uciekam :O więc nic nie wymyślę....

a co glen b ty tak robisz i pomaga? hmm czemu niektorzy na tej kafeterii to dno....

ludzie z mojgo otoczenia znaczy znajomi uwazaja wlasnie na odwrot ale kurcze moze ty masz racje chociaz mi sie nie wydaje. no ale dobra sprobuje wszystkiego. wiec niech mi ktos w takim razie powie jak poprawic ta samoocene i pewnosc siebie